Sukkerbrød med spelt - saftig og luftig kakebunn uten hvete.

Her er et supert sukkerbrød for de som ikke tåler hvete. Saftig og luftig resultat.

Ingredienser

kakeform 27 cm
  • 150 gram sukker
  • 5 stk egg
  • 150 gram siktet speltmel
  • 1 ss bakepulver
Ingredienser

Det er enkelt å lage sukkerbrød og det er noe som brukes i mange kaker. Min kone tåler ikke hvete så derfor har jeg kommet frem til denne oppskriften med speltmel. Resultatet blir helt supert og er enkel å lage.

Steg 1

Start med måle opp sukker og hell eggene i en kjøkkenmaskin eller bolle.

Dsc 0211 3

Steg 2

Pisk egg og sukker til en tykk og lys eggedosis. Pisk heller litt for lenge enn for kort. Dette er med på at kaken får et luftig og saftig resultatet.

Dsc 0212 2
Dsc 0214 2

Steg 3

Mål opp melet og bakepulveret og sikt dette inn i eggedosisen. Bland sammen.

Dsc 0215 3

Steg 4

Hell kaken over i en form dekt med bakepapir eller silikonmatte og sett midt i en forvarmet ovn på 190 grader under og overvarme. Stek i 35-45 minutter avhengig av formen. La kjøle seg ned på rist.

Dsc 0221 3
Dsc 0230 2