Iskake på 1-2-3 - Kombinasjonen av lakris og bringebær er perfekt!
Denne kaken er så utrolig god og enkel å lage.
Ingredienser
Kakebunn
- 320 gram Digestiv havrekjeks
- 160 gram meierismør
- 3 ts vaniljesukker
- 1 ts vaniljepaste (valgfritt)
- 1 ts rålakrispulver (valgfritt)
Kakefyll
- 2 bokser Kulinaris Lakrisiskrem
- 1 boks Kulinaris Bringebærsorbet
Topping
- 1 kurv ferske bringebær
- 2 ts flytende salt lakris
Dette er så godt! En iskake med to av mine favorittsmaker lakris og bringebær. Det fine med iskaker er at de kan lages i stand god tid i forveien og bare ta dem ut av fryseren for å tine litt før servering. I denne kaken har jeg brukt "kjøpeiskrem" og da er det utrolig viktig å kjøpe is og sorbet av beste kvalitet. Kaken blir ikke bedre enn kvaliteten på isen. Jeg har brukt is fra Kulinaris som er veldig bra.
Steg 1
Start med å lage kakebunnen. Jeg starter med å sette ovnen på 180 grader varmluft så ovnen er klar når jeg er ferdig med å lage bunnen. Legg havrekjeksene og vaniljesukker i blenderen og kjør til det får en konsistens som grov sand.
Steg 2
Smelt smør sammen med vaniljepaste og litt lakrispulver. Hell det smeltede smøret sammen med kjeksen og kjør sammen til en jevn masse.
Steg 3
Finn frem en kakeform og legg bakepapir på bunnen. Hell kakebunnblandingen over i formen og press så du får en jevn bunn i hele formen. Sett formen i ovnen og stek i 10 minutter. La bunnen kjøle seg helt ned før du lager resten av kaken.
Steg 4
I denne oppskriften bruker jeg "kjøpe iskrem". La isen stå ute til den har blitt myk. Dekk kakeformen med kakeplast eller bakepapir langs kanten. Dette gjør at kaken blir penere og mye lettere å ta ut av formen før servering. Start med å helle over lakrisisen og fordel jevnt utover. Sett kaken i fryseren til iskremen har blitt hard igjen. Dette tar ca 1 time.
Steg 5
Spre utover bringebærsorbeten og fordel jevnt. Jeg bruker en slikkepott på toppen for å få litt "bølger" i sorbeten. Dette synes jeg ser fint ut. Sett kaken tilbake i fryseren.
Steg 6
Det siste du skal gjøre før servering er å pynte kaken. Ta kaken ut av formen og fjern plast/bakepapir langs kanten. Flytt over på fatet du ønsker å servere kaken på.
Steg 7
Pynt med ferske bringebær og lag noen fine striper/mønster med flytende salt lakris. Nå kan du nyte den beste iskaken jeg vet om.