Høyrygg Sousvide - En magisk forvandling!

Sousvide metoden forandrer rimelige stykningsdeler til saftige, møre og velsmakende kjøttstykker.

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg høyrygg
  • 2 ss smør
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss nøytral olje (steking)
  • salt og pepper
Ingredienser

Jeg har brukt Sousvide i flere år, men det er sjeldent jeg legger ut oppskrifter med denne metoden. Vanligvis begrenser jeg oppskriftene mine til utstyr de fleste har tilgjengelig på kjøkkenet. Jeg har fått flere henvendelser angående sousvide så her kommer kanskje en av de beste råvarene å ha i sousvide, Høyrygg. Sousvide er en metode kjent fra fransk kokkekunst hvor matvarer vakumeres i plast og legges i vannbad. På denne måten har du full kontroll på temperatur hele tiden.

Steg 1

Det er ingen vits synes jeg å bruke sousvide på indre og ytrefilet av dyret. Metoden fungerer best når du lar stykningsdeler som er litt trå og seige få lang tid. Her fikk jeg tak i en flott del av høyrygg med masse marmorering.

Dsc 0971 3

Steg 2

Nå skal kjøttet pakkes inn. Jeg legger litt smør og presset hvitløk sammen med biffen. Dette gir en veldig god kraft i posen som burde brukes i en saus senere.

Dsc 0974

Steg 3

Still sousvide maskinen eller sirkulatoren på 56 grader. Legg i kjøttet. Nå skal kjøttet få stå i maskinen i 24 timer. Dette gjør at bindevev i kjøttet løser seg opp og resultatet er et veldig mørt stykke kjøtt.

Dsc 0030 4

Steg 4

Etter 24 timer tar du posen ut av vannet og lar den hvile i 10 minutter på benken.

Dsc 0987

Steg 5

Klipp opp posen og ta vare på den gode kraften. Tørk godt av kjøttet så det blir helt tørt og krydre rikelig med pepper og salt.

Dsc 0992

Steg 6

Varm opp en god stekepanne. (gjerne jernpanne) og hell i nøytral olje og smør. Biffen skal brunes godt på alle kanter på høy varme.

Dsc 0998 2

Steg 7

La kjøttet hvile i 10 minutter etter du har brunet utsiden før du skjærer det opp i tynne fine skiver. Det er viktig å skjære i motsatt retning av kjøttfibrene for en best opplevelse når du spiser kjøttet. Sousvide er en morsom metode som lar deg forvandle seige stykningsdeler av kjøttet til utrolig mørt og velsmakende. Lykke til

Dsc 0012 2