Hjemmelaget leverpostei er utrolig godt! Server lun leverpostei med bacon, sprøstekt løk og syltede agurker. Dette er en utrolig populær og godt smørbrød. Det er enkelt å lage leverpostei selv og jeg synes det er godt å vite innholdet i dette populære pålegget. I Norge er det vanlig å smøre leverpostei i et tynt lag på brødskiven. Kommer du til Danmark skjærer de gode skiver. Denne oppskriften er basert på den autentiske Danske leverposteien.
Ingredienser
- 800 gram kvernet tynnribbe
- 800 gram kvernet spekk
- 800 gram kvernet svinelever
- 75 gram smør
- 3 ss hvetemel
- 3 dl H-Melk
- 4 stk sjalottløk finhakket
- 3 stk eggeplommer
- 3 ts malt muskatnøtt
- 2 ts malt koriander
- 2 ss salt
- 2 ss grovkvernet pepper
Steg 1
Start med å legge det kvernede kjøttet og spekket i en bakebolle og tilsett saltet. Kjør sammen til en seig og klissete masse. Tilsett så leveren og kjør videre i miksebollen til en jevn masse.
Steg 2
Finn frem en kjele for nå skal du lage en hvit saus. Start med å tilsette smør i kjelen og legg i finhakket sjalottløk
Steg 3
Stek løken blank før du tilsetter hvetemel og visper til den blir jevn. Spe på med melken og rør hele tiden. Når all melken er tilsatt skrur du av varmen. Tilsett krydder og eggeplommer og pisk sammen.
Steg 4
Tilsett sausen sammen med kjøttet i bakebollen og bland godt sammen.
Steg 5
Når jeg lager leverpostei kjøper jeg aluminiumsformer. Disse er fine og steke i og de passer godt når jeg fryser ned resten. Jeg synes det er et godt tips og bruke dobbelt med former pr leverpostei. Legg leverposteien over i formene
Steg 6
Legg over plastfolie og press godt ned med hånda så det ikke blir luftlommer i boksen. Jeg fryser de ned med plasten rå så jeg kan ta opp nydelig hjemmelaget leverpostei ved en senere anledning og steke opp.
Steg 7
Når du skal steke leverpostei er det viktig å steke i et vannbad. Dette betyr at du finner frem en form og fyller opp en del vann i denne. Legg formen med leverpostei i formen med vann. På denne måten blir ikke bunnen brent.
Steg 8
Stek i en forvarmet ovn på varmluft 180 grader i 1 time. La hvile i minst 15 minutter før du tar den ut av formen og skjærer den opp. Lykke til med å lage din egen leverpostei.