Honning og ingefær glaserte kyllinglår - Perfekt hverdagsmiddag!

Kylling, grønnsaker og saus i samme form.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk kyllinglår med skinn
  • 4 stk gulrot
  • 1 stk squash
  • 2 dl kyllingkraft

Honning og ingefær glaze

  • 2 ss honning
  • 2 ss fishsauce
  • 1 ss finrevet fersk ingefær
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts siracha chilisaus
Ingredienser

Her hjemme er kylling en populær hverdagsmiddag! Kyllinglår er veldig godt og tåler litt mer temperatur og smaker bedre. Hvis de i tillegg har sprøtt deilig skinn med en honning og ingefærglaze smaker det fantastisk. Dette er en enkel rett som nesten lager seg selv. Kyllingen, grønnsakene og sausen lages i samme form. Eneste jeg lager i tillegg er litt ris.

Steg 1

Start med å finne frem en ildfast form og tilsett litt olivenolje i bunnen. Skjær opp gulrot og squash i tynne skiver og legg i formen.

Dsc 0055 5

Steg 2

Bland sammen ingrediensene til glazen.

Dsc 0057
Dsc 0058 2

Steg 3

Hell over kyllingkraften og legg kyllinglårene på toppen av grønnsakene.

Dsc 0060 3
Dsc 0063 2

Steg 4

Bruk en matpensel og pensle kyllinglårene med den gode glazen. Spar litt av glazen for de skal pensles 2 ganger.

Dsc 0067

Steg 5

Stek i ovnen på 200 grader i 25 minutter. Etter 25 minutter tar jeg ut kyllingen og påfører resten av glazen til kyllingen.

Dsc 0068 3

Steg 6

Skru på grillen og grill kyllingen i 2-5 minutter til den får en gylden og sprø overflate.

Dsc 0074 4

Server sammen med litt ris og du har en supergod middag! Lykke til.

Dsc 0080 6 Kopi