![](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=c3398a28d43a6e09c942807a611475f1 700w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=9cead26308c6a43aafc4304052007ec4 800w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=77f7ddbddda22f671e465055ed9e6783 900w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=40334e36eada96599569078fe85e4395 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=44f3145f04f876d5374806a10d566874 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=501519b2fa847d4b5f006aecb69f41fe 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=54c917c6504f03c5a0e74a7955f19bc1 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=e6053a0e862450808e8584d3f0f10687 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=d0d5be2989e2095429b03e5308854c23 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=083e7450bf89f7dd652ccc00a84bd99c 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=973bf321629c5c81ce8cb5f1bbee1608 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=90be14ae1ac7e227d46c6de2d5210eca 1800w)
Inspirasjon til nye hverdagsretter - Bakte pølser og grønnsaker
Jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger fra de som følger siden som takker meg for at de får nye ideer til retter å lage i hverdagen. Det er ikke alltid lett å være oppfinnsom og komme opp med nye type retter. Det blir lett at man lager det samme man har gjort før.
Ingredienser
- 5 stk kjøttpølser
- 3 stk søtpoteter
- 3 stk gulrot
- 1 stk rødløk
- 1 stk paprika
- 0,5 boks creme fraiche
- 1 boks rød pesto
- 2 ts chilipure eller fersk chili
- 1 ss soyasaus
Her kommer en ny hverdagsrett som krever lite jobb og smaker veldig godt. Dette er en rett som kombinerer pølser og grønnsaker. De er bakt i ovnen i en enkel dressing og resultatet er en deilig middag som både barn og voksne liker.
![Bakte Polser 2](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=73bf265344796f1a0972b70df61afa28)
Steg 1
Start med å finne frem en ildfast form og sett ovnen på 220 grader varmluft. Start med å skrelle søtpotet og gulrot og del opp i strimler. Legg de ferdige strimlene i den ildfaste formen og hell på litt olje, salt og pepper.
![Bakte Polser 3](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f59fa4bc03f03d532e2e7e3589268e4b)
Steg 2
Sett i ovnen mens du lager i stand resten. Kutt opp pølsene i store gode biter og kutt paprika og rødløk.
![Bakte Polser 4](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e2ce3f8b68c93df11872d4875e4472d4)
Steg 3
Finn frem en bolle og hell i boksen med den røde pestoen. Rød pesto lages av tomat og chili. Hell i soyaolje, chili og creme fraiche.
![Bakte Polser 5](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c904d7a17e2e19d902153e13855f4073)
Steg 4
Rør godt rundt til du får en jevn saus.
![Bakte Polser 6](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=28461cfcaad59547cd7ce0749b3eb499)
Steg 5
Når søtpotetene har fått ca 15 minutter i ovnen tar du formen ut. Hell over pølsene, løken og paprika.
![Bakte Polser 7](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ad5dde604e4b08a78cd9ba2607c8c321)
Steg 6
Hell deretter sausen over i formen og bland litt sammen.
![Bakte Polser 8](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4573d1f1011d1c349bc0c69365478cc8)
Steg 7
Sett hele formen tilbake i ovnen og stek i 15 minutter til.
![Bakte Polser 9](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b00e9b1447446bef3610856d063056e2)
Steg 8
Server gjerne i formen eller ta litt over på en tallerken. Det er alltid fint å pynte med litt ferske urter hvis du har. Jeg liker å ta noen dråper god olivenolje på tilslutt, men det er ikke nødvendig. Dette er en veldig enkel rett å lage, er ganske sunn og smaker veldig godt! Lykke til og kanskje dette blir en av dine nye hverdagsfavoritter!
![Bakte Polser 1](https://gladkokken.imgix.net/Bakte-polser-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4f297920657b8cc4651f4fd52c6f4410)