Kamskjellcarparccio med bacon og beter - Magisk kombinasjon

En deilig smakskombinasjon!

Ingredienser

porsjoner
  • 8 stk kamskjell
  • 8 skiver syltet rødmet
  • 4 skiver bacon
  • 8 blader basilikum
  • 1 ts sitronsaft
  • 2 ts olivenolje
  • salt og pepper
Ingredienser

Denne fikk jeg først servert hos en veldig god venn av meg som har jobbet som kokk i mange år. Kombinasjonen av det salte, søte og sprø sammen med rå kamskjell i tynne skiver en nydelig. Kamskjellene marineres i litt sitron og olivenolje.

Kamskjell med bacon

Steg 1

Jeg starter med å steke bacon sprøtt og kutte i små biter. Deretter kutter jeg også syltede rødbeter i små terninger.

Steg 2

Finn frem tallerkenene du skal servere på. Rens eller tin kamskjell og skjær i syltynne skiver.På tallerkenen tar jeg først noen dråper med olivenolje. Legger på skivene med rå kamskjell og avslutter med noen dråper sitron og olivnelje på toppen. Gni forsiktig rundt så alle får litt av den gode marinaden. La stå i minimum 5 minutter å marinere.

Kamskjell med bacon 2
Kamskjell med bacon 3

Steg 3

Legg på sprøstekt bacon og terninger av syltede beter. Avlsutt med en liten salat av finstrimlet basilikum. Avslutt med litt maldonsalt og nykvernet pepper.

Kamskjell med bacon 6