Svinekjøtt med vårløk og ingefær - Asiatisk hverdagsmat

Sausen til denne retten er helt nydelig!

Ingredienser

porsjoner

Ingredienser

  • 750 gram ytrefilet av svin
  • 7 stk vårløk
  • 1 klump fersk ingefær
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 1 ss bakepulver
  • 2 ts soyasaus

Sausen

  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 ss maisenna maismel
  • 3 ss oystersauce
  • 2 ss soyasauce
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss sukker
  • 1 ss siracha chilisauce

Pynt

  • 1 klype koriander
  • 1 ss sesamfrø
Ingredienser

En hverdagslig asiatisk rett med en herlig kombinasjon av magert svinekjøtt, vårløk og ingefær. Retten lages på ca 10 minutter hvis du har kuttet opp alt klart. Metoden med maisennamel i kraften er veldig smart. Jeg pleier å servere ris til denne retten. Her skal jeg vise deg hvordan du lager denne retten.

Svin og varlok

Steg 1

Start med å skjære svinekjøttet i strimler eller tynne skiver. Legg kjøttet i en bolle og strø over bakepulver og litt soyasaus. Bland godt sammen med hendene.

Svin og varlok 2
Svin og varlok 3

Steg 2

Bland alle ingrediensene til sausen i bolle og visp til det ikke er noen klumper. Kutt opp resten av ingrediensene og nå er du klar til å lage retten. Jeg sparer den øverste delen (den grønneste) av vårløken i en egen bolle til å toppe retten med når den er ferdig.

Svin og varlok 4

Steg 3

Finn frem en stekepanne og sett på høy varme. Hell i litt nøytral olje når pannen er rykende varm. Legg i kjøttet og bland sammen. Hell over finhakket hvitløk, chili og ingefær.

Svin og varlok 5

Steg 4

Stek et par minutter og hell over sausen. Når sausen begynner å koke vil den tykne og "klistre" seg rundt maten. La retten koke i ca 5 minutter.

Svin og varlok 6

Steg 5

Avslutt med å strø over toppene av gressløken og sesamfrø. Nå kan du nyte en deilig asiatisk middag laget på veldig kort tid. Jeg liker best å servere denne retten sammen med ris. Lykke til.

Svin og varlok 7