![](https://gladkokken.imgix.net/tartet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=d041faa1853cbbd9893222d8211151b5 700w, https://gladkokken.imgix.net/tartet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=3d554b0e72041c6b8c1ad17e30a512b2 800w, https://gladkokken.imgix.net/tartet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=70d06d1ec080faf59af56a7690327594 900w, https://gladkokken.imgix.net/tartet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=66c1dc230da5333f2c8530b8db399fa8 1000w, https://gladkokken.imgix.net/tartet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=062f64e787cb0919fee9d43043805e9f 1100w, https://gladkokken.imgix.net/tartet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=8f5155fb080bdfc1d32e868295b4f441 1200w, https://gladkokken.imgix.net/tartet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=f0df2075318ac0a6b14af0fe73e30d2f 1300w, https://gladkokken.imgix.net/tartet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=a9aad58122c852bf409d4a99f2376292 1400w, https://gladkokken.imgix.net/tartet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=72d2fbb25d063a63f3285002e2e375c8 1500w, https://gladkokken.imgix.net/tartet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=ea8ebc78a2a3053cd4a7887723090aa0 1600w, https://gladkokken.imgix.net/tartet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=29a05f1955a9623bc2ba61a40ef05e61 1700w, https://gladkokken.imgix.net/tartet.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=18ee93c4c1caacb070fc0b8ced8f918f 1800w)
Tarte Tatin - Denne kjente Franske eplekaken smaker fantastisk!
Ryktene sier at denne kjente eplekaka ble første gang laget ved en feil på et Fransk hotell i 1889. Den ble umiddelbart en slager og ble etter dette deres varemerke. Tarte Tatin er kanskje verdens mest kjente eplekake og det er ikke uten grunn. Det smaker rett og slett fantastisk. Deilige epler som baker seg myke og gode i karamell med vanilje. En sprø butterdeig gir konsistens. Den krever litt teknikk, men jeg skal forklare deg grundig hvordan du gjør dette.
Ingredienser
Ingredienser
- 6 stk syrlige epler
- 150 gram sukker
- 50 gram smør
- 1 stk vaniljestang
- 1 dl vann
- 1 pk butterdeig (kan bruke fredig frossen)
Steg 1
Start med å skrelle eplene og del dem opp. Se gjerne hvordan i videoen nedenfor. Det er bra om alle er i ganske lik størrelse. Skjær opp eplene og legg i en bolle. Finn frem en stekepanne som tåler og settes i stekeovnen. Hell i sukker og vann. La koke til det blir en gylden og fin karamell. Når sukkeret har fått en fin farge skrur du av varmen og tilsetter smør og frøene til en vaniljestang. Rør rundt og sett stekepanne på bordskåner. Legg eplebitene pent i en sirkel og pass på at hele bunnen er dekt med epler.
Steg 2
Finn frem butterdeigen og legg imellom 2 lag plastfolie. La hvile i noen minutter til den begynner å bli myk. Kjevle ut til en sirkel som er litt større enn stekepanna. Legg over og brett kantene inn under .
Steg 3
I og med at denne skal serveres andre veien blir dette kanten som holder alt det gode fyllet på plass. Lag noen hull med en kniv og sett den inn i forvarmet ovn på 200 grader varmluft. Stek i ca 20 minutter til toppen har blitt gylden og sprø. La hvile i 20 minutter og snu på en tallerken.
Server sammen med en deilig vaniljeis eller vaniljekrem.