![](https://gladkokken.imgix.net/jerk-5_2021-07-08-121412.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=a8116b39b06f98f9d6239211ebb562a3 700w, https://gladkokken.imgix.net/jerk-5_2021-07-08-121412.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=980fd0df3bf86d709a6d2c72b9b90a56 800w, https://gladkokken.imgix.net/jerk-5_2021-07-08-121412.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=9916b6f4a021521e1cbbe765ef3d108f 900w, https://gladkokken.imgix.net/jerk-5_2021-07-08-121412.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=5423860077c36940ec550483d27d8ff5 1000w, https://gladkokken.imgix.net/jerk-5_2021-07-08-121412.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=3fe9d78e863c0c83dcff841be973d934 1100w, https://gladkokken.imgix.net/jerk-5_2021-07-08-121412.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=51dfab1c9f9d0b35e4cb6005453749ad 1200w, https://gladkokken.imgix.net/jerk-5_2021-07-08-121412.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=1e76fbb52e1014963f911c2a4d611277 1300w, https://gladkokken.imgix.net/jerk-5_2021-07-08-121412.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=fe76376f1623921320de07d9b8a0ef8f 1400w, https://gladkokken.imgix.net/jerk-5_2021-07-08-121412.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=047fa26259ce74860808438aef135508 1500w, https://gladkokken.imgix.net/jerk-5_2021-07-08-121412.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=1f9c0005253e7cb4a4461532461fc9cd 1600w, https://gladkokken.imgix.net/jerk-5_2021-07-08-121412.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ecd17166be267d492f211e5221c7fcec 1700w, https://gladkokken.imgix.net/jerk-5_2021-07-08-121412.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=62281e1a635a637e6745159f203d2fab 1800w)
Jamaican Jerk Chicken - Perfekte saftige biter kylling på grillen
Kanskje den beste kyllingen jeg har spist!
Ingredienser
Jamaican Jerk Chicken
- 6 stk kyllinglår
- Mariande (se oppskrift under)
Marinade
- 6 stk vårløk
- 1 stk løk
- 6 fedd hvitløk
- 2 stk habanero chili
- 1 klump ingefær
- 2 dl brunt sukker
- 2 dl soyasaus
- 1 dl worchestersauce
- 1 dl nøytral olje
- 2 stk lime (kun saften)
- 1 ss sort pepper
- 2 ts allehånde krydder
- 2 ts salt
Jeg er veldig glad i mat fra ulike kulturer. Jamaican Jern Chicken har jeg hatt lyst til å prøve en stund. Dagens muligheter for å følge og se lokale kokker fra hele verden er ganske unik og spennende. Etter noen timer med "studier" for å finne den perfekte oppskriften gikk jeg for å prøve. Dette er kanskje den beste kyllingen jeg har smakt! Ekstremt saftig, spicy og en nydelig smak! Denne er perfekt på grillen i sommer.
Steg 1
Alle ingrediensene i marinaden grovkuttes og puttes i en kjøkkenmaskin eller blender. Dette skal både brukes som marinade og du skal pensle kyllingen med dette flere ganger under grilling. Denne retten skal være ganske sterk, men hvis du er litt varsom med chili så reduser til 1 habanerochili da disse er litt sinte.
![Jerk 6](https://gladkokken.imgix.net/jerk-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8de297a2db8b207ee8cf79d869fddb6c)
![Jerk 7](https://gladkokken.imgix.net/jerk-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3eb5226e1643a8490fd8a11acc8f7f99)
Steg 2
Kutt lårene i to ved leddet så du får store klubber og lårbiffer. Jeg bruker en skarp kniv for å snitte litt ned i kyllingen før den skal marineres. Dette gjør at den grilles litt jevnere, marinaden kommer bedre inn i kjøttet og du får mer stekeskorpe når kyllingen skal grilles.
![Jerk 8](https://gladkokken.imgix.net/jerk-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5e59d9e66471e79c571f669bdb60409c)
![Jerk 9](https://gladkokken.imgix.net/jerk-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3cbff7191f171579f2e5c16a576fc349)
Steg 3
Legg nå kyllingen i en pose og hell i halvparten av marinaden. Gjør posen så luftett som mulig å gi kyllingen en liten massasje så marinaden dekker alle deler av kjøttet. Legg kyllingen med marinade i kjøleskapet. Her skal den få kose seg i 24-48 timer.
![Jerk 10](https://gladkokken.imgix.net/jerk-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0c6cd1b78341b4c87f52fcf483e08dae)
Steg 4
Når du skal grille Jamaican Jerk Chicken skal du bruke direkte varme først og deretter på indirektevarme til kjøttet er gjennomgrillet. Det er også viktig for smakens del å tilføre røyk. Jeg anbefaler å bruke kullgrill på denne oppskriften, men du får også samme gode røyken hvis du bruker en gassgrill og røykboks. Snu kjøttet ofte og smør på med mer marinade. Marianden inneholder sukker noe som gir en herlig karamellisert overflate.
![Jerk](https://gladkokken.imgix.net/jerk.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8b3ca4213ef63203d43d627908ea422f)
![Jerk 2](https://gladkokken.imgix.net/jerk-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d5940ac581c251e17a149299a2178555)
Steg 5
Når kyllingen har fått en fin gylden farge og nådd ønsket kjernetemperatur (som er ca 71 grader) så tar du den av og lar den hvile i 10 minutter uten å dekke den til. (hvis du dekker den blir skinnet mykt) Nå kan du nyte en herlig kyllingoppskrift på Jamaica.
![Jerk 3](https://gladkokken.imgix.net/jerk-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4941ad75b714f1646e755b788d49248c)
![Jerk 5](https://gladkokken.imgix.net/jerk-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ab4e056c6d8d253fee740c35178544a4)