![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427_191123_144350.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=3ed4272de9708c768f88e3ec04e2c2a5 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427_191123_144350.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=37aa08f108f9644aa490e16fa9c01b3d 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427_191123_144350.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=b10fc21490073a971f1aaf5444112a21 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427_191123_144350.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=7f192d8db1ba581e743446e5fe251e04 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427_191123_144350.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=768aa54d5796da829589a037bb1285d7 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427_191123_144350.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=647c3df45bcaf4200d37d89a2103b050 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427_191123_144350.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=ea5c0da6ecf637f3e96099cf5124003f 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427_191123_144350.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=dab7d602a71fe638e15c2b03b5a92e89 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427_191123_144350.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=5fdd61096cab8f630c17c3d9959837bf 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427_191123_144350.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=a32f1260172dbe7f9deb495b78bf202f 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427_191123_144350.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=c4f89ab15a8eba70323a66f55aa03009 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0427_191123_144350.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=c584cfd4cb560a0935bac29957cd34d4 1800w)
Kokosmakroner - En av mine favoritt julekaker fra barndommen
Kokosmakroner er enkelt å lage, smaker fantastisk og vekker barndomsminner.
Ingredienser
- 250 gram kokos
- 250 gram sukker
- 5 stk eggehvite
- 1 ss hvetemel
Elsker disse litt seige, sprø og gode kokosmakronene. Dette er min Mamma sin oppskrift og de blir akkurat som jeg husker de fra barndommen. Det er utrolig enkelt å lage kokosmakroner. Her er fremgangsmetode vist med bilder og video. (video er nederst i oppskriften) Disse blir nesten bedre når de får hvilt noen dager så bare å lage dem i god tid før jul.
Steg 1
Start med å blande kokosmasse, sukker og eggehviter i en stor panne.
![Dsc 0389 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0389-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=18df618ed87b1f454df7a78be8fccc55)
![Dsc 0391 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0391-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9543051d27a2cf37f06b22499844ad4b)
Steg 2
Stek på medium + varme mens du rører hele tiden. Dette tar 5-10 minutter. Du skal få en klissete og seig masse. Tilsett hvetemel og rør godt rundt. Nå er kokosmakron massen klar. Her kan du se bilder før steking og etter. Når den er passe stekt blir den blank og fin pga at sukkeret smelter.
![Dsc 0395 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0395-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e4e96f70fa0178c3d5390fd83930fb74)
![Dsc 0396 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0396-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6ac82f88d990d2f7b7f557ce771e40db)
Steg 3
Finn frem stekebrett og legg på bakepapir. Bruk en toppet spiseskje pr kokosmakron. Pass på at det litt mellomrom på brettet da de smelter litt i ovnen. Sett inn i en forvarmet ovn på 170 grader over og undervarme.
![Dsc 0398 2 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0398-2-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=53999f8ac86eba8ffe1fc824a5dd9ac8)
![Dsc 0401 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0401-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=148eb16e4c97cfd757da67185c194f63)
Steg 4
Det varierer alltid med tiden fra ovn til ovn, men stekingen tar mellom 15-20 minutter. Du ønsker at de begynner å få en litt gylden bunn og topp. Ta de ut og la de kjøles seg helt ned.
![Dsc 0411 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0411-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e6b03874ae6728820ec97a10879944e0)
Nå har du deilige hjemmelagde kokosmakroner til jul. Lykke til.
![Dsc 0424 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0424-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f9ea054ee2961199089162f5e55cfaf6)