Kanelsnurrer med rosiner og vanilje - Latterlig gode!

Jeg elsker lukten av nystekte kanelboller!

Ingredienser

veldig store kanelsnurrer

Bolledeig

  • 1 kg hvetemel
  • 150 gram smør
  • 5 dl melk
  • 170 gram sukker
  • 1 pakke tørrgjær for søte deiger
  • 2 ts vaniljeekstrakt

Fyll

  • 250 gram smør
  • 200 gram brunt sukker
  • 3 ss kanel
  • 3 ts vaniljeekstrakt
  • 100 gram rosiner
  • 1 egg til pensling
Ingredienser

Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på kanelboller på siden og de har vært utrolig populære. Nå er det på tide å komme med oppskrift på kanelbollene sin bror nemlig kanelsnurrer. Det jeg liker med denne metoden og kanelsnurrer er at det blir enda flere lag, kriker og kroker hvor det gode kanelfyllet kommer frem. Her er min oppskrift og metoden for å lage perfekte snurrer. Disse er farlig gode :-)

Steg 1

Start med å måle opp alle de tørre ingrediensene og hell i kjøkkenmaskinen. Sett på kjøkkenmaskinen noen sekunder så alt det tørre blander seg godt.

Dsc 0060 2

Steg 2

Smelt smøret på medium varme og hell i melken. Varm opp igjen til mellom 30-37 grader. Tilsett litt vaniljeekstrakt i melkeblandingen. Hell melkeblandingen sammen med de tørre varene i kjøkkenmaskinen og la eltes med ertekroken i 10 minutter. Det skal være en smidig deig som pent slipper kanten på kjøkkenbollen. Hvis nødvendig kan du justere med litt mer væske eller mel, men har du målt nøyaktig skal ikke det være nødvendig.

Dsc 0062 5
Dsc 0068 2

Steg 3

Trekk deigen med plast og la den heve i ca 45 minutter til deigen har doblet seg i størrelse.

Steg 4

Bland sammen romtemperert smør, brunt sukker, kanel og vaniljeekstrakt. Hvis du har glemt å temperere smøret er det et godt tips å bruke en ostehøvel og skjære det opp med. Da blir smøret romtemperert på veldig kort tid. Bland godt sammen.

Dsc 0071 4

Steg 5

Kjevle deigen ut til et stort rektangel som er ca 1 cm tykt. Smør på fyllet jevnt over. Strø over rosiner. Brett deigen mot deg som vist på bildet og kjevle forsiktig for å få ut luft og få en jevn flate.

Dsc 0086
Dsc 0088 5

Steg 6

Nå kan du selv velge størrelsen. Oppskriften kan brukes fra 9 stk og til 16. Denne gangen lagde jeg veldig store boller og delte deigen opp i 9 deler av 3-4 cm. Kutt en linje i midten av hver del som ikke går helt opp (så deigen henger sammen i toppen) Tvinn hver av delene godt før du snurrer de sammen og former til en ball. Det er bare morsomt at de får litt forskjellig form så lenge de er snurret godt blir dette fantastisk.

Dsc 0089 3
Dsc 0090 2
Dsc 0091 3

Steg 7

Legg over på et stekebrett med bakepapir og dekk til med plast eller et forkle. Nå skal de heve i ca 45 minutter til. Pensle med litt egg rett før steking.

Dsc 0095 3

Steg 8

Stek i en forvarmet ovn på 200 grader i 15-17 minutter avhengig av størrelsen. La hvile på en rist og nyt noen fantastiske kanelsnurrer.

Dsc 0119 3 Kopi