![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=c7b028a72fe56370a95953e7fd187871 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=bdff6ed517264b9fe0c7f9089c1d9bde 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=dbf3c305c34464a3bcb6f5cb70d83ca6 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=7cfc93898aa46d2eb34a1e8359a3fcc8 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=071cd485986108631159dfccac4f68a5 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=2856d94e9d758b00b9ea30d3e8b82328 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=f03d7bd13c16d3088f270dc4df97a403 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=840fc715c9b58bb89d84693b7af3edd9 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=fa421a3a940083875d213882444d6e47 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=db4bb85b4b59cb43d44fe94e7e725b60 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=ff4792175afc6a9df84b3b29fd27410a 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=00368fbaf9cdb90b2a9a79c5d8bb27cc 1800w)
Smørsaus med persille - Liker du smør kommer du til å elske denne!
Passer til både til fisk og pinnekjøtt!
Ingredienser
- 1 dl vann
- 500 gram meierismør
- 1 bunt persille
Første gang jeg lagde denne sausen var til et pinnekjøttlag vi skulle ha hjemme. Jeg hadde sett Hellstrøm lage dette på TV til Pinnekjøtt og var litt skeptisk. Jeg valgte å lage denne som en alternativ saus til sjyen. Denne sausen ble så populær blant gjestene at jeg måtte lage en ny runde saus midt i middagen. I etterkant har jeg også brukt sausen til hvit fisk og annen sjømat. Det er temperaturen som er nøkkelen for å lage denne sausen riktig.
Steg 1
Start med å dele kaldt smør opp i terninger og sett i kjøleskapet. Finn frem en passende kjele og tilsett vannet. Skru på maks varme så vannet fosskoker. Sett temperaturen ned på laveste varme og begynn å piske inn terninger med kaldt smør litt og litt.
![Dsc 0478 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0478-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3e349c1a3ed1d9e1e5bea7b83cc1503b)
![Dsc 0480 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0480-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=11842b87ee5f5fb84aa8d0ce62f3b74c)
Steg 2
Etterhvert vil du se at sausen tykner og får en flott konsistens. Sausen må ikke bli for varm da vil den sprekke og du sitter igjen med smeltet smør.
![Dsc 0481 3 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0481-3-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a539bf733cd0a61e822da301c822129b)
Steg 3
Når du har pisket inn alt smøret finhakker jeg masse fersk persille og tilsetter i sausen.
![Dsc 0477 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0477-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=eb3dad0c1a31ead1a9540a58afeea222)
![Dsc 0482 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0482-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=692f963ccc314c0a42f8ebdd8fe0bb4d)
Steg 4
Nå er sausen klar! Hvis du bruker vanlig meierismør så inneholder det salt og du trenger ikke smake til sausen. Hvis du har brukt smør uten salt må du tilsette litt salt. Lykke til.
![Dsc 0484 2 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0484-2-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=17b8b008b08bca695c9d7210da1032d9)