Kokosmakroner - En av mine favoritt julekaker fra barndommen

Kokosmakroner er enkelt å lage, smaker fantastisk og vekker barndomsminner.

Ingredienser

stk kokosmakroner
  • 250 gram kokos
  • 250 gram sukker
  • 5 stk eggehvite
  • 1 ss hvetemel
Ingredienser

Elsker disse litt seige, sprø og gode kokosmakronene. Dette er min Mamma sin oppskrift og de blir akkurat som jeg husker de fra barndommen. Det er utrolig enkelt å lage kokosmakroner. Her er fremgangsmetode vist med bilder og video. (video er nederst i oppskriften) Disse blir nesten bedre når de får hvilt noen dager så bare å lage dem i god tid før jul.

Steg 1

Start med å blande kokosmasse, sukker og eggehviter i en stor panne.

Dsc 0389 4
Dsc 0391 2

Steg 2

Stek på medium + varme mens du rører hele tiden. Dette tar 5-10 minutter. Du skal få en klissete og seig masse. Tilsett hvetemel og rør godt rundt. Nå er kokosmakron massen klar. Her kan du se bilder før steking og etter. Når den er passe stekt blir den blank og fin pga at sukkeret smelter.

Dsc 0395 4
Dsc 0396 5

Steg 3

Finn frem stekebrett og legg på bakepapir. Bruk en toppet spiseskje pr kokosmakron. Pass på at det litt mellomrom på brettet da de smelter litt i ovnen. Sett inn i en forvarmet ovn på 170 grader over og undervarme.

Dsc 0398 2 2
Dsc 0401 4

Steg 4

Det varierer alltid med tiden fra ovn til ovn, men stekingen tar mellom 15-20 minutter. Du ønsker at de begynner å få en litt gylden bunn og topp. Ta de ut og la de kjøles seg helt ned.

Dsc 0411 3

Nå har du deilige hjemmelagde kokosmakroner til jul. Lykke til.

Dsc 0424 4