Kålrotstappe - En tradisjonsrikt tilbehør til mange gode retter
Jeg er veldig glad i Kålrotstappe
Ingredienser
- 1 stk kålrot
- 1 stk gulrot
- 3 ss smør
- 1,5 dl kremfløte
- 1 ts malt muskat
- salt og hvit pepper
- eventuelt litt kokekraft
Kålrotstappe er et veldig godt tilbehør til mange tradisjonelle Norske retter. Her viser jeg en enkelt og veldig god oppskrift. Du kan selv velge hvor fin eller grov du ønsker stappen med hvor mye du moser den.
Steg 1
Start med å skrelle av skallet på kålroten og gulrot. Skjær i ganske like store terninger.
Steg 2
Hell på usaltet vann og kok til bitene har blitt helt møre. Hell over i en annen bolle og spar på litt av kokevannet. Tilsett fløte, smør, muskat, pepper og salt.
Steg 3
Bruk en stavmikser eller mos til du får den konsistensen du ønsker. Smak til med salt og eventuelt litt mer av kokevannet eller kokekraften.
Steg 4
Hell kålrotstappe tilbake i kjelen sin og hold varm frem til servering. Lykke til.