![](https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=93e9948660b8c9391d1f0a08458e066f 700w, https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=e51007f63d4debba4be0a089812a4e7e 800w, https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=6419bb637e0948f619b9dfb9383d0081 900w, https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=3f3754cc1c9a617b2bf03d760a7d888c 1000w, https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=3a553a7dd413519865db7fb49dd7cc0d 1100w, https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=e5776b5283daa05caf52106aade182be 1200w, https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=c09f7eaf227fb5b1c45972b0fca91b6a 1300w, https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=3388ed5fc4881a0fc990aac1087ce815 1400w, https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=957baa9d27ecd73cd9768cdb03676f03 1500w, https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=b601b13898742ffdec95ac8fa7c01f99 1600w, https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=f2c8fa318f7026a7604aa4e102c347d7 1700w, https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-7.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=342490b42f5a0f64e4cc8d7152b790a4 1800w)
Svinekjøtt med vårløk og ingefær - Asiatisk hverdagsmat
Sausen til denne retten er helt nydelig!
Ingredienser
Ingredienser
- 750 gram ytrefilet av svin
- 7 stk vårløk
- 1 klump fersk ingefær
- 3 fedd hvitløk
- 1 ss nøytral olje til steking
- 1 ss bakepulver
- 2 ts soyasaus
Sausen
- 5 dl kyllingkraft
- 1 ss maisenna maismel
- 3 ss oystersauce
- 2 ss soyasauce
- 1 ss riseddik
- 1 ss sukker
- 1 ss siracha chilisauce
Pynt
- 1 klype koriander
- 1 ss sesamfrø
En hverdagslig asiatisk rett med en herlig kombinasjon av magert svinekjøtt, vårløk og ingefær. Retten lages på ca 10 minutter hvis du har kuttet opp alt klart. Metoden med maisennamel i kraften er veldig smart. Jeg pleier å servere ris til denne retten. Her skal jeg vise deg hvordan du lager denne retten.
![Svin og varlok](https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bb4e8a39bdaf02591f7745e10eb312a8)
Steg 1
Start med å skjære svinekjøttet i strimler eller tynne skiver. Legg kjøttet i en bolle og strø over bakepulver og litt soyasaus. Bland godt sammen med hendene.
![Svin og varlok 2](https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=22803913ac588f499eed94fd7525410e)
![Svin og varlok 3](https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b1b4a3249789536bb5ea73410e21d5fe)
Steg 2
Bland alle ingrediensene til sausen i bolle og visp til det ikke er noen klumper. Kutt opp resten av ingrediensene og nå er du klar til å lage retten. Jeg sparer den øverste delen (den grønneste) av vårløken i en egen bolle til å toppe retten med når den er ferdig.
![Svin og varlok 4](https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=003c34a4fc5c74405bb12d026a1302cd)
Steg 3
Finn frem en stekepanne og sett på høy varme. Hell i litt nøytral olje når pannen er rykende varm. Legg i kjøttet og bland sammen. Hell over finhakket hvitløk, chili og ingefær.
![Svin og varlok 5](https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4993f0a49fd46d5ff27f1bd137afec94)
Steg 4
Stek et par minutter og hell over sausen. Når sausen begynner å koke vil den tykne og "klistre" seg rundt maten. La retten koke i ca 5 minutter.
![Svin og varlok 6](https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=62b1f2ca3ea0bcb8a3a321697edfb789)
Steg 5
Avslutt med å strø over toppene av gressløken og sesamfrø. Nå kan du nyte en deilig asiatisk middag laget på veldig kort tid. Jeg liker best å servere denne retten sammen med ris. Lykke til.
![Svin og varlok 7](https://gladkokken.imgix.net/svin-og-varlok-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=109dfa57421303a7b9fe38603c9a320a)