Pisket smør - Perfekt smør til godt brød!

Pisket smør og godt brød er perfekt før eller ved siden av en god middag!

Ingredienser

stor porsjon
  • 500 gram meierismør
  • 150 gram meierismør (til bruning)
  • 2 ss finhakket oregano
  • 2 ss finhakket timian
  • 1 stk sitron (kun skallet)
  • 1 stk sitron (kun saften)
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts dijonsennep
  • salt og pepper
Ingredienser

Noen ganger på restauranter kommer de ut med nystekt brød og et godt smør. Det kan være en utrolig hyggelig start på et måltid. Her viser jeg deg hvordan du lager et utrolig godt pisket smør. Kombinasjonen av vanlig pisket smør og brunet smør er nøkkelen for den fantastiske smaken. Legger du til gode ferske urter, litt mer syre og salt så blir det bra. Her er oppkskriften.

Steg 1

Start med å piske romtemperert smør til det blir luftig og hvitt.

Dsc 0583

Steg 2

Brun smøret til det blir nøttebrunt og du kjenner den gode lukten. Kjøl ned dette smøret.

Dsc 0581 2

Steg 3

Finhakk urter, riv sitronskallet og bruk hvitløkspresse på hvitløken. Bland dette sammen og tilsett i det hvite smøret sammen med litt dijonsennep. Tilsett sitronsaften, salt og pepper og bland godt sammen.

Dsc 0574 2
Dsc 0579 3
Dsc 0586 3

Steg 4

Spe på med det avkjølte brunede smøret mens du pisker videre.

Dsc 0587
Dsc 0590 3

Steg 5

Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet. Husk å ta ut smør i god tid før servering så det nærmer seg romtemperatur ved servering. Dette er utrolig godt! Lykke til.