![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0502-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=0adb835962e0391a20c21ecaad260bff 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0502-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=4c59200e987774c5fc6fb513fbcc0f58 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0502-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=1b3594037d487725bd246ae33db9cf9c 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0502-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=8867904fa16dc748e3c02d70f2627bc8 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0502-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=b73792e692d06b8ea0811d79225735b1 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0502-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=42f8ad63a5f4d81930ceac6e5f2bdb2d 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0502-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=2499de04c1c800484c0b9d88c91efc14 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0502-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=a11e9d37be150e1a0f6c541c64f9a3fb 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0502-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=1c749d797345745fe3d8da27c73d95c3 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0502-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=01d0e0f56da15d6e8f68a32a36ebbb6d 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0502-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=16aba02eee68fd0a0ac331135a7b7a0c 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0502-2.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=62d2133845b926d2435d45a2c1d85442 1800w)
Pinnekjøtt - Denne metoden synes jeg blir aller best!
Pinnekjøtt trukket i deilig hjemmelaget grønnsakskraft.
Ingredienser
Grønnsakskraft
- 4 liter vann
- 2 stk purre
- 2 stk løk
- 2 stk gulrot
- 8 stk einebær
- 1 ss korianderfrø
- 2 stk laurbærblad
Pinnekjøtt med tilbehør
- 2 kg pinnekjøtt
- 12 stk poteter
- 4 stk pinnekjøttpølse /vossakorv
- Rotmos (se oppskrift)
- Persillesmør (se oppskrift)
Det er flere år siden jeg gikk over til denne metoden. Jeg tror det var Hellstrøm som viste denne metoden i et kokkeprogram og etter jeg prøvde har jeg alltid laget pinnekjøtt på denne måten. Det gir en veldig god konsistens og smak på kjøttet. Vi har årlig Pinnekjøttlag hjemme med venner og det var stor enighet om at dette kjøttet var urolig bra. Når det kommer til Pinnekjøtt er det mange metoder som fungerer og ønsker. Jeg foretrekker urøkt pinnekjøtt, mens andre elsker røkt pinnekjøtt. Så anbefaler alle å prøve seg frem for å finne råvarene og metoden dere liker best.
Steg 1
Kvelden før jeg skal servere middagen legger jeg det tørkede kjøttet til utvanning. Hør med produsenten hva som anbefales angående utvanning. Jeg vanner det heller litt for lenge enn for kort. Jeg vannet ut kjøttet i ca 18 timer og byttet vann etter den første timen.
![Dsc 0442 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0442-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=dabb4a090e8434ea8e9ee19f7952a51b)
![Dsc 0445 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0445-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5d008fc61cbac4f69ed1a634c7b15a81)
Steg 2
Dagen før middagen skal serveres lager jeg også grønsakskraft. Kutt opp alle grønnsakene og legg i en kjele med krydderne. La koke i 2 timer og sil av kraften. Oppbevar kraften i kjøleskap til dagen etter.
![Dsc 0405 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0405-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=67e432e3be677e46fbd7edc931583c3c)
![Dsc 0407 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0407-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=89cbc6c70af5227b005f153b3a52d915)
Steg 3
Pinnekjøtt serverer jeg sammen med poteter, persillesmør og rotmos. Her er oppskriften og fremgangsmetode for å lage min rotmos. Rotmos - Det viktigste tilbehøret til Pinnekjøtt.
![Dsc 0522 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0522-4_191124_200711.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=42b6654cb7f1a394c8d8f435012ff71e)
Steg 4
Når kjøttet har ligget i vann endrer deg seg i størrelse og mister litt av den salte smaken.
![Dsc 0449 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0449-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=22190663dade157b672cd90de729319d)
Steg 5
Kok opp grønnsakskraften i en stor kjele og legg i pinnekjøttet. Jeg lar kjøttet trekke (bare så det småbobler) i 1 1/2 time. Den siste halvtimen legger jeg i pølse hvis du ønsker å servere med det.
Grill: Fyll en kjele med grønnsakskraften og sett på grillen. Juster temperaturen på grillen så væsken småkoker. Dette vil tilføre ekstra grill og røyksmak. Avslutt med å pensle pinnekjøttet med en blanding av honning, eplesidereddik og eplejuice og grill på direkte varme så du får litt stekeskorpe.
![Dsc 0492 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0492-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0e06517ae3d5fff929c4178ea78254eb)
Steg 6
Rett før middagen skal serveres lager jeg Smørsausen med persille. Dette er en saus som er utrolig god til Pinnekjøtt. Jeg serverer denne sausen og litt av sjyen så kan gjestene velge selv. Her er link til Smørsausen med persille. Smørsaus med persille - Liker du smør kommer du til å elske denne!
![Dsc 0484 2 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-4_191124_201133.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b7dd7c8852a3babd0d3cdf757f307ef5)
Steg 7
Legg kjøttet på et stekebrett og hell over litt av fettet. Jeg steker det i 5-10 minutter på 250 grader rett før servering til gjestene. Dette gir en liten stekeskorpe jeg synes er veldig godt.
![Dsc 0495 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0495-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=84d82cd2ce8b824191d7240892000d71)
Steg 8
Sett frem fat så gjestene kan forsyne seg selv eller lag noen fine tallerkner. Her har jeg lagt opp en tallerken sånn jeg synes det ser veldig innbydende ut. En god rotmos, litt poteter, pølse og godt med Pinnekjøtt. På toppen heller jeg litt av Smørsausen. Server med noe godt i glasset og nytes best med gode venner eller familie. Lykke til.
![Dsc 0502 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0502-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ed4ee2e945c55b46fd7b9c95082006b1)