Inspirasjon til nye hverdagsretter - Bakte pølser og grønnsaker
Jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger fra de som følger siden som takker meg for at de får nye ideer til retter å lage i hverdagen. Det er ikke alltid lett å være oppfinnsom og komme opp med nye type retter. Det blir lett at man lager det samme man har gjort før.
Ingredienser
- 5 stk kjøttpølser
- 3 stk søtpoteter
- 3 stk gulrot
- 1 stk rødløk
- 1 stk paprika
- 0,5 boks creme fraiche
- 1 boks rød pesto
- 2 ts chilipure eller fersk chili
- 1 ss soyasaus
Her kommer en ny hverdagsrett som krever lite jobb og smaker veldig godt. Dette er en rett som kombinerer pølser og grønnsaker. De er bakt i ovnen i en enkel dressing og resultatet er en deilig middag som både barn og voksne liker.
Steg 1
Start med å finne frem en ildfast form og sett ovnen på 220 grader varmluft. Start med å skrelle søtpotet og gulrot og del opp i strimler. Legg de ferdige strimlene i den ildfaste formen og hell på litt olje, salt og pepper.
Steg 2
Sett i ovnen mens du lager i stand resten. Kutt opp pølsene i store gode biter og kutt paprika og rødløk.
Steg 3
Finn frem en bolle og hell i boksen med den røde pestoen. Rød pesto lages av tomat og chili. Hell i soyaolje, chili og creme fraiche.
Steg 4
Rør godt rundt til du får en jevn saus.
Steg 5
Når søtpotetene har fått ca 15 minutter i ovnen tar du formen ut. Hell over pølsene, løken og paprika.
Steg 6
Hell deretter sausen over i formen og bland litt sammen.
Steg 7
Sett hele formen tilbake i ovnen og stek i 15 minutter til.
Steg 8
Server gjerne i formen eller ta litt over på en tallerken. Det er alltid fint å pynte med litt ferske urter hvis du har. Jeg liker å ta noen dråper god olivenolje på tilslutt, men det er ikke nødvendig. Dette er en veldig enkel rett å lage, er ganske sunn og smaker veldig godt! Lykke til og kanskje dette blir en av dine nye hverdagsfavoritter!