Koreansk "Buldak" Firechicken - Veldig populær streetfood!

Spicy kylling og smeltet ost er farlig godt!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk kyllingbryst
  • 3 ss Gujachang (chilipure)
  • 3 ss Koreansk rød pepper (mild)
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss nøytral olje
  • 3 ss honning
  • 6 fedd hvitløk
  • 3 stk sjalottløk
  • 1 ts malt pepper
  • 250 gram fersk mozarella
  • 3 stk vårløk

Tilbehør

  • 2 stk hjertesalat
  • 1 stk agurk
Ingredienser

På Koreansk oversettes "Bul" til fire/flammer og "Dak" = kylling. Derfor navnet Buldak som betyr Firechicken på Engelsk. Navnet og fargen gir deg en klar indikasjon på at dette er en skikkelig spicy rett! Sammen med den smeltede osten er dette virkelig snadder. Denne retten har blitt populær streetfood de siste årene og etter jeg prøvde den første gangen har jeg forelsket meg litt i denne retten. Det er et par ingredienser som er litt vanskelig å få tak i, men gå til et asiatisk marked eller innvandrerbutikk og de har det nok helt sikkert inne.

Firechicken 3

Steg 1

Start med å kutte kyllingbrystene i terninger på ca 1,5 cm x 1,5 cm. Det er vanlig å spise denne retten med pinner og det er derfor greit at det ikke er for store biter.

Steg 2

Bland sammen alle ingrediensene til sausen i en liten blender. Kjør til en jevn saus.

Firechicken 4

Steg 3

Finn frem en stekepanne eller stekform som tåler å settes i ovnen etterpå. Ta i litt nøytral olje og stek kyllingen raskt på høy varme så den får en fin stekeskorpe. Du trenger ikke gjennomsteke kyllingen nå, for den får god tid senere til å gjøre seg ferdig.

Firechicken 5

Steg 4

Skru nå ned varmen på platen til medium og hell over den gode sausen. Bland godt sammen og stek i 5-10 minutter. Hvis sausen er tykk kan du spe på med litt vann. Når kyllingen har fått kose seg i sausen ferdig så skrur du av varmen. Skru på ovnen til på varmluftsgrill 200 grader eller bare grillelementet.

Firechicken 6

Steg 5

Bryt fersk mozzarella i grove biter og legg rundt i formen på toppen av den sterke kyllingen. Denne kommer til å smelte under grillen etterpå.

Firechicken 7

Steg 6

Følg med når du griller så det ikke brenner seg, men 9-12 minutter under grillen tar det for at osten smelter og du får litt farge på retten.

Firechicken 9

Steg 7

Ta nå formen ut og strø over litt finhakket vårløk og urter hvis du ønsker. Jeg serverer denne retten med litt salatblader, men det er også vanlig å servere med finhakket kål eller andre grønnsaker. Nå kan du nyte en deilig og spicy Firechicken. Lykke til. Du kan også sjekke filmen under for å se hele prosessen.

Firechicken 2