Sitronkake - Syrlig, søtt og saftig!

Jeg elsker en god sitronkake!

Ingredienser

kake

Kakerøre

  • 200 gram romtemperert smør
  • 200 gram sukker
  • 200 gram hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl sitronsaft (ca 4 stk sitron)
  • 3 stk eggeplommer
  • 3 stk eggehvite (pisket)

Glasur

  • 50 gram melis
  • 2 ss sitronsaft

Syltet sitronskall

  • 4 stk sitron (kun skallet)
  • 2 dl vann
  • 1 dl sukker
Ingredienser

Denne oppskriften er veldig god og enkel å lage. Jeg er veldig glad i smaken av sitron og dette er en ypperlig kake å lage i stand hvis du ønsker det noe godt til kaffen. Kaken er syrlig, søt og saftig. Toppet med en syrlig glasur og syltet sitronskall.

Steg 1

Start med å piske smør og sukker til det blir en luftig og hvit masse.

Dsc 0025 2

Steg 2

Separer eggehvitene fra plommen og pisk inn en og en av eggeplommene i kakerøren.

Dsc 0027 5

Steg 3

Mål opp og bland sammen mel, bakepulver og vaniljesukker. Sikt dette inn i røren og pisk videre. Når melet er jevnt blandet i røren sper du på med sitronsaften under omrøring.

Dsc 0029 2

Steg 4

Pisk eggehvitene til de blir hvite og stive. Bland sammen kakerøren og de piskede eggehvitene med en slikkepott til du får en fin og jevn røre.

Dsc 0032 4
Dsc 0035 4
Dsc 0040 2

Steg 5

Bruk en medium kakeform og dekk til med bakepapir i bunn og langs kanten. Jeg bruker litt formfett som klister så papiret holder seg fast i formen. Hell røren over i kakeformen og fordel jevnt i formen. Sett kaken inn i en forbarmet ovn på 180 grader varmluft. (i midten av ovnen) og stek i 40 minutter. La kaken kjøle seg helt ned før du legger på glasuren.

Dsc 0038 2
Dsc 0041 3

Steg 6

For å lage syltet sitronskall river du av skallet til alle sitronene. Pass på at du ikke får med det hvite, men kun skallet. Fyll en kjele med litt vann og kok opp vannet. Hell i strimlene av sitronskall og la koke i 5 minutter. Hell av dette vannet og fyll opp med sukker og vann som i oppskriften. la småkoke til væsken nesten er borte og det blir en klissete/karamellisert konsistens. Ta ut skallet og legg på tørkerull eller bakepapir. La sitronskallet kjøle seg helt ned før du legger det som pynt på kaken.

Dsc 0028 2 3
Dsc 0043 3
Dsc 0046 2
Dsc 0048 4

Steg 7

Glasuren er veldig enkel og god. Bland sammen melis og sitronsaft. Hell over kaken (kaken må være kald) og topp med de syltet sitronskall. Nå er kaken klar for servering. Del opp i fine biter og nyt en syrlig, søt og saftig sitronkake. Lykke til.

Dsc 0062 3