Hvit Bacalao - En deilig kremet versjon av klassikeren!
Nydelig klippfisk og grønnsaker i kremet saus
Ingredienser
- 800 gram klippfisk
- 800 gram kokefaste poteter
- 2 ss olivenolje
- 4 fedd hvitløk
- 1 stk chili
- 1 yellow paprika
- 1 green paprika
- 1 stk løk
- 1 stk sitron
- 10 slices chorizo pølse
- 6 dl kremfløte
- salt og pepper
- Fersk persille
Jeg fikk servert en hvit bacalao for første gang for en del år siden og dette er virkelig godt! Deilige grønnsaker i en nydelig saus. Min kone Janne liker den hvite bedre enn den klassiske. Sausen får en nydelig smak og klippfisk er veldig godt.
Steg 1
For å bruke klippfisk må den først vannes ut. Følg anbefaling fra produsent, men pass på at den vannes nok. I utgangspunktet vanner jeg ut 2 døgn hvor jeg bytter vann 2 ganger.
Steg 2
Start med å steke kutte løken i skiver. Finhakk 1-2 biter av klippfisken og legg alt i kjelen. Ved å tilsette litt finhakket klippfisk i sausen setter dette en god smak på sausen. Stek i noen minutter og tilsett hvitløken. Stek med hvitløken et par minutter og tilsett alle den andre grønnsakene. Jeg liker at det er litt "grovt" kuttede grønnsaker.
Steg 3
Stek alle grønnsakene noen minutter før du tilsetter kremfløte og saften av sitronen. La småkoke i 15 minutter
Steg 4
Stek skiver av chorizo i en panne og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Hvis du ikke har chorizo er det også veldig godt med bacon i denne retten.
Steg 5
Skrell kokefaste poteter og skær i grove skiver. Kok i 8 minutter og hell av vannet.
Steg 6
Nå skal vi sette sammen formen med denne herlige hvite bacalaoen. Start med litt av sausen sammen med noe av grønnsakene. Legg på potetskiver, klippfisken og chorizo. Hell over mere saus og strø over grønne oliven.
Steg 7
Stek retten på 180 grader varmluft i 1- 1 1/2 time. La retten hvile i 15 minutter og server. Dette er en deilig versjon av Bacalou med kremet hvit saus.