Jamaican Jerk Chicken - Perfekte saftige biter kylling på grillen
Kanskje den beste kyllingen jeg har spist!
Ingredienser
Jamaican Jerk Chicken
- 6 stk kyllinglår
- Mariande (se oppskrift under)
Marinade
- 6 stk vårløk
- 1 stk løk
- 6 fedd hvitløk
- 2 stk habanero chili
- 1 klump ingefær
- 2 dl brunt sukker
- 2 dl soyasaus
- 1 dl worchestersauce
- 1 dl nøytral olje
- 2 stk lime (kun saften)
- 1 ss sort pepper
- 2 ts allehånde krydder
- 2 ts salt
Jeg er veldig glad i mat fra ulike kulturer. Jamaican Jern Chicken har jeg hatt lyst til å prøve en stund. Dagens muligheter for å følge og se lokale kokker fra hele verden er ganske unik og spennende. Etter noen timer med "studier" for å finne den perfekte oppskriften gikk jeg for å prøve. Dette er kanskje den beste kyllingen jeg har smakt! Ekstremt saftig, spicy og en nydelig smak! Denne er perfekt på grillen i sommer.
Steg 1
Alle ingrediensene i marinaden grovkuttes og puttes i en kjøkkenmaskin eller blender. Dette skal både brukes som marinade og du skal pensle kyllingen med dette flere ganger under grilling. Denne retten skal være ganske sterk, men hvis du er litt varsom med chili så reduser til 1 habanerochili da disse er litt sinte.
Steg 2
Kutt lårene i to ved leddet så du får store klubber og lårbiffer. Jeg bruker en skarp kniv for å snitte litt ned i kyllingen før den skal marineres. Dette gjør at den grilles litt jevnere, marinaden kommer bedre inn i kjøttet og du får mer stekeskorpe når kyllingen skal grilles.
Steg 3
Legg nå kyllingen i en pose og hell i halvparten av marinaden. Gjør posen så luftett som mulig å gi kyllingen en liten massasje så marinaden dekker alle deler av kjøttet. Legg kyllingen med marinade i kjøleskapet. Her skal den få kose seg i 24-48 timer.
Steg 4
Når du skal grille Jamaican Jerk Chicken skal du bruke direkte varme først og deretter på indirektevarme til kjøttet er gjennomgrillet. Det er også viktig for smakens del å tilføre røyk. Jeg anbefaler å bruke kullgrill på denne oppskriften, men du får også samme gode røyken hvis du bruker en gassgrill og røykboks. Snu kjøttet ofte og smør på med mer marinade. Marianden inneholder sukker noe som gir en herlig karamellisert overflate.
Steg 5
Når kyllingen har fått en fin gylden farge og nådd ønsket kjernetemperatur (som er ca 71 grader) så tar du den av og lar den hvile i 10 minutter uten å dekke den til. (hvis du dekker den blir skinnet mykt) Nå kan du nyte en herlig kyllingoppskrift på Jamaica.