![](https://gladkokken.imgix.net/Krull-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=c1c4528cdd15a4f0b5fe0bdefec409f8 700w, https://gladkokken.imgix.net/Krull-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=e7e2fb29b8f40654c5345b0d0c366ce1 800w, https://gladkokken.imgix.net/Krull-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=d08aa5f24865b21df7ded26d60e7d0e1 900w, https://gladkokken.imgix.net/Krull-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=935bfb00cca36d8894b112b87f670721 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Krull-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=1fde03af57a43345ced0f8a127cc4e0b 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Krull-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=1f5fb0c3e9080d6634d3ca3d641fde9d 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Krull-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=c3545c557331c111f208885ff946131b 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Krull-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=4a7c982039f2f2659be381cb5108e4c6 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Krull-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=4479d0b4112e933041d5ab46e3b741fe 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Krull-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=006e282918f9ca5153f444367a969bcb 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Krull-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=469be572aacb3523a1a005ad6f86ad6a 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Krull-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=5c71f782d86f730fdde7abac606d67c3 1800w)
Kålrulletter ala Gladkokken - Min variant av en Norsk klassiker
Kålruletter er Norsk tradisjonsmat og smaker veldig godt. Jeg liker å sette mitt preg på alle mine oppskrifter og jeg har derfor tatt meg friheten til å gjøre noen justeringer for å få smakene i denne retten til å stemme med mine smaksløker.
Ingredienser
- 1 stk hodekål
- 800 gram kjøttdeig
- 4 fedd hvitløk
- 4 stk sjalottløk
- 1 stk rød chili
- 2 ts ingefær pulver
- 2 stk egg
- 1 dl kremfløte
- 1 ts muskat
- 1 pakke bacon
- 3 stk gulrot
- 2 ts worcester saus
- salt og pepper
Dette er enkelt og lage og en perfekt helgmiddag. Gjør i stand kålrulettene tidligere på dagen og det er bare å sette formen i ovnen når det nærmer seg middag. Varier gjerne med grønnsaker du liker og krydder du synes smaker godt i kjøttfarsen. Dette er min variant og den er veldig god!
![Krull 12](https://gladkokken.imgix.net/Krull-12.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3430dcf6801618a65fb0804c348fc7b0)
Steg 1
Start med å gjøre i stand kålen og kjøttfarsen. Finn frem en stor kjele og fyll halvfull med vann. Tilsett litt salt i vannet og når det koker legger du hele hodekålen i vannet. La koke i 7 minutter og kjøl ned kålen. Skjær av stilken og skrell av bladene. Disse skal du snart fylle med kjøttfarse.
![Krul 11](https://gladkokken.imgix.net/Krul-11.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=07c49fefb8cc8f6bc54a2c5f90cb0a36)
Steg 2
Fortsett med å steke bacon. Skjær opp hvitløk, sjalottløk og chili i små terninger. Når baconet er ferdig tar du dette ut å steker løken og chili til den er gylden og myk. Kjør kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin eller rør rundt sammen med 1-2 ts salt.
![Krull 9](https://gladkokken.imgix.net/Krull-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2a3aaea374bebd5f264303681efffdc2)
Steg 3
Når kjøttdeigen er blitt klissete tilsetter du kald fløte. Rør løken sammen med eggene og spe forsiktig. Avslutt med å tilsette krydder. Ta ut litt av farsen og stek i en panne. Det er alltid smart å lage en liten smaksprøve før du lager ferdig resten. Juster eventuelt med mer krydder hvis det trengs.
![Krull 8](https://gladkokken.imgix.net/Krull-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0f9b4626d6a8216705a23ec7ea98f394)
Steg 4
Bruk en spiseskje og form fine "kjøttkaker".
![Krull 7](https://gladkokken.imgix.net/Krull-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=758c065567cb74906900222fee381c47)
Steg 5
Pakk disse inn i kålblader og legg med skjøten ned i en smurt form.
![Krull 6](https://gladkokken.imgix.net/Krull-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=db69d7ba78b77ef8c3dfb7195d237b17)
Steg 6
Skjær opp baconet i biter, gulrot og løk og stek i panna. Tilsett 1 ts salt, 1 ts sukker og worcester Sauce. Hell over 1 øse med vannet du kokte kålen i og kok i noen minutter. Hell blandingen over formen og spre godt i mellom kålrulettene. Strø på litt godt salt og kvern over litt pepper. Bruk lokk eller aluminiumsfolie.
![Krull 2](https://gladkokken.imgix.net/Krull-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=cc624a4f56d94d1e80323a9fad63e732)
Steg 7
Varm opp ovnen til 200 grader. Sett i formen med kålrulletter. Stek med folie i 30 minutter. Når kålrulettene steker/damper kan du skrelle poteter og koke disse. Lag en hvitsaus med fløte og bruk litt av vannet fra kålen i denne sausen også. Smak til med salt, pepper, muskat.
![Krull 13](https://gladkokken.imgix.net/Krull-13.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=4e3c3cd17402e900773028746c2b4188)
Steg 8
Etter at kålrulettene har stått i ovnen i 30 minutter med folie, tar du av folien og steker i 30 minutter til.
![Krull 15](https://gladkokken.imgix.net/Krull-15.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=9a7302094691b5d8c8ea27dc71245037)
Steg 9
Server kålrulettene sammen med kokte poter og hvit saus. Dette er deilig Norsk husmannskost. Lykke til.
![Krull 1](https://gladkokken.imgix.net/Krull-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=8091f456395a3bd670d05e04ecdd66df)