Indrefilet av svin med kålsalat og eplesaus - Sunn og god hverdagsmiddag!

Sånn får du saftig svinekjøtt hver gang!

Ingredienser

porsjoner
  • 400 gram indrefilet av svin
  • 0,5 stk rødkål
  • 0,5 stk sellerirot
  • 2 ss smør til steking
  • 2 stk grønne epler
  • 3 dl eplejuice av god kvalitet
  • 1 ss maisenne jevner lys
  • 1 ts balsamico
  • 8 blader salvie
  • salt og pepper
  • olivenolje til steking
Ingredienser

Svinekjøtt er magert og selges til en veldig hyggelig pris. I denne retten er det gode smaker som passer ypperlig med svinekjøttet. Kombinasjonen av sellerirot, eple, salvie og kål er veldig godt!

Indrefilet av svin 2

Steg 1

Start med å sette ovnen på 120 grader varmluft. Skjær indrefileten av svin fri for sener og krydre godt med salt og pepper. Finn frem en stekepanne og sett på høy varme. Smelt smøret i panna og brun kjøttet på alle sider. Legg i litt salvie i smøret. Når kjøttet er ferdig brunet legger du det over på et stekebrett og steker ferdig i ovnen til du når en kjernetemperatur på 67 grader.

Indrefilet av svin 3

Steg 2

Hell eplejuice i panna og kok ut de gode smakene. Hell over i en mindre kjele og spe på med maisenna jevner til du får en passe tykk saus. Smak til med salt og pepper. Salvien er med å gir en veldig god smak til denne sjysausen.

Indrefilet av svin 4
Indrefilet av svin 5

Steg 3

Kutt opp rødkål og sellerirot i tynne strimler. Stek dette i olivenolje og tilsett litt balsamico. Legg i skiver av epler når kålen begynner å bli litt mykere. Smak til med salt og pepper.

Indrefilet av svin 6
Indrefilet av svin 7

Steg 4

Når kjøttet er ferdig stekt lar du det hvile i 10 minutter og skjærer det opp i skiver. Finn frem en tallerken og legg på rikelig med sellerirot og kålblandingen. Legg på skiver av kjøtt og hell over den gode sausen. Pynt gjerne med litt friske urter. Lykke til.

Indrefilet av svin