![](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=9bcc12424eac55f9c608efc6af6c7426 700w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=caf396108341e54b646adcfb562490d9 800w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=fd405f5da4903783fa5aca76c1585a24 900w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=7213bc7b7e3ac1f667d11cb811b48128 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=1fa76421d3c7ea0198b0243a9e695c56 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=2b45e1d44fddc976f1432efc55456d7d 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=c8388717c121b93e2d1c189dd5d24d87 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=6a6529dec8e34d495d94bc4203a1339c 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=0ba02a11ceac9d2bd0a39830cebe490c 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=7bc9c4a02097d13ce83d29ae69a68826 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=c6e951bf356b06569e71c2b44e978934 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-11.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=8ce95365d1f507a0032af1ac98f99d9c 1800w)
Hjemmelaget kjøttpudding - Deilig norsk tradisjonsmat
Hjemmelaget kjøttpudding er veldig godt og enkelt å lage.
Ingredienser
- 1,5 kg kjøttdeig uten salt
- 2 ss salt
- 4 ts malt ingefær
- 2 ts malt muskat
- 1 ts malt sort pepper
- 2 stk egg
- 4 ss potetmel
- 4 dl H-melk
- 1 stk løk
Når jeg først lager kjøttpudding lager jeg en full brødform. Det blir litt mye, men det er utrolig godt på brødskiva eller til en restemiddag noen dager senere. For å få en god konsistens må du lage en farse. Bruk en kjøkkenmaskin eller en stor bolle og en kraftig sleiv. Kjøttpudding er en enkel og god norsk mat.
![Kjottpudding](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=937b1624d493373f05e484ded877132f)
Steg 1
Start med å kjøre kald kjøttdeig i en kjøkkenmaskin sammen med saltet. Når kjøttet blir klissete stopper du maskinen og tilsetter krydder, potetmel, egg og revet løk. Kjør dette til en jevn masse og spe på med kald melk. Da får du en fin farse.
![Kjottpudding 2](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-2_2021-11-15-225421_dvmy.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a33ba56d33fd622e7ef9f4a4b0f7f854)
![Kjottpudding 3](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-3_2021-11-15-225425_hymy.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b225a40d296ad07815474f6bd1498693)
Steg 2
Finn frem en brødform og smør den godt med olje. Legg farsen over i brødformen og press godt ned så det ikke er noen luftlommer nede i formen. Jeg liker å kverne litt pepper på toppen før den skal stekes.
![Kjottpudding 4](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-4_2021-11-15-225436_laar.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cf6d60d0e19bb5e1ee009f2bcd1bc8ef)
Steg 3
Sett formen i en større form med vann som dekker til ca halvveis opp på formen. stek på 160 grader varmluft i 1 time.
![Kjottpudding 5](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d85077b7b89becf6697c83b5a404eb62)
![Kjottpudding 9](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=14d8770f82a2ffa8d4d3ad78c250fdd3)
Steg 4
Når den er ferdig stekt skjærer du forsiktig med en skarp kniv langs kanten i formen i tilfelle den skulle sitte fast noe steder. Løft kjøttpuddingen ut av formen og skjær opp i skiver. Jeg pakker det jeg ikke skal bruke lufttett og fryser ned til en senere middag. Det er også godt med noen kalde skiver kjøttpudding på brødskive med litt sennep. Hjemmelaget kjøttpudding er norsk tradisjonsmat som virkelig er verdt å prøve. Det er enkelt å lage og smaker veldig godt. Vanligvis serverer jeg den med en brunsaus eller fløtesaus med poteter og kanskje kålstuing. Lykke til.
![Kjottpudding 11](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpudding-11.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b07339d1f09f15879abe369960bd58da)