
Hjemmelaget majones - Utgangspunkt for mange gode dressinger
Hjemmelaget majones smaker mye bedre og er veldig raskt å lage.
Ingredienser
- 1 stk eggeplomme
- 1 ts dijonsennep
- 3 dl solsikkeolje
- 1 ss vann
- 1 ts sitronsaft
- litt salt
Majones er utgangspunktet for veldig mange dressinger så denne oppskriften er bare å lære seg. Tilsetter du litt hvitløk har du en Aioli. Jeg synes det er godt med majones og som regel lager jeg den selv. Det er flere metoder for å lage majones og aioli. Her kan dere se "trikset" jeg viste for aioli. Der du kan lage den ferdig i et syltetøyglass med en stavmikser.
Steg 1
Start med å finne frem en bolle og tilsett eggeplomme, dijonsennep og hvitvinseddik.

Steg 2
Bland godt sammen med en visp før du begynner å spe med olje.

Steg 3
Spe med oljen mens du pisker hele tiden. Majonesen vil nå bli tykkere og tykkere. Sitronsaft eller vann vil gjøre majonesen luftigere og tynnere i konsistensen. Spe på med vann og smak til med sitronsaft og litt salt.


Steg 4
Oppbevares i kjøleskap med plastfolie over. Lykke til.
