Innbakt kylling med sursøt saus - Veldig populær kinesisk rett!

Herlige sprø og saftige biter av kylling!

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk kyllingbryst
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk ananas
  • 1 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 stk saus (se oppskrift under)

Sausen

  • 3 ss sukker
  • 3 ss eddik
  • 3 ss maisenna mel
  • 6 dl vann
  • 3 ss ketchup
  • 2 ts soyasaus
  • 1 ts chilisaus (siracha)

Tempura røre

  • 3 dl hvetemel
  • 2 dl Maisenna mel
  • 1 ss bakepulver
  • 2 stk eggehvite
  • 3 dl vann (kan variere)
Ingredienser

Denne retten er veldig populær og også barnevennlig. Sprø biter av kylling og grønnsaker i en god tomatisert saus som både er søt og syrlig. Her skal jeg forklare deg hvordan og dele min oppskrift.

Innbakt kylling 3

Steg 1

Start med å kutte kyllingen inn i passende store biter. Terninger av ca 1,5 x 1,5 cm er perfekt. Krydre med salt og pepper.

Innbakt kylling 4

Steg 2

Kutt opp alle grønnsakene i biter og legg i en bolle til etterpå.

Innbakt kylling 5

Steg 3

Denne sausen er veldig enkel og jeg blander alt sammen før jeg skal begynne med retten. Sausen ser litt grumsete ut når du lager den, men når den begynner å koke så blir fargen klar og den tykner.

Innbakt kylling 7

Steg 4

Så lager jeg tempurarøren. Denne skal du dyppe kyllingen i før den skal friteres eller stekes i rikelig med olje. Bland sammen alle ingrediensene og rør godt sammen. Mengde vann kan variere noe, men det viktigste er at konsistensen er som en pannekakerøre.

Innbakt kylling 6

Steg 5

Dypp bitene av kyllingen i røren og legg rett over i oljen. Jeg anbefaler at oljen har en temperatur på ca 170 grader. Hvis du ikke har frityr så kan du fint lage denne i en kjele eller stekepanne med høy kant. Da heller du bare godt med olje i denne og steker på samme måten. Stek til kyllingen har fått en gylden og fin farge. Jeg tar opp en bit og deler i to for å være sikker på at kyllingen er gjennomstekt.

Innbakt kylling 9
Innbakt kylling 8
Innbakt kylling 10

Steg 6

Stek alle grønnsakene i en varm panne med litt olje. jeg steker dem i 5 minutter. Det er viktig at det er litt tyggemotstand i grønnsakene. Hell over sausen og la koke i 5 minutter. Rett før servering heller du i alle de sprø kyllingbitene og blander godt.

Innbakt kylling 11
Innbakt kylling 12

Steg 7

Del opp i porsjoner eller hell alt i en stor bolle når det skal serveres. Jeg pleier å servere ris til denne retten. Nå er det bare å nyte hjemmelaget innbakt kylling med sursøt saus. Lykke til.

Innbakt kylling 2