Hjemmelaget majones - Utgangspunkt for mange gode dressinger

Hjemmelaget majones smaker mye bedre og er veldig raskt å lage.

Ingredienser

skål
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • 3 dl solsikkeolje
  • 1 ss vann
  • 1 ts sitronsaft
  • litt salt
Ingredienser

Majones er utgangspunktet for veldig mange dressinger så denne oppskriften er bare å lære seg. Tilsetter du litt hvitløk har du en Aioli. Jeg synes det er godt med majones og som regel lager jeg den selv. Det er flere metoder for å lage majones og aioli. Her kan dere se "trikset" jeg viste for aioli. Der du kan lage den ferdig i et syltetøyglass med en stavmikser.

Steg 1

Start med å finne frem en bolle og tilsett eggeplomme, dijonsennep og hvitvinseddik.

Dsc 0715 3

Steg 2

Bland godt sammen med en visp før du begynner å spe med olje.

Dsc 0718 2

Steg 3

Spe med oljen mens du pisker hele tiden. Majonesen vil nå bli tykkere og tykkere. Sitronsaft eller vann vil gjøre majonesen luftigere og tynnere i konsistensen. Spe på med vann og smak til med sitronsaft og litt salt.

Dsc 0719 4
Dsc 0722 4

Steg 4

Oppbevares i kjøleskap med plastfolie over. Lykke til.

Dsc 0724 4