![](https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=1612db5ec85a0b01c594a893fae5bb0b 700w, https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=db7e0d6cd9c185b265d45d457b761fee 800w, https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=5f75d52740dad8498335b7e8d62f23cd 900w, https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=b6056bcc02db60bae8af290376a9c3d1 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=fdceef1a7adb9b615ba7b3e216ec3bc4 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=e7512bd644abd9f07c1b7b8f416760eb 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=4a2e2e2d142dc25dfc70ddd5c019c8ab 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=79f68a2974e52245eb30853a8b18a84f 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=f84548beb2a8e8302915cfdfa4b626a1 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=0fdb7dd51fc051cb402fa1266784a944 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ae8caa5703f758f68bda03306b2a9568 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=a6b508d581e4946f69cd1427d31bbdbc 1800w)
Koreansk "Buldak" Firechicken - Veldig populær streetfood!
Spicy kylling og smeltet ost er farlig godt!
Ingredienser
- 4 stk kyllingbryst
- 3 ss Gujachang (chilipure)
- 3 ss Koreansk rød pepper (mild)
- 2 ss soyasaus
- 2 ss nøytral olje
- 3 ss honning
- 6 fedd hvitløk
- 3 stk sjalottløk
- 1 ts malt pepper
- 250 gram fersk mozarella
- 3 stk vårløk
Tilbehør
- 2 stk hjertesalat
- 1 stk agurk
På Koreansk oversettes "Bul" til fire/flammer og "Dak" = kylling. Derfor navnet Buldak som betyr Firechicken på Engelsk. Navnet og fargen gir deg en klar indikasjon på at dette er en skikkelig spicy rett! Sammen med den smeltede osten er dette virkelig snadder. Denne retten har blitt populær streetfood de siste årene og etter jeg prøvde den første gangen har jeg forelsket meg litt i denne retten. Det er et par ingredienser som er litt vanskelig å få tak i, men gå til et asiatisk marked eller innvandrerbutikk og de har det nok helt sikkert inne.
![Firechicken 3](https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5e4c36f9779d4ddd68363a8c7578817d)
Steg 1
Start med å kutte kyllingbrystene i terninger på ca 1,5 cm x 1,5 cm. Det er vanlig å spise denne retten med pinner og det er derfor greit at det ikke er for store biter.
Steg 2
Bland sammen alle ingrediensene til sausen i en liten blender. Kjør til en jevn saus.
![Firechicken 4](https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c18b8898be1dbc62d1c9d45348a6291b)
Steg 3
Finn frem en stekepanne eller stekform som tåler å settes i ovnen etterpå. Ta i litt nøytral olje og stek kyllingen raskt på høy varme så den får en fin stekeskorpe. Du trenger ikke gjennomsteke kyllingen nå, for den får god tid senere til å gjøre seg ferdig.
![Firechicken 5](https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a688675be6c6975f2f331d5d13405083)
Steg 4
Skru nå ned varmen på platen til medium og hell over den gode sausen. Bland godt sammen og stek i 5-10 minutter. Hvis sausen er tykk kan du spe på med litt vann. Når kyllingen har fått kose seg i sausen ferdig så skrur du av varmen. Skru på ovnen til på varmluftsgrill 200 grader eller bare grillelementet.
![Firechicken 6](https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d003b1c7b8c35704276a166c69bbdf50)
Steg 5
Bryt fersk mozzarella i grove biter og legg rundt i formen på toppen av den sterke kyllingen. Denne kommer til å smelte under grillen etterpå.
![Firechicken 7](https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ffcf874c0bd6ffe37e2dad8ba7839a19)
Steg 6
Følg med når du griller så det ikke brenner seg, men 9-12 minutter under grillen tar det for at osten smelter og du får litt farge på retten.
![Firechicken 9](https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=41bde47f642b90f95833e3c46fe291c3)
Steg 7
Ta nå formen ut og strø over litt finhakket vårløk og urter hvis du ønsker. Jeg serverer denne retten med litt salatblader, men det er også vanlig å servere med finhakket kål eller andre grønnsaker. Nå kan du nyte en deilig og spicy Firechicken. Lykke til. Du kan også sjekke filmen under for å se hele prosessen.
![Firechicken 2](https://gladkokken.imgix.net/Firechicken-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1f6fc62897eae9a3f007e2d8f0c62e18)