Hjemmelaget Pai med chorizo og squash - Sprø bunn og deilig fyll!

Jeg synes pai er utrolig godt. Det er noe med kombinasjonen av den sprø deilige paibunnen, eggefyllet og det du velger å ha i paien. Det er nemlig det perfekte med pai. Her kan du ha i nesten akkurat hva du ønsker. Pai kan serveres rykende varm, men passer også avkjølt.

Det lønner seg selvfølgelig å starte med bunnen for den tar litt tid å lage. Det fine er at den godt kan lages dagen i forveien hvis du ønsker. For å få det beste resultatet steker jeg bunnen først uten fyll og deretter med fyllet i. Dette gir en godt stekt og sprø bunn.

Ingredienser

Pai i 28 cm form

Oppskrift paibunn

 • 250 gram hvetemel
 • 1 ts salt
 • 180 gram smør
 • 3 ss vann

Oppskrift fyll

 • 1 stk stor chorizopølse
 • 0,5 stk squash
 • 1 stk rødløk
 • 100 gram ost
 • 6 stk egg
 • 1 dl melk
 • 2 ss creme fraiche
 • salt og pepper
Ingredienser

Steg 1

Det er faktisk veldig enkelt å lage en paibunn. Start med å helle hvetemelet og saltet i en kjøkkenmaskin og tilsett smøret i kalde terninger. Kjør i noen sekunder til smøret har blitt fordelt i melet og den har fått et sandaktig konsitens.

Paichr 2

Steg 2

Tilsett deretter vannet litt og litt til du har fått en fast deig. Samle deigen og legg på et bakepapir. Form deigen til en tykk sirkel og legg på bakepapir.

Paichr 3

Steg 3

Legg et bakepapir på toppen også og pakk inn. La deigen stå i kjøleskapet i 30 minutter.

Pakk nå ut bakepapiret og kjevle ut deigen med bakepapir på begge sider. Dette gjør det veldig enkelt å få deigen opp i formen og det blir lite søl. Denne oppskriften er beregnet til en form på 26-30 cm. Ta forsiktig av bakepapiret på den ene siden og legg siden uten bakepapir ned i den smurte formen. Fjern forsiktig det andre bakepapiret og fordel deigen pent i formen og trykk godt opp på kanten. Skjær av ekstra deig. Hull deigen med en gaffel i bunnen og sett bunnen tilbake i kjøleskapet.

Paichr 4

Steg 4

La deigen stå i ca 15 minutter. I denne tiden kan du lage fyllet til paien. Stek opp chorizo i en panne. Når pølsa er godt stekt tilsetter jeg løk og squash. Stek i noen minutter til den er blitt gylden og myk. Skru av varmen og tilsett søtpaprikaen. Paprikaen trenger ikke så mye tid for da får den en bedre konsistens. La denne miksen stå i panna til du skal bruke den.

Paichr 5

Steg 5

Bland sammen egg, melk, cremefraiche og smak til med salt og pepper.

Steg 6

Nå skal deigen forstekes. Finn frem et bakepapir og krøll det godt sammen. Det gjør det mye lettere å forme oppå deigen. Legg papiret på den kalde paibunnen og fyll på med tørkede erter eller noe annet som ikke brenner.

Dette gjør at bunnen holder en mye bedre form når den stekes. Stek i 15 minutter på 200 grader med over og undervarme. Ta bunnen ut og fjern bakepapiret med erter. (pass på de er varme og kjedelige og plukke opp fra gulvet hvis du mister dem)

Paichr 6

Steg 7

Legg chorizofyllet i bunnen av paideigen og hell over eggeblandingen. Hell over revet ost og sett tilbake i ovnen på samme temperatur. Stek i ca 25 minutter til fyllet er fast og kanten har fått en gylden og fin farge.

Paichr 7

Steg 8

Nå er paien klar til å nytes. Del den opp i store og gode biter og server helst varm. Det er veldig godt med en frisk og lett salat til. Lykke til.

Paichr 8
Paichr 9