Sponset av Frøya Salmon
Honning og Ingefær bakt laks med nudler - Middag på under 15 minutter
En rask hverdagsmiddag med masse smak!
Ingredienser
- 4 skiver laks
- 300 gram nudler
- 1 ss sesamfrø
- litt fersk koriander
- saus (se oppskrift under)
Ingefær og honningsaus
- 2 ts revet ingefær
- 4 ss soyasaus
- 2 ss honning
- 1 stk lime (kun saften)
- 1 stk rød chili
- 1 fedd hvitløk
Noen ganger har man dårlig tid i hverdagen til å lage middag. Da er det supert med en rask og god rett som er ferdig på under 15 minutter fra du starter middagen. Kombinasjonen av ingefær, honning, hvitløk og chili passer ypperlig til laks. Her kommer steg for steg forklaringen.
Steg 1
Start med å skru på ovnen 200 grader varmluft og finn frem en kjele som du fyller med vann. Finn frem en liten bolle og hell i alle ingrediensene til sausen. Finhakk hvitløk, ingefær og chili og bland godt sammen.
Steg 2
Legg laksen på et stekebrett og smør godt på med sausen så det dekker hele fiskestykket. Spar resten av sausen til nudlene.
Steg 3
Kok opp nudlene etter anvisning på pakken og sett laksen inn i den forvarmede ovnen. Laksen skal steke i 5 -8 minutter avhengig av tykkelse. På disse litt tynne bitene brukte jeg kun 5 minutter.
Steg 4
Hell vannet av nudlene og legg i en tallerken. Hell over litt av sausen og legg laksen pent på toppen av nudlene. Pynt gjerne med litt koriander og chili. Strø over litt sesamfrø og middagen er klar. Lykke til.