Smørsaus med persille - Liker du smør kommer du til å elske denne!

Passer til både til fisk og pinnekjøtt!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 dl vann
  • 500 gram meierismør
  • 1 bunt persille
Ingredienser

Første gang jeg lagde denne sausen var til et pinnekjøttlag vi skulle ha hjemme. Jeg hadde sett Hellstrøm lage dette på TV til Pinnekjøtt og var litt skeptisk. Jeg valgte å lage denne som en alternativ saus til sjyen. Denne sausen ble så populær blant gjestene at jeg måtte lage en ny runde saus midt i middagen. I etterkant har jeg også brukt sausen til hvit fisk og annen sjømat. Det er temperaturen som er nøkkelen for å lage denne sausen riktig.

Steg 1

Start med å dele kaldt smør opp i terninger og sett i kjøleskapet. Finn frem en passende kjele og tilsett vannet. Skru på maks varme så vannet fosskoker. Sett temperaturen ned på laveste varme og begynn å piske inn terninger med kaldt smør litt og litt.

Dsc 0478 5
Dsc 0480 2

Steg 2

Etterhvert vil du se at sausen tykner og får en flott konsistens. Sausen må ikke bli for varm da vil den sprekke og du sitter igjen med smeltet smør.

Dsc 0481 3 2

Steg 3

Når du har pisket inn alt smøret finhakker jeg masse fersk persille og tilsetter i sausen.

Dsc 0477 2
Dsc 0482 4

Steg 4

Nå er sausen klar! Hvis du bruker vanlig meierismør så inneholder det salt og du trenger ikke smake til sausen. Hvis du har brukt smør uten salt må du tilsette litt salt. Lykke til.

Dsc 0484 2 4