Tarte Tatin - Denne kjente Franske eplekaken smaker fantastisk!

Ryktene sier at denne kjente eplekaka ble første gang laget ved en feil på et Fransk hotell i 1889. Den ble umiddelbart en slager og ble etter dette deres varemerke. Tarte Tatin er kanskje verdens mest kjente eplekake og det er ikke uten grunn. Det smaker rett og slett fantastisk. Deilige epler som baker seg myke og gode i karamell med vanilje. En sprø butterdeig gir konsistens. Den krever litt teknikk, men jeg skal forklare deg grundig hvordan du gjør dette.

Ingredienser

kake

Ingredienser

  • 6 stk syrlige epler
  • 150 gram sukker
  • 50 gram smør
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 dl vann
  • 1 pk butterdeig (kan bruke fredig frossen)
Ingredienser

Steg 1

Start med å skrelle eplene og del dem opp. Se gjerne hvordan i videoen nedenfor. Det er bra om alle er i ganske lik størrelse. Skjær opp eplene og legg i en bolle. Finn frem en stekepanne som tåler og settes i stekeovnen. Hell i sukker og vann. La koke til det blir en gylden og fin karamell. Når sukkeret har fått en fin farge skrur du av varmen og tilsetter smør og frøene til en vaniljestang. Rør rundt og sett stekepanne på bordskåner. Legg eplebitene pent i en sirkel og pass på at hele bunnen er dekt med epler.

Steg 2

Finn frem butterdeigen og legg imellom 2 lag plastfolie. La hvile i noen minutter til den begynner å bli myk. Kjevle ut til en sirkel som er litt større enn stekepanna. Legg over og brett kantene inn under .

Steg 3

I og med at denne skal serveres andre veien blir dette kanten som holder alt det gode fyllet på plass. Lag noen hull med en kniv og sett den inn i forvarmet ovn på 200 grader varmluft. Stek i ca 20 minutter til toppen har blitt gylden og sprø. La hvile i 20 minutter og snu på en tallerken.

Server sammen med en deilig vaniljeis eller vaniljekrem.