Hjemmelaget Julegløgg - Smaken av jul.

Prøver du hjemmelaget kommer du aldri til å kjøpe ferdigblanding igjen.

Ingredienser

flasker av 2 dl. (1,2 liter ferdig gløgg pr flaske)

Julegløgg Kryddersirup

  • 12 dl vann
  • 3 stk kanelstenger
  • 1 klump fersk ingefær (som tommelen)
  • 3 stk stjerneanis
  • 10 stk nellik
  • 2 stk appelsin (kun skallet)
  • 2 stk laurbærblad
  • 2 stk ferske vaniljestenger
  • 500 gram brunt ferskt sukker

Tradisjonell Gløgg

  • 1 flaske Julegløgg kryddersirup
  • 1 flaske god rødvin
  • 0,5 dl cognac
  • rosiner
  • hakkede mandler
Ingredienser

Førjulstiden er så koselig og når du lager ordentlig gløgg smaker det så godt. Det har vært tradisjoner i veldig mange i mange land med krydret og søt vin i juletider. I Norge har denne trenden blitt mer og mer populær. Jeg elsker hjemmelagde produkter og gløgg kan du lett lage selv. Jeg lager krydret sirup og heller de på 2 dl flasker. 1 slik sirupflaske passer akkurat til en flaske god rødvin. Jeg pleier å helle en liten skvett cognac i gløggen rett før servering. Her kommer min metode og oppskrift.

Steg 1

Start med å finne frem en kjele og tilsett kaldt vann. Legg i alle krydderne, ingefær og vaniljestang. Vaniljestangen deler jeg i to før jeg legger den i vannet. Sett kjelen på medium varme og la småputre i 1 time. Nå kjenner du hele huset fyller seg med nydelig lukter av jul.

Dsc 0104 2

Steg 2

Sil av krydderne og pass på å få med alle de små svarte prikkene. Dette er ekte vanilje.

Dsc 0125 2

Steg 3

Tilsett sukkeret i det krydrede vannet og kok opp igjen så alt sukkeret løser seg opp. Hell denne sirupen over i en litermål. Hvis nødvendig fyll opp med vann så du har akkurat 1 liter. Hvor høy varme og forskjellige kjeller fordamper ulikt derfor er det smart å fylle opp igjen. Nå er det 2 dl til hver flaske.

Dsc 0129 2
Dsc 0135 3

Steg 4

Hell over på flaskene og lag noen fine etiketter med bruksanvisning. Jeg har 4 flasker og skal lage en porsjon gløgg i dag.

Dsc 0121 3
Dsc 0139 5

Steg 5

Hell en god rødvin sammen med gløggsirupen og varm forsiktig opp. Det er VIKTIG at den ikke blir varmere enn 78 grader. Da forsvinner deler av alkoholen og det vil vi jo ikke :-) Avslutt med å helle i en skvett cognac, rosiner og hakkede mandler.

Dsc 0147 3

Steg 6

Server rykende varm og nyt en hjemmelaget gløgg! Lykke til

Dsc 0169 4 Kopi