![](https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=d9e67eb918328d1eadcaf3ad838cd470 700w, https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=9a1b33e62491226563167e30369fab54 800w, https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=de2d8cbc3ef4f18f759fef0063c8f982 900w, https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=94fda49540643a2db9bc76cc61e9c1bd 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=d613dc6eb3e66721fa61e9ddbd221316 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=7a0649a2186aa00041ebd0445272a0c5 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=d1e5ffc549b86edeba1ffd51b1262245 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=91e333c30d858b2afe8b8ad1e13f7997 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=7965cb5953c89b620fc4a3836a260bc3 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=4cde4b42e7b52f24a0fb9e16cd120f18 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=59234427329d85773a51ce8d6f859ba7 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=458016f1809ab1050607a9c22a9b275c 1800w)
Innbakt kylling med sursøt saus - Veldig populær kinesisk rett!
Herlige sprø og saftige biter av kylling!
Ingredienser
- 3 stk kyllingbryst
- 1 stk grønn paprika
- 1 stk gul paprika
- 1 stk ananas
- 1 stk rødløk
- 2 fedd hvitløk
- 1 stk saus (se oppskrift under)
Sausen
- 3 ss sukker
- 3 ss eddik
- 3 ss maisenna mel
- 6 dl vann
- 3 ss ketchup
- 2 ts soyasaus
- 1 ts chilisaus (siracha)
Tempura røre
- 3 dl hvetemel
- 2 dl Maisenna mel
- 1 ss bakepulver
- 2 stk eggehvite
- 3 dl vann (kan variere)
Denne retten er veldig populær og også barnevennlig. Sprø biter av kylling og grønnsaker i en god tomatisert saus som både er søt og syrlig. Her skal jeg forklare deg hvordan og dele min oppskrift.
![Innbakt kylling 3](https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=79760bb47a23745f22bd8474b9c4e8df)
Steg 1
Start med å kutte kyllingen inn i passende store biter. Terninger av ca 1,5 x 1,5 cm er perfekt. Krydre med salt og pepper.
![Innbakt kylling 4](https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0e9fdaab1f482c6a17e53052596f3c8c)
Steg 2
Kutt opp alle grønnsakene i biter og legg i en bolle til etterpå.
![Innbakt kylling 5](https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=359eb2877afc55efc549c5ba8ce2f78b)
Steg 3
Denne sausen er veldig enkel og jeg blander alt sammen før jeg skal begynne med retten. Sausen ser litt grumsete ut når du lager den, men når den begynner å koke så blir fargen klar og den tykner.
![Innbakt kylling 7](https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=793c00c3a69ff9a61267ec2686d5730b)
Steg 4
Så lager jeg tempurarøren. Denne skal du dyppe kyllingen i før den skal friteres eller stekes i rikelig med olje. Bland sammen alle ingrediensene og rør godt sammen. Mengde vann kan variere noe, men det viktigste er at konsistensen er som en pannekakerøre.
![Innbakt kylling 6](https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=61b135db7cdf9e042d334cf51c2b927d)
Steg 5
Dypp bitene av kyllingen i røren og legg rett over i oljen. Jeg anbefaler at oljen har en temperatur på ca 170 grader. Hvis du ikke har frityr så kan du fint lage denne i en kjele eller stekepanne med høy kant. Da heller du bare godt med olje i denne og steker på samme måten. Stek til kyllingen har fått en gylden og fin farge. Jeg tar opp en bit og deler i to for å være sikker på at kyllingen er gjennomstekt.
![Innbakt kylling 9](https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3cc533dc21163c67da1b656a8a601c8a)
![Innbakt kylling 8](https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a76d2d0717b9dcae4f2a4809c849de23)
![Innbakt kylling 10](https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4ea89e5c14179f5c04ecd69de14205a4)
Steg 6
Stek alle grønnsakene i en varm panne med litt olje. jeg steker dem i 5 minutter. Det er viktig at det er litt tyggemotstand i grønnsakene. Hell over sausen og la koke i 5 minutter. Rett før servering heller du i alle de sprø kyllingbitene og blander godt.
![Innbakt kylling 11](https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-11.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9adad77f016e502b39d93690254605c3)
![Innbakt kylling 12](https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-12.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=36c81b9047ef2d92b8ac245604e228ad)
Steg 7
Del opp i porsjoner eller hell alt i en stor bolle når det skal serveres. Jeg pleier å servere ris til denne retten. Nå er det bare å nyte hjemmelaget innbakt kylling med sursøt saus. Lykke til.
![Innbakt kylling 2](https://gladkokken.imgix.net/Innbakt-kylling-2_2022-03-31-075655_icme.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ebc4ee3ee996c0aff7bc9e672c75489b)