Baked Alaska - Deilig iskake med grillet marengs

Denne iskaken med grillet marengs er mye lettere å lage enn mange tror!

Ingredienser

store porsjoner

Baked Alaska

  • 4 stk sukkerbrød (like store som isformen)
  • 1 liter iskrem (gjerne 2 sorter)
  • Italiensk Marengs
  • rom til flambering (valgfritt)

Italiensk Marengs

  • 160 gram eggehvite
  • 40 gram sukker
  • 0,5 ts salt
  • 200 gram sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts vaniljeekstrakt
Ingredienser

Baked Alaska er en kjent iskake som mange frykter. Det er det ingen grunn til. Kaken består av sukkerbrød, iskrem og Italiensk marengs. Det er en mektig dessert som ser veldig imponerende ut når den serveres. Du kan enten lage denne som porsjonskaker eller en stor kake. Teknikken er den samme.

Steg 1

Start med å lage sukkerbrødet og stikk ut til samme form som skålene du skal ha isen i. Du kan også kjøpe ferdig sukkerbrød eller det er enkelt å lage selv. Her er link til sukkerbrød med speltmel Sukkerbrød med spelt - saftig og luftig kakebunn uten hvete. Du kan bruke akkurat samme oppskrift med hvetemel hvis du ønsker det.

Dsc 0231 2
Dsc 0233

Steg 2

Finn frem formene og dekk de med plastfolie. På denne måten er det lett å få kaken ut av formen etter den har vært i fryseren.

Dsc 0202 2

Steg 3

Jeg bruker to sorter iskrem, men det er selvfølgelig valgfritt. I denne oppskriften brukte jeg pistasj og vanilje. Dette ser også veldig pent ut når kaken skjæres opp. Sett sammen dine favorittsmaker og press iskremen lagvis i formen. Det er lettere hvis iskremen begynner å bli litt myk.

Dsc 0204 2
Dsc 0206

Legg på sukkerbrødet og press godt sammen. Snurr plastfolien rundt hele og stram til. Sett iskakene i fryseren minimum 3 timer til de er gjennomfryst før du tar på marengsen. Du kan også gjøre dette dagen før og bare plukke de ut før du skal servere.

Dsc 0241
Dsc 0236 2

Steg 4

Til dette passer det best med en Italiensk marengs. Forskjellen fra en Italiensk marengs er at du pisker inn kokende sirup noe som gir en veldig blank og fast marengs. Her ligger en link til fremgangsmetode for Italiensk marengs Hjemmelagde kokosboller - dette er virkelig snadder!

Dsc 0318

Steg 5

Når du skal sette sammen kaken tar du den ut av fryseren. legger den på fatet du ønsker å servere den på og legger pent på marengsen med en sprøytepose. Brenn av før servering med en liten "gassbrenner". Har du ikke dette kan du sette den under grillen noen få sekunder i ovnen. Det er også godt å helle over litt rom eller cognag å tenne på denne ved servering. Da må du varme opp spriten til ca 50 grader før du heller over denne.

Dsc 0323 2
Dsc 0331