Italiensk kyllinggryte - Pollo alla cacciatore!

En sunn og velsmakende Italiensk klassiker du lager på kort tid!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 000 gram Kyllinglår uten ben
  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 3 ss Heinz chilisauce
  • 1 stk løk
  • 200 gram bacon
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ts balsamico
  • 2,5 dl kyllingkraft/fond
  • 100 gram parmesan
  • litt fersk rosmarin
  • litt finhakket persille
  • salt og pepper
  • olivenolje til steking
Ingredienser

Pollo alla Cacciatore er Italiensk husmannskost på sitt beste. Det finnes utallige versjoner av denne retten og her er min versjon. Det er en rustikk og enkel rett stappfull av smak! En deilig form med saftige kyllingbryst, bacon, paprika og løk i en herlig tomatsaus. Jeg lager retten i en panne eller form og steker den i ovnen. Dette gjør også at du kan gjøre i stand alt tidlig på dagen og steke den ferdig rett før middag.

Steg 1

I denne retten bruker kyllinglår uten ben noe jeg synes passer helt klart best til gryteretter med kylling. Del opp kyllinglårene i passende biter ca 5 x5 cm og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekeform med høy kant og hell i litt olivenolje. Stek lårene med skinnsiden ned til de får en gylden og fin farge. Legg over på en tallerken.

Italiensk kyllinggryte 3
Italiensk kyllinggryte 4

Steg 2

I samme formen etter du har tatt ut kyllingen legger du i bacon. Jeg kutter baconet i små biter før jeg legger det i panna. Stek til baconet begynner å bli sprøtt og tilsett finhakket løk og hvitløk. Stek til løken er blank og myk. Når løken er ferdig heller jeg i rødvinseddik eller rødvin og balsamico. La dette koke i et minutt.

Italiensk kyllinggryte 5

Steg 3

Nå skal vi lage den fantastiske tomatsausen! Bruk gjerne hermetiske tomater av god kvalitet. Et veldig godt tips for ekstra dybde og smak er å bruke Heinz chilisauce sammen med hermetiske tomater. Det gir mer spennende smak av solmodne tomater og en touch av chili. Dette er ikke en sterk chilisaus og passer like godt for store og små.

Italiensk kyllinggryte 6

Steg 4

Hell i de hermetiske tomatene, Heinz chilisaus og kyllingkraften. Bland godt sammen med løk og bacon. Kutt opp paprika i terninger og legg i sausen.

Italiensk kyllinggryte 7

Steg 5

Legg kyllinglårene tilbake i formen og gjerne en kvist eller to med rosmarin. Strø over parmesan. Bruk et lokk eller eller aluminiumsfolie for å dekke til formen. Sett i forvarmet ovn på 200 grader varmluft. Ha formen i ovnen i ca 25 minutter.

Italiensk kyllinggryte 8
Italiensk kyllinggryte 9

Steg 6

Alle stegene du har gjort frem til du har satt formen i ovnen kan du gjøre i stand god tid i forveien. Da er det bare å putte formen inn i ovnen når du kommer hjem fra tur eller før gjestene kommer til middag. En enkel, rustikk og veldig god Italiensk kyllinggryte. Lykke til.

Italiensk kyllinggryte 11