Hjemmelaget kjøttpudding - Deilig norsk tradisjonsmat

Hjemmelaget kjøttpudding er veldig godt og enkelt å lage.

Ingredienser

stor brødform
  • 1,5 kg kjøttdeig uten salt
  • 2 ss salt
  • 4 ts malt ingefær
  • 2 ts malt muskat
  • 1 ts malt sort pepper
  • 2 stk egg
  • 4 ss potetmel
  • 4 dl H-melk
  • 1 stk løk
Ingredienser

Når jeg først lager kjøttpudding lager jeg en full brødform. Det blir litt mye, men det er utrolig godt på brødskiva eller til en restemiddag noen dager senere. For å få en god konsistens må du lage en farse. Bruk en kjøkkenmaskin eller en stor bolle og en kraftig sleiv. Kjøttpudding er en enkel og god norsk mat.

Kjottpudding

Steg 1

Start med å kjøre kald kjøttdeig i en kjøkkenmaskin sammen med saltet. Når kjøttet blir klissete stopper du maskinen og tilsetter krydder, potetmel, egg og revet løk. Kjør dette til en jevn masse og spe på med kald melk. Da får du en fin farse.

Kjottpudding 2
Kjottpudding 3

Steg 2

Finn frem en brødform og smør den godt med olje. Legg farsen over i brødformen og press godt ned så det ikke er noen luftlommer nede i formen. Jeg liker å kverne litt pepper på toppen før den skal stekes.

Kjottpudding 4

Steg 3

Sett formen i en større form med vann som dekker til ca halvveis opp på formen. stek på 160 grader varmluft i 1 time.

Kjottpudding 5
Kjottpudding 9

Steg 4

Når den er ferdig stekt skjærer du forsiktig med en skarp kniv langs kanten i formen i tilfelle den skulle sitte fast noe steder. Løft kjøttpuddingen ut av formen og skjær opp i skiver. Jeg pakker det jeg ikke skal bruke lufttett og fryser ned til en senere middag. Det er også godt med noen kalde skiver kjøttpudding på brødskive med litt sennep. Hjemmelaget kjøttpudding er norsk tradisjonsmat som virkelig er verdt å prøve. Det er enkelt å lage og smaker veldig godt. Vanligvis serverer jeg den med en brunsaus eller fløtesaus med poteter og kanskje kålstuing. Lykke til.

Kjottpudding 11