![](https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=96bc9515e13fc7c3e26590065d19c356 700w, https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=dda83d45bd2aa071fa842f6661855827 800w, https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=1a1a8921c5bf7e3bb6fb7446851c5d0f 900w, https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=6ea6541bf6421ec37d71fb56fddd9174 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=01a507c4ff77fe04571f1fa26e254955 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=7b502321733da87486704f685c18fd41 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=7e14ab254299be96a42dab848c5bf0a2 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=a370dfb0440fc0c7569bafc8513b850d 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=040b4dcc4df0911e456eed6346e94108 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=ed9e37c858318dec16c62d28b28e965a 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=05ab97b9cfe1d1e212152ff9d16ddfda 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-4.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=64b1f40991dfc67a58ede32cdaab23fa 1800w)
Kamskjellcarparccio med bacon og beter - Magisk kombinasjon
En deilig smakskombinasjon!
Ingredienser
- 8 stk kamskjell
- 8 skiver syltet rødmet
- 4 skiver bacon
- 8 blader basilikum
- 1 ts sitronsaft
- 2 ts olivenolje
- salt og pepper
Denne fikk jeg først servert hos en veldig god venn av meg som har jobbet som kokk i mange år. Kombinasjonen av det salte, søte og sprø sammen med rå kamskjell i tynne skiver en nydelig. Kamskjellene marineres i litt sitron og olivenolje.
![Kamskjell med bacon](https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=5f45a0989166f5563eacc8bf011def24)
Steg 1
Jeg starter med å steke bacon sprøtt og kutte i små biter. Deretter kutter jeg også syltede rødbeter i små terninger.
Steg 2
Finn frem tallerkenene du skal servere på. Rens eller tin kamskjell og skjær i syltynne skiver.På tallerkenen tar jeg først noen dråper med olivenolje. Legger på skivene med rå kamskjell og avslutter med noen dråper sitron og olivnelje på toppen. Gni forsiktig rundt så alle får litt av den gode marinaden. La stå i minimum 5 minutter å marinere.
![Kamskjell med bacon 2](https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=7dea6ca0f773aaa6baf60bb4704c48ab)
![Kamskjell med bacon 3](https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=39379d5e00f4195688154a60bafb0f6d)
Steg 3
Legg på sprøstekt bacon og terninger av syltede beter. Avlsutt med en liten salat av finstrimlet basilikum. Avslutt med litt maldonsalt og nykvernet pepper.
![Kamskjell med bacon 6](https://gladkokken.imgix.net/Kamskjell-med-bacon-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c86418f3f66c1a81533589b6230deb3f)