![](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=badf712bb7f0e1a31b353e6e8586f6f4 700w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=080cb81695ab1f78ec5e6ade32f4b284 800w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=9edfd5d797301ec4904ed5ebfed40b2b 900w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=6a225752778518505c3972ea9165c093 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=37e5f5ebaebc99eb39381a032d64c374 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=e1ece595c9a41c741a09d80aca6e6190 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=93f6c41e4a4ebed150e5c98ea3605b55 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=f730a70542fc257855c7023264895e7d 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=c75a782d69fce45ab1b590da91fae586 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=7427579a8f35e3130c98beeb4f25f663 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=b9f95a3b338fc9580fbd6cd8bb4b07eb 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-9.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=ace5731c2ac0df507c7f825befce262f 1800w)
Bakte svinekoteletter i pepperrotsaus - Hele middagen i samme form!
Saftige koteletter og grønnsaker i en nydelig saus!
Ingredienser
- 800 gram svinekoteletter
- 500 gram små poteter
- 1 stk løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 stk persillerot
- 2 ts hvitvinseddik
- 2 stk gulrot
- 1 stk grønn paprika
- 1 stk rød paprika
- 4 dl kalvekraft
- 3 dl kremfløte
- 1 ss hvetemel
- 2 ss revet fersk pepperrot
- salt og pepper
- finhakket persille
Denne retten er utrolig god og jeg elsker middager hvor jeg kan samle hele retten i samme form. Dette gir mulighet for å forberede tidligere på dagen og gir lite oppvask. Svinekotelettene blir ekstremt saftige og gode når de får bade i denne deilige sausen i ovnen. Masse gode grønnsaker og den friske pepperroten gjør dette til en veldig god middag. Her skal jeg vise hvordan.
![Bakte svinekoteletter](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=736e2d35a6f7b40a9b00d74594552005)
Steg 1
Det første jeg gjør er å sette ovnen på 200 grader varmluft og finne frem potetene. Ta på litt olje, salt og pepper og sett potetene i ovnen. De skal stå der å kose seg i ovnen og bli "halvklare" når vi gjør i stand resten av retten.
![Bakte svinekoteletter 2](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=efe37837d82bdddb95759d8ee599ecce)
Steg 2
Finn frem en form eller panne med høy kant og sett på høy varme. Smør kjøttet inn med litt olje og krydre rikelig med salt og pepper. Vi skal nå brune kjøttet raskt på begge sider. Kjøttet skal ikke være gjennomstekt da dette gjøres i ovnen etterpå. Brun kjøttet på alle sider og legg over på en tallerken.
![Bakte svinekoteletter 4](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=92aa5b6e447c57f23787d29c9381264a)
Steg 3
Når du tar ut kjøttet tilsetter jeg litt smør, løk, persillerot og gulrot. Stek dette i et par minutter før du tilsetter hvitløken. Hell over hvitvinseddiken og la denne koke bort. Strø over hvetemelet og bland sammen.
![Bakte svinekoteletter 5](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ac9fd8b17650dd680a7e551f6667a284)
Steg 4
Hell på fløte og kraft. Rør godt og la denne blandingen koke opp. Melet gjør nå at sausen tykner. Kutt opp paprika i biter og legg i sausen sammen med revet pepperrot og bland godt sammen. Smak til med salt og pepper
![Bakte svinekoteletter 6](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=da12cf2eec1c508cdd5c02feceb4de94)
Steg 5
Hell nå potetene over i sausen og legg tilbake svinekotelettene i sausen. Dytt dem godt ned så det kun er toppen av kjøttet som synes. Sett formen i ovnen og skru ned til 180 grader. Nå skal formen få stå i ovnen i 25 minutter.
![Bakte svinekoteletter 7](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0b02ee364ba8b1a0fc328436bc9db3ab)
![Bakte svinekoteletter 8](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=92011716e5570dee85925a3bee7aa500)
Steg 6
Ta ut formen ut av ovnen. Finhakk litt persille og strø over. Nå er retten klar til å nytes. Lykke til.
![Bakte svinekoteletter 9](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-9_2021-09-16-125231.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7882dd845d8efc4aa021ea1ce1efd308)
![Bakte svinekoteletter 10](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-svinekoteletter-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=91b626bcdb812627f6af894c358f3d01)