Kalvestek - Perfekt resultat hver gang!

Lyst, saftig og mørt kjøtt!

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg ytrefilet av kalv
  • 7 dl kraft
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss hel sort pepper
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 stk laurbærblad
  • nøytral olje til steking
  • salt og pepper
Ingredienser

Det er veldig godt og enkelt å helsteke et stykke kjøtt. I denne oppskriften viser jeg deg en metode og tips så du får perfekt resultatet hver gang. Vi spiste denne deilige kalvesteken som søndagsmiddag sammen med fløtesaus, grønnsaker og gode poteter.

Steg 1

Jeg synes ytrefilet er det beste stykket hvis jeg skal lage en stek. Det er et veldig godt tips å binde opp kjøttet. Dette gjør at kjøttet blir jevnere og det er lettere å steke. Surr kjøttet med mathyssing så du får et jevnt stykke kjøtt.

Dsc 0198 5
Dsc 0200 4

Steg 2

Finn frem en god stekepanne og krydre kjøttet med salt og pepper. Svi av kjøttet på høy varme i pannen så du får fin stekeskorpe på alle sider. (husk endene av kjøttet også)

Dsc 0205

Steg 3

Hell i litt hvitvin i den varme pannen og kok ut. Hell dette i en ildfast form. Jeg kutter opp litt løk, hvitløk, sjalottløk og legger i formen. Hell over kraft og tilsett krydder og urter. Bygg opp kjøttet med litt alufolie og kjøttet er klart for steking. Denne metoden gir deg en nydelig kraft som du kan lage sausen på.

Dsc 0206 3
Dsc 0211 4

Steg 4

Jeg steker kjøttet på 95 grader til det når en kjernetemperatur på 56 grader. Ta kjøttet ut å la det hvile i minst 20 minutter før du skjærer det opp. Det er veldig viktig at kjøttet får hvile etter steking. Skjær opp i tynne i skiver på ca 1 cm og server.

Dsc 0247 4