![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0985.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=260e6d563153c7c848c641f4d9ce22b6 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0985.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=f545065703808ca6ea87741dd17bc45b 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0985.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=d761e7e44ddad3de152bec1433c9ea92 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0985.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=7a13b1bdcee0230e92470ca8f515faa1 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0985.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=e6199339db89fe8fb6b52f368a056245 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0985.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=8ff7eb0a6678de847d09b143f1e29020 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0985.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=f2eff929ce9b6c2d2649d58cda3525bc 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0985.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=59962a130947b8b8e03920e372f3c9a8 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0985.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=c0ff8cfa4180a10e52c9ed0aab52b651 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0985.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=dbe1b15eba9b8c6813722c9dd009dd9d 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0985.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=e8f8f8cae45d87d797530e7c283f0f96 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0985.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=663b576d0fe300175f4ecb83b0bddeb2 1800w)
Indisk kyllingsuppe - En spennende smakskombinasjon!
Ingefær, epler og karri gir denne suppen en utrolig god smak!
Ingredienser
- 600 gram lår av kylling
- 2 stk epler
- 2 stk gulrot
- 1 stk rød chili med frø
- 1 klump ingefær
- 3 fedd hvitløk
- 1 liter kyllingkraft
- 2 ts karri
- 1 boks kokosmelk (250 ml)
- 3 stk vårløk
- 1 stk lime (kun saften)
- salt og chilipulver
- Nøytral olje til steking.
- litt fersk koriander til pynt
Dette er en ypperlig hverdagsmiddag som er enkel og rask å lage. Her er det masse god smak og kombinasjoner av råvarer som passer veldig godt sammen. Det fine er at denne suppen tar ikke mer enn 20 minutter å lage. Server gjerne med noen nanbrød ved siden av hvis du ønsker.
Steg 1
Start med å finne frem en kjele og en stekepanne. Sett begge på medium varme. Finkutt chili, hvitløk og ingefær (hvis du lurer hvor mye en klump ingefær er, så er det som en bit på størrelse med tommelen) Hell litt nøytral olje i kjelen og tilsett blandingen av ingefær, chili og hvitløk.
![Dsc 0949](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0949.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4173a5e6799ef8c147d009b2f9db5743)
Steg 2
Riv opp gulrot og epler og tilsett i kjelen når løken har blitt myk.
![Dsc 0951](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0951.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=381cd31554e4a833085f57023c144b62)
![Dsc 0953 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0953-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ad4f4e71cf21aad201a32ed8687838ba)
Steg 3
Tilsett kyllingkraften i kjelen sammen med karri og kokosmelk. Kok opp og la småkoke. Smak til med litt limesaft og salt. TIPS: Hvis du bruker hjemmelaget kyllingkraft blir denne suppa enda bedre.
![Dsc 0957 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0957-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=81fe583bbe296c36c517c91866acf409)
![Dsc 0958](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0958_190325_150059.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9ff55d2954b81d96ce3d42b8c59a8cd3)
Steg 4
Kutt kyllinglår i små biter og strø over litt karri og chilipulver.
![Dsc 0960](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0960.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=36160c3b31d811f97e6932a88704c510)
![Dsc 0966 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0966-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4856591c2d27ae061c6f40433caa2833)
Steg 5
Hell litt nøytral olje i stekepannen og stek kyllingen til den får en litt gylden skorpe på utsiden. Stek gjerne i flere omganger så den ikke blir kokt. På denne porsjonen delte jeg kyllingen i to omganger med steking. Når kyllingen er stekt legger du den rett over i den varme suppen.
![Dsc 0967 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0967-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8b60fbbcb5c778bfce2c9e149be97e59)
![Dsc 0970 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0970-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=947241d896694b4dbc696a8270dee2a4)
Steg 6
La suppa småkoke i 10 minutter og avslutt med å tilsette litt finahakket vårløk. Pynt med litt koriander og server. Dette er en deilig suppe med masse smak og næring.
![Dsc 0973 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0973-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e68d69627fa943814c6e3fe08bc7a5fc)
![Dsc 0985](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0985_190325_150317.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=370acfd3a20670681c7ae79be6617b14)