![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0631-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=7ed05c0e3b482fdbc3457d9f731f93c6 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0631-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=dade12d582824b1f0e8244824afbad02 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0631-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=fe7868cb9fe73479365a2cf4df82eb14 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0631-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=e8871f5b9eb586c8735b2acf485e0a45 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0631-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=54902d643f36c634158d1d12ea917f88 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0631-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=ff1e0d206e3eab49e1aa3142c3e2adee 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0631-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=81c78977fc6511aaa040b49bc8438671 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0631-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=65f4b3dee7b53134f95f6df109af8903 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0631-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=97d11e320ff3f02461de3e3b7e7f0b54 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0631-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=01f82b0da8e7c64ae4df96f4d8ea458b 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0631-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=62716508ad1e2254d36bbf152f4c83aa 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0631-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=23a1f0df4b3af0fb11196bcb90d4b376 1800w)
Karamelliserte Popcorn - Sprø popcorn med herlig hjemmelaget salt karamell.
Dette er så utrolig godt!
Ingredienser
Karamellsaus
- 200 gram sukker
- 160 gram smør
- 1 ts salt
- 1 ts natron
Karamelliserte Popcorn
- 1 stor bolle ferdig popcorn
- 1 stk karamellsaus
- litt maldonsalt
Hjemmelaget snacks er alltid hyggelig. Jeg er veldig glad i popcorn, men denne varianten er farlig god. Deilige popcorn dekket med sprø salt karamell. Oppskriften er enkel, men husk at karamell blir veldig varmt så pass på at du ikke brenner deg.
Steg 1
Pop hjemmelagde popcorn eller du kan kjøpe ferdige på butikken. Hjemmelaget blir best, men begge deler fungerer godt. Lag nok popcorn til en stor bolle.
![Dsc 0581 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0581-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0a5f237569ada08880045bfab0d65772)
Steg 2
Nå skal vi lage karamellen til popcornene. Start med å helle sukker og vann i en kjele og rør rundt. Sett på varmen på medium + og nå er det bare å vente. Det er viktig å ikke røre underveis for da vil karamellene krystallisere seg. Når du får en gylden og fin farge skrur du av varmen og tilsetter smøret.
![Dsc 0578 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0578-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=1f2325ffec2cf48ddd51d69a316f2d97)
![Dsc 0592 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0592-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=be55054893a7df0357aaf83cd5e99591)
![Dsc 0593 2](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0593-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ff9ec62478aa56c9c329ea6658ccc00e)
Steg 3
Når smøret har smeltet tilsett natron og salt. Da bobler karamellen opp igjen. Hell rett over popcornet og bland raskt sammen med to store skjeer eller liknende. (ps. husk at karamell er veldig varmt)
![Dsc 0596 3](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0596-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bdb768fa210635e5f53629da0206fb2b)
![Dsc 0600 4](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0600-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=e3629123731c373846d9ba2adb660aed)
Steg 4
Fordel popcornet med karamellen rett over på et brett med bakepapir. Sett i forvarmet ovn på 175 grader og stek i 8-10 minutter.
![Dsc 0601](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0601.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=17400d372083ef24f731e28bc4b02b28)
Steg 5
Strø over litt ekstra flaksalt og la kjøle seg helt ned. Så brekker du popcornet opp i små biter igjen og nå har du perfekte små karamelliserte popcorn du kan servere eller nyte selv. Dette er utrolig godt! Lykke til.
![Dsc 0631 6](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0631-6.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3e2f8b75980015ea21bc141daff6677a)