Indisk kyllingsuppe - En spennende smakskombinasjon!

Ingefær, epler og karri gir denne suppen en utrolig god smak!

Ingredienser

porsjoner
  • 600 gram lår av kylling
  • 2 stk epler
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk rød chili med frø
  • 1 klump ingefær
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 liter kyllingkraft
  • 2 ts karri
  • 1 boks kokosmelk (250 ml)
  • 3 stk vårløk
  • 1 stk lime (kun saften)
  • salt og chilipulver
  • Nøytral olje til steking.
  • litt fersk koriander til pynt
Ingredienser

Dette er en ypperlig hverdagsmiddag som er enkel og rask å lage. Her er det masse god smak og kombinasjoner av råvarer som passer veldig godt sammen. Det fine er at denne suppen tar ikke mer enn 20 minutter å lage. Server gjerne med noen nanbrød ved siden av hvis du ønsker.

Steg 1

Start med å finne frem en kjele og en stekepanne. Sett begge på medium varme. Finkutt chili, hvitløk og ingefær (hvis du lurer hvor mye en klump ingefær er, så er det som en bit på størrelse med tommelen) Hell litt nøytral olje i kjelen og tilsett blandingen av ingefær, chili og hvitløk.

Dsc 0949

Steg 2

Riv opp gulrot og epler og tilsett i kjelen når løken har blitt myk.

Dsc 0951
Dsc 0953 2

Steg 3

Tilsett kyllingkraften i kjelen sammen med karri og kokosmelk. Kok opp og la småkoke. Smak til med litt limesaft og salt. TIPS: Hvis du bruker hjemmelaget kyllingkraft blir denne suppa enda bedre.

Dsc 0957 2
Dsc 0958

Steg 4

Kutt kyllinglår i små biter og strø over litt karri og chilipulver.

Dsc 0960
Dsc 0966 2

Steg 5

Hell litt nøytral olje i stekepannen og stek kyllingen til den får en litt gylden skorpe på utsiden. Stek gjerne i flere omganger så den ikke blir kokt. På denne porsjonen delte jeg kyllingen i to omganger med steking. Når kyllingen er stekt legger du den rett over i den varme suppen.

Dsc 0967 2
Dsc 0970 2

Steg 6

La suppa småkoke i 10 minutter og avslutt med å tilsette litt finahakket vårløk. Pynt med litt koriander og server. Dette er en deilig suppe med masse smak og næring.

Dsc 0973 2
Dsc 0985