![](https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=1aa72aea22b72a6cd7111ce37573b4a6 700w, https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=26eee1cbe6e0aa543b45bec61b82a63a 800w, https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=f92999c948dcfb4a87bc210c5b63ddca 900w, https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=7d7a212372b489eae637075bf85fc172 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=c8234650aa606ff4501b58f1a8f6e2c2 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=22849127e5b00868e982e5ea1ff7b0b4 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=040d80be355b0fd719a97e15eaf586a8 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=71b109b314dbd4638b0f8037a245d160 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=0d46cea92a6e8a9acfde58116687533d 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=fcb602fd2766fc34f7ae908382a06b9a 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=643b3c3c64dc663b43aa00e479e64447 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=6fa99f8f61aee7adbc9db613cdb21e15 1800w)
Indrefilet av svin med kålsalat og eplesaus - Sunn og god hverdagsmiddag!
Sånn får du saftig svinekjøtt hver gang!
Ingredienser
- 400 gram indrefilet av svin
- 0,5 stk rødkål
- 0,5 stk sellerirot
- 2 ss smør til steking
- 2 stk grønne epler
- 3 dl eplejuice av god kvalitet
- 1 ss maisenne jevner lys
- 1 ts balsamico
- 8 blader salvie
- salt og pepper
- olivenolje til steking
Svinekjøtt er magert og selges til en veldig hyggelig pris. I denne retten er det gode smaker som passer ypperlig med svinekjøttet. Kombinasjonen av sellerirot, eple, salvie og kål er veldig godt!
![Indrefilet av svin 2](https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3e604e9d9f1a6e0a861d3a243f7a503a)
Steg 1
Start med å sette ovnen på 120 grader varmluft. Skjær indrefileten av svin fri for sener og krydre godt med salt og pepper. Finn frem en stekepanne og sett på høy varme. Smelt smøret i panna og brun kjøttet på alle sider. Legg i litt salvie i smøret. Når kjøttet er ferdig brunet legger du det over på et stekebrett og steker ferdig i ovnen til du når en kjernetemperatur på 67 grader.
![Indrefilet av svin 3](https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7d0693bbd7c93345499e9d488160e104)
Steg 2
Hell eplejuice i panna og kok ut de gode smakene. Hell over i en mindre kjele og spe på med maisenna jevner til du får en passe tykk saus. Smak til med salt og pepper. Salvien er med å gir en veldig god smak til denne sjysausen.
![Indrefilet av svin 4](https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f55129ee3ba092a88b155b8cc3d3187d)
![Indrefilet av svin 5](https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=25c256d9f26cc879feb4657fe7289415)
Steg 3
Kutt opp rødkål og sellerirot i tynne strimler. Stek dette i olivenolje og tilsett litt balsamico. Legg i skiver av epler når kålen begynner å bli litt mykere. Smak til med salt og pepper.
![Indrefilet av svin 6](https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=989022356fc9355e1dd5c4188ae8a50f)
![Indrefilet av svin 7](https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4edc649e318808da3eda84ac1f275738)
Steg 4
Når kjøttet er ferdig stekt lar du det hvile i 10 minutter og skjærer det opp i skiver. Finn frem en tallerken og legg på rikelig med sellerirot og kålblandingen. Legg på skiver av kjøtt og hell over den gode sausen. Pynt gjerne med litt friske urter. Lykke til.
![Indrefilet av svin](https://gladkokken.imgix.net/Indrefilet-av-svin.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f1d08096f309f722f787f67a822f7111)