Bakte svinekoteletter i pepperrotsaus - Hele middagen i samme form!
Saftige koteletter og grønnsaker i en nydelig saus!
Ingredienser
- 800 gram svinekoteletter
- 500 gram små poteter
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 stk persillerot
- 2 ts hvitvinseddik
- 2 stk gulrot
- 1 stk grønn paprika
- 1 stk rød paprika
- 4 dl kalvekraft
- 3 dl kremfløte
- 1 ss hvetemel
- 2 ss revet fersk pepperrot
- salt og pepper
- finhakket persille
Denne retten er utrolig god og jeg elsker middager hvor jeg kan samle hele retten i samme form. Dette gir mulighet for å forberede tidligere på dagen og gir lite oppvask. Svinekotelettene blir ekstremt saftige og gode når de får bade i denne deilige sausen i ovnen. Masse gode grønnsaker og den friske pepperroten gjør dette til en veldig god middag. Her skal jeg vise hvordan.
Steg 1
Det første jeg gjør er å sette ovnen på 200 grader varmluft og finne frem potetene. Ta på litt olje, salt og pepper og sett potetene i ovnen. De skal stå der å kose seg i ovnen og bli "halvklare" når vi gjør i stand resten av retten.
Steg 2
Finn frem en form eller panne med høy kant og sett på høy varme. Smør kjøttet inn med litt olje og krydre rikelig med salt og pepper. Vi skal nå brune kjøttet raskt på begge sider. Kjøttet skal ikke være gjennomstekt da dette gjøres i ovnen etterpå. Brun kjøttet på alle sider og legg over på en tallerken.
Steg 3
Når du tar ut kjøttet tilsetter jeg litt smør, løk, persillerot og gulrot. Stek dette i et par minutter før du tilsetter hvitløken. Hell over hvitvinseddiken og la denne koke bort. Strø over hvetemelet og bland sammen.
Steg 4
Hell på fløte og kraft. Rør godt og la denne blandingen koke opp. Melet gjør nå at sausen tykner. Kutt opp paprika i biter og legg i sausen sammen med revet pepperrot og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper
Steg 5
Hell nå potetene over i sausen og legg tilbake svinekotelettene i sausen. Dytt dem godt ned så det kun er toppen av kjøttet som synes. Sett formen i ovnen og skru ned til 180 grader. Nå skal formen få stå i ovnen i 25 minutter.
Steg 6
Ta ut formen ut av ovnen. Finhakk litt persille og strø over. Nå er retten klar til å nytes. Lykke til.