Innbakt kylling med sursøt saus - Veldig populær kinesisk rett!
Herlige sprø og saftige biter av kylling!
Ingredienser
- 3 stk kyllingbryst
- 1 stk grønn paprika
- 1 stk gul paprika
- 1 stk ananas
- 1 stk rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk saus (se oppskrift under)
Sausen
- 3 ss sukker
- 3 ss eddik
- 3 ss maisenna mel
- 6 dl vann
- 3 ss ketchup
- 2 ts soyasaus
- 1 ts chilisaus (siracha)
Tempura røre
- 3 dl hvetemel
- 2 dl Maisenna mel
- 1 ss bakepulver
- 2 stk eggehvite
- 3 dl vann (kan variere)
Denne retten er veldig populær og også barnevennlig. Sprø biter av kylling og grønnsaker i en god tomatisert saus som både er søt og syrlig. Her skal jeg forklare deg hvordan og dele min oppskrift.
Steg 1
Start med å kutte kyllingen inn i passende store biter. Terninger av ca 1,5 x 1,5 cm er perfekt. Krydre med salt og pepper.
Steg 2
Kutt opp alle grønnsakene i biter og legg i en bolle til etterpå.
Steg 3
Denne sausen er veldig enkel og jeg blander alt sammen før jeg skal begynne med retten. Sausen ser litt grumsete ut når du lager den, men når den begynner å koke så blir fargen klar og den tykner.
Steg 4
Så lager jeg tempurarøren. Denne skal du dyppe kyllingen i før den skal friteres eller stekes i rikelig med olje. Bland sammen alle ingrediensene og rør godt sammen. Mengde vann kan variere noe, men det viktigste er at konsistensen er som en pannekakerøre.
Steg 5
Dypp bitene av kyllingen i røren og legg rett over i oljen. Jeg anbefaler at oljen har en temperatur på ca 170 grader. Hvis du ikke har frityr så kan du fint lage denne i en kjele eller stekepanne med høy kant. Da heller du bare godt med olje i denne og steker på samme måten. Stek til kyllingen har fått en gylden og fin farge. Jeg tar opp en bit og deler i to for å være sikker på at kyllingen er gjennomstekt.
Steg 6
Stek alle grønnsakene i en varm panne med litt olje. jeg steker dem i 5 minutter. Det er viktig at det er litt tyggemotstand i grønnsakene. Hell over sausen og la koke i 5 minutter. Rett før servering heller du i alle de sprø kyllingbitene og blander godt.
Steg 7
Del opp i porsjoner eller hell alt i en stor bolle når det skal serveres. Jeg pleier å servere ris til denne retten. Nå er det bare å nyte hjemmelaget innbakt kylling med sursøt saus. Lykke til.