Kålrulletter ala Gladkokken - Min variant av en Norsk klassiker

Kålruletter er Norsk tradisjonsmat og smaker veldig godt. Jeg liker å sette mitt preg på alle mine oppskrifter og jeg har derfor tatt meg friheten til å gjøre noen justeringer for å få smakene i denne retten til å stemme med mine smaksløker.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk hodekål
  • 800 gram kjøttdeig
  • 4 fedd hvitløk
  • 4 stk sjalottløk
  • 1 stk rød chili
  • 2 ts ingefær pulver
  • 2 stk egg
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ts muskat
  • 1 pakke bacon
  • 3 stk gulrot
  • 2 ts worcester saus
  • salt og pepper
Ingredienser

Dette er enkelt og lage og en perfekt helgmiddag. Gjør i stand kålrulettene tidligere på dagen og det er bare å sette formen i ovnen når det nærmer seg middag. Varier gjerne med grønnsaker du liker og krydder du synes smaker godt i kjøttfarsen. Dette er min variant og den er veldig god!

Krull 12

Steg 1

Start med å gjøre i stand kålen og kjøttfarsen. Finn frem en stor kjele og fyll halvfull med vann. Tilsett litt salt i vannet og når det koker legger du hele hodekålen i vannet. La koke i 7 minutter og kjøl ned kålen. Skjær av stilken og skrell av bladene. Disse skal du snart fylle med kjøttfarse.

Krul 11

Steg 2

Fortsett med å steke bacon. Skjær opp hvitløk, sjalottløk og chili i små terninger. Når baconet er ferdig tar du dette ut å steker løken og chili til den er gylden og myk. Kjør kjøttdeigen i en kjøkkenmaskin eller rør rundt sammen med 1-2 ts salt.

Krull 9

Steg 3

Når kjøttdeigen er blitt klissete tilsetter du kald fløte. Rør løken sammen med eggene og spe forsiktig. Avslutt med å tilsette krydder. Ta ut litt av farsen og stek i en panne. Det er alltid smart å lage en liten smaksprøve før du lager ferdig resten. Juster eventuelt med mer krydder hvis det trengs.

Krull 8

Steg 4

Bruk en spiseskje og form fine "kjøttkaker".

Krull 7

Steg 5

Pakk disse inn i kålblader og legg med skjøten ned i en smurt form.

Krull 6

Steg 6

Skjær opp baconet i biter, gulrot og løk og stek i panna. Tilsett 1 ts salt, 1 ts sukker og worcester Sauce. Hell over 1 øse med vannet du kokte kålen i og kok i noen minutter. Hell blandingen over formen og spre godt i mellom kålrulettene. Strø på litt godt salt og kvern over litt pepper. Bruk lokk eller aluminiumsfolie.

Krull 2

Steg 7

Varm opp ovnen til 200 grader. Sett i formen med kålrulletter. Stek med folie i 30 minutter. Når kålrulettene steker/damper kan du skrelle poteter og koke disse. Lag en hvitsaus med fløte og bruk litt av vannet fra kålen i denne sausen også. Smak til med salt, pepper, muskat.

Krull 13

Steg 8

Etter at kålrulettene har stått i ovnen i 30 minutter med folie, tar du av folien og steker i 30 minutter til.

Krull 15

Steg 9

Server kålrulettene sammen med kokte poter og hvit saus. Dette er deilig Norsk husmannskost. Lykke til.

Krull 1