Iskake på 1-2-3 - Kombinasjonen av lakris og bringebær er perfekt!

Denne kaken er så utrolig god og enkel å lage.

Ingredienser

kake 26 cm

Kakebunn

  • 320 gram Digestiv havrekjeks
  • 160 gram meierismør
  • 3 ts vaniljesukker
  • 1 ts vaniljepaste (valgfritt)
  • 1 ts rålakrispulver (valgfritt)

Kakefyll

  • 2 bokser Kulinaris Lakrisiskrem
  • 1 boks Kulinaris Bringebærsorbet

Topping

  • 1 kurv ferske bringebær
  • 2 ts flytende salt lakris
Ingredienser

Dette er så godt! En iskake med to av mine favorittsmaker lakris og bringebær. Det fine med iskaker er at de kan lages i stand god tid i forveien og bare ta dem ut av fryseren for å tine litt før servering. I denne kaken har jeg brukt "kjøpeiskrem" og da er det utrolig viktig å kjøpe is og sorbet av beste kvalitet. Kaken blir ikke bedre enn kvaliteten på isen. Jeg har brukt is fra Kulinaris som er veldig bra.

Steg 1

Start med å lage kakebunnen. Jeg starter med å sette ovnen på 180 grader varmluft så ovnen er klar når jeg er ferdig med å lage bunnen. Legg havrekjeksene og vaniljesukker i blenderen og kjør til det får en konsistens som grov sand.

Dsc 0946 3

Steg 2

Smelt smør sammen med vaniljepaste og litt lakrispulver. Hell det smeltede smøret sammen med kjeksen og kjør sammen til en jevn masse.

Dsc 0949 2
Dsc 0950

Steg 3

Finn frem en kakeform og legg bakepapir på bunnen. Hell kakebunnblandingen over i formen og press så du får en jevn bunn i hele formen. Sett formen i ovnen og stek i 10 minutter. La bunnen kjøle seg helt ned før du lager resten av kaken.

Dsc 0951 2
Dsc 0952

Steg 4

I denne oppskriften bruker jeg "kjøpe iskrem". La isen stå ute til den har blitt myk. Dekk kakeformen med kakeplast eller bakepapir langs kanten. Dette gjør at kaken blir penere og mye lettere å ta ut av formen før servering. Start med å helle over lakrisisen og fordel jevnt utover. Sett kaken i fryseren til iskremen har blitt hard igjen. Dette tar ca 1 time.

Dsc 0958 2
Dsc 0961
Dsc 0963

Steg 5

Spre utover bringebærsorbeten og fordel jevnt. Jeg bruker en slikkepott på toppen for å få litt "bølger" i sorbeten. Dette synes jeg ser fint ut. Sett kaken tilbake i fryseren.

Dsc 0968 3

Steg 6

Det siste du skal gjøre før servering er å pynte kaken. Ta kaken ut av formen og fjern plast/bakepapir langs kanten. Flytt over på fatet du ønsker å servere kaken på.

Dsc 0971 2

Steg 7

Pynt med ferske bringebær og lag noen fine striper/mønster med flytende salt lakris. Nå kan du nyte den beste iskaken jeg vet om.

Dsc 0973 3