![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0119-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=9d4ab07523901a5915822df1e1d2c93b 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0119-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=bf867ec0d5e68a6c199fc44f23741125 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0119-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=3a8a18b939d6675b9cad80702ec2c140 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0119-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=a92c6f76491209fd13528bf47ab95471 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0119-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=f3a9233c37073ef776a1d6de334ebdc8 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0119-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=5ded9fe1ffc1f458d86b02358c348682 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0119-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=876a1a532c734270666858ffc2f7d97a 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0119-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=a057a43556e4a74494a46d7c6242c0b6 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0119-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=6a801dc111c7ce53c776dbef5890bcc3 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0119-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=08f5e2666d87ec4bcabfd99af187df8c 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0119-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=5d0551736236f260da8b85cc92c64e6c 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0119-3-kopi.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=ce5824ef3670e5560aacb34bf87204b3 1800w)
Kanelsnurrer med rosiner og vanilje - Latterlig gode!
Jeg elsker lukten av nystekte kanelboller!
Ingredienser
Bolledeig
- 1 kg hvetemel
- 150 gram smør
- 5 dl melk
- 170 gram sukker
- 1 pakke tørrgjær for søte deiger
- 2 ts vaniljeekstrakt
Fyll
- 250 gram smør
- 200 gram brunt sukker
- 3 ss kanel
- 3 ts vaniljeekstrakt
- 100 gram rosiner
- 1 egg til pensling
Jeg har tidligere lagt ut oppskrift på kanelboller på siden og de har vært utrolig populære. Nå er det på tide å komme med oppskrift på kanelbollene sin bror nemlig kanelsnurrer. Det jeg liker med denne metoden og kanelsnurrer er at det blir enda flere lag, kriker og kroker hvor det gode kanelfyllet kommer frem. Her er min oppskrift og metoden for å lage perfekte snurrer. Disse er farlig gode :-)
Steg 1
Start med å måle opp alle de tørre ingrediensene og hell i kjøkkenmaskinen. Sett på kjøkkenmaskinen noen sekunder så alt det tørre blander seg godt.
![Dsc 0060 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0060-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ae5dd37b655c56066e6bed818dac2a3f)
Steg 2
Smelt smøret på medium varme og hell i melken. Varm opp igjen til mellom 30-37 grader. Tilsett litt vaniljeekstrakt i melkeblandingen. Hell melkeblandingen sammen med de tørre varene i kjøkkenmaskinen og la eltes med ertekroken i 10 minutter. Det skal være en smidig deig som pent slipper kanten på kjøkkenbollen. Hvis nødvendig kan du justere med litt mer væske eller mel, men har du målt nøyaktig skal ikke det være nødvendig.
![Dsc 0062 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0062-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3fc93e42c2b17e04de4752dca9e999d4)
![Dsc 0068 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0068-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e51399d5042a7f8dc97721fa2e14cbec)
Steg 3
Trekk deigen med plast og la den heve i ca 45 minutter til deigen har doblet seg i størrelse.
Steg 4
Bland sammen romtemperert smør, brunt sukker, kanel og vaniljeekstrakt. Hvis du har glemt å temperere smøret er det et godt tips å bruke en ostehøvel og skjære det opp med. Da blir smøret romtemperert på veldig kort tid. Bland godt sammen.
![Dsc 0071 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0071-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f5459bddee977526151761e4d031a5ce)
Steg 5
Kjevle deigen ut til et stort rektangel som er ca 1 cm tykt. Smør på fyllet jevnt over. Strø over rosiner. Brett deigen mot deg som vist på bildet og kjevle forsiktig for å få ut luft og få en jevn flate.
![Dsc 0086](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0086.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fb0d08e327a69a241b76fa4a7c3b6149)
![Dsc 0088 5](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0088-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=183867349891c5eb1c3204e9e179b97b)
Steg 6
Nå kan du selv velge størrelsen. Oppskriften kan brukes fra 9 stk og til 16. Denne gangen lagde jeg veldig store boller og delte deigen opp i 9 deler av 3-4 cm. Kutt en linje i midten av hver del som ikke går helt opp (så deigen henger sammen i toppen) Tvinn hver av delene godt før du snurrer de sammen og former til en ball. Det er bare morsomt at de får litt forskjellig form så lenge de er snurret godt blir dette fantastisk.
![Dsc 0089 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0089-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a2fa5b03aba1be6f4f8b5778671175a4)
![Dsc 0090 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0090-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e57bc097b419d299434e948011fdf08e)
![Dsc 0091 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0091-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=094564b80c7b0ed280f3d5ad000d42c6)
Steg 7
Legg over på et stekebrett med bakepapir og dekk til med plast eller et forkle. Nå skal de heve i ca 45 minutter til. Pensle med litt egg rett før steking.
![Dsc 0095 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0095-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0c988ca048f2869ed35776214f97557f)
Steg 8
Stek i en forvarmet ovn på 200 grader i 15-17 minutter avhengig av størrelsen. La hvile på en rist og nyt noen fantastiske kanelsnurrer.
![Dsc 0119 3 Kopi](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0119-3-kopi.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2d23d77bacb21cf4e5cdea7430d8ace2)