Sponset av Frøya Salmon
![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0776.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=f0bb4172b0a050096ef684adb6060dc4 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0776.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=19207cae6d9e920b6278975f883a913e 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0776.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=8fe085743186c1a48ea933cca6b0cd95 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0776.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=a2b97932cfb46cfdac2f78a046e701e6 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0776.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=1cae8e57fc0ab37a9bb9584990914ef9 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0776.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=e2b764041b4af7df6533d60804ff7353 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0776.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=d67c556e3522f607e7198b1455780f73 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0776.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=8be1b7cfcb2a03f28cb747ae37db226a 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0776.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=4cfdf2754c961995e04d65938b7065ac 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0776.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=4fed1791c0888683a4068d90de05f8e3 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0776.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=61129302d31e423a1d1956c70924f3e5 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0776.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=bf9876465d2f6fa078c8bc95ce00fa3b 1800w)
Honning og Ingefær bakt laks med nudler - Middag på under 15 minutter
En rask hverdagsmiddag med masse smak!
Ingredienser
- 4 skiver laks
- 300 gram nudler
- 1 ss sesamfrø
- litt fersk koriander
- saus (se oppskrift under)
Ingefær og honningsaus
- 2 ts revet ingefær
- 4 ss soyasaus
- 2 ss honning
- 1 stk lime (kun saften)
- 1 stk rød chili
- 1 fedd hvitløk
Noen ganger har man dårlig tid i hverdagen til å lage middag. Da er det supert med en rask og god rett som er ferdig på under 15 minutter fra du starter middagen. Kombinasjonen av ingefær, honning, hvitløk og chili passer ypperlig til laks. Her kommer steg for steg forklaringen.
Steg 1
Start med å skru på ovnen 200 grader varmluft og finn frem en kjele som du fyller med vann. Finn frem en liten bolle og hell i alle ingrediensene til sausen. Finhakk hvitløk, ingefær og chili og bland godt sammen.
![Dsc 0755 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0755-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=efbb251eac8e34f6c39805b914cc279d)
![Dsc 0759 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0759-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a8d65497c101eea380ba470bf581f8e5)
Steg 2
Legg laksen på et stekebrett og smør godt på med sausen så det dekker hele fiskestykket. Spar resten av sausen til nudlene.
![Dsc 0764 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0764-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bd98b08156995822311d980ac9b70fd0)
Steg 3
Kok opp nudlene etter anvisning på pakken og sett laksen inn i den forvarmede ovnen. Laksen skal steke i 5 -8 minutter avhengig av tykkelse. På disse litt tynne bitene brukte jeg kun 5 minutter.
![Dsc 0766 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0766-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2bcda8ef909c7f346779c38b33e845cd)
Steg 4
Hell vannet av nudlene og legg i en tallerken. Hell over litt av sausen og legg laksen pent på toppen av nudlene. Pynt gjerne med litt koriander og chili. Strø over litt sesamfrø og middagen er klar. Lykke til.
![Dsc 0776](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0776.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=13c913a20ce9025ce6270ff91774c8d0)