![](https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=c246c82125805155bcd2e7685a5ff479 700w, https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=7b05f9b46211b502f5d15ba3160ab2f7 800w, https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=70da2320aa8490b6cbed72c15eacd1a7 900w, https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=4611b8aa343eb25ed850acbf4b265be0 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=e58c1a0cd97821811cc2a810ce90af51 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=2230912f8bcd693e883214012190d40e 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=429b1edc557e5cc8c013ca16f9a9e43a 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=5e15ea4daf9186f64100896291f78e11 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=75b0daf8d569652ca965c0260a1ed31d 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=c1fdda544f332e953f0f4249ece2e9cc 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=b5493c7fabcce1d8b781c2b6afb95274 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=c26d8ef656359959948f480db94ea8b7 1800w)
Hvit Bacalao - En deilig kremet versjon av klassikeren!
Nydelig klippfisk og grønnsaker i kremet saus
Ingredienser
- 800 gram klippfisk
- 800 gram kokefaste poteter
- 2 ss olivenolje
- 4 fedd hvitløk
- 1 stk chili
- 1 yellow paprika
- 1 green paprika
- 1 stk løk
- 1 stk sitron
- 10 slices chorizo pølse
- 6 dl kremfløte
- salt og pepper
- Fersk persille
Jeg fikk servert en hvit bacalao for første gang for en del år siden og dette er virkelig godt! Deilige grønnsaker i en nydelig saus. Min kone Janne liker den hvite bedre enn den klassiske. Sausen får en nydelig smak og klippfisk er veldig godt.
![Bacalao hvit](https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f66858e6fc372568663f6dc79c19a837)
Steg 1
For å bruke klippfisk må den først vannes ut. Følg anbefaling fra produsent, men pass på at den vannes nok. I utgangspunktet vanner jeg ut 2 døgn hvor jeg bytter vann 2 ganger.
![Klippfisk](https://gladkokken.imgix.net/klippfisk.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5c4bcc2628445faa27e8cb570ac816a4)
![Klippfisk 2](https://gladkokken.imgix.net/klippfisk-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6de06b8b73ddb4f3a6f67b58a282abbc)
Steg 2
Start med å steke kutte løken i skiver. Finhakk 1-2 biter av klippfisken og legg alt i kjelen. Ved å tilsette litt finhakket klippfisk i sausen setter dette en god smak på sausen. Stek i noen minutter og tilsett hvitløken. Stek med hvitløken et par minutter og tilsett alle den andre grønnsakene. Jeg liker at det er litt "grovt" kuttede grønnsaker.
![Bacalao hvit 3](https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cc57ec3a6d115c8513f81b606bde7a0e)
Steg 3
Stek alle grønnsakene noen minutter før du tilsetter kremfløte og saften av sitronen. La småkoke i 15 minutter
![Bacalao hvit 4](https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b0d68007f56f041b207eb155e5273d3b)
Steg 4
Stek skiver av chorizo i en panne og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Hvis du ikke har chorizo er det også veldig godt med bacon i denne retten.
![Bacalao hvit 2](https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9f18ad89f9c51c9c82299c8c1930e73a)
Steg 5
Skrell kokefaste poteter og skær i grove skiver. Kok i 8 minutter og hell av vannet.
![Bacalao 5](https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fee71b21c1122b2ff6a3923eefe5cab3)
Steg 6
Nå skal vi sette sammen formen med denne herlige hvite bacalaoen. Start med litt av sausen sammen med noe av grønnsakene. Legg på potetskiver, klippfisken og chorizo. Hell over mere saus og strø over grønne oliven.
![Bacalao hvit 5](https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a47f3094629355cf1b2a7621c615d155)
![Bacalao hvit 6](https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b2199bbbfacb7a178006d8ded94c318b)
![Bacalao hvit 7](https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2b76ee825ac226b0842516be5f0ba479)
Steg 7
Stek retten på 180 grader varmluft i 1- 1 1/2 time. La retten hvile i 15 minutter og server. Dette er en deilig versjon av Bacalou med kremet hvit saus.
![Bacalao hvit 8](https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=6703b1a21e76f62277556ff5ed44aaed)
![Bacalao hvit 9](https://gladkokken.imgix.net/Bacalao-hvit-9_2021-09-12-094101.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3995d0af97ed996eedbcf641957cceec)