Kålrulletter ala Gladkokken - Min variant av en Norsk klassiker
Kålruletter er Norsk tradisjonsmat og smaker veldig godt. Jeg liker å sette mitt preg på alle mine oppskrifter og jeg har derfor tatt meg friheten til å gjøre noen justeringer for å få smakene i denne retten til å stemme med mine smaksløker.
Ingredienser
- 1 stk hodekål
- 800 gram kjøttdeig
- 4 fedd hvitløk
- 4 stk sjalottløk
- 1 stk rød chili
- 2 ts ingefær pulver
- 2 stk egg
- 1 dl kremfløte
- 1 ts muskat
- 1 pakke bacon
- 3 stk gulrot
- 2 ts worcester saus
- salt og pepper
Dette er enkelt og lage og en perfekt helgmiddag. Gjør i stand kålrulettene tidligere på dagen og det er bare å sette formen i ovnen når det nærmer seg middag. Varier gjerne med grønnsaker du liker og krydder du synes smaker godt i kjøttfarsen. Dette er min variant og den er veldig god!
Steg 1
Start med å gjøre i stand kålen og kjøttfarsen. Finn frem en stor kjele og fyll halvfull med vann. Tilsett litt salt i vannet og når det koker legger du hele hodekålen i vannet. La koke i 7 minutter og kjøl ned kålen. Skjær av stilken og skrell av bladene. Disse skal du snart fylle med kjøttfarse.
Steg 2
Fortsett med å steke bacon. Skjær opp hvitløk, sjalottløk og chili i små terninger. Når baconet er ferdig tar du dette ut å steker løken og chili til den er gylden og myk. Kjør kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin eller rør rundt sammen med 1-2 ts salt.
Steg 3
Når kjøttdeigen er blitt klissete tilsetter du kald fløte. Rør løken sammen med eggene og spe forsiktig. Avslutt med å tilsette krydder. Ta ut litt av farsen og stek i en panne. Det er alltid smart å lage en liten smaksprøve før du lager ferdig resten. Juster eventuelt med mer krydder hvis det trengs.
Steg 4
Bruk en spiseskje og form fine "kjøttkaker".
Steg 5
Pakk disse inn i kålblader og legg med skjøten ned i en smurt form.
Steg 6
Skjær opp baconet i biter, gulrot og løk og stek i panna. Tilsett 1 ts salt, 1 ts sukker og worcester Sauce. Hell over 1 øse med vannet du kokte kålen i og kok i noen minutter. Hell blandingen over formen og spre godt i mellom kålrulettene. Strø på litt godt salt og kvern over litt pepper. Bruk lokk eller aluminiumsfolie.
Steg 7
Varm opp ovnen til 200 grader. Sett i formen med kålrulletter. Stek med folie i 30 minutter. Når kålrulettene steker/damper kan du skrelle poteter og koke disse. Lag en hvitsaus med fløte og bruk litt av vannet fra kålen i denne sausen også. Smak til med salt, pepper, muskat.
Steg 8
Etter at kålrulettene har stått i ovnen i 30 minutter med folie, tar du av folien og steker i 30 minutter til.
Steg 9
Server kålrulettene sammen med kokte poter og hvit saus. Dette er deilig Norsk husmannskost. Lykke til.