Karamelliserte Popcorn - Sprø popcorn med herlig hjemmelaget salt karamell.
Dette er så utrolig godt!
Ingredienser
Karamellsaus
- 200 gram sukker
- 160 gram smør
- 1 ts salt
- 1 ts natron
Karamelliserte Popcorn
- 1 stor bolle ferdig popcorn
- 1 stk karamellsaus
- litt maldonsalt
Hjemmelaget snacks er alltid hyggelig. Jeg er veldig glad i popcorn, men denne varianten er farlig god. Deilige popcorn dekket med sprø salt karamell. Oppskriften er enkel, men husk at karamell blir veldig varmt så pass på at du ikke brenner deg.
Steg 1
Pop hjemmelagde popcorn eller du kan kjøpe ferdige på butikken. Hjemmelaget blir best, men begge deler fungerer godt. Lag nok popcorn til en stor bolle.
Steg 2
Nå skal vi lage karamellen til popcornene. Start med å helle sukker og vann i en kjele og rør rundt. Sett på varmen på medium + og nå er det bare å vente. Det er viktig å ikke røre underveis for da vil karamellene krystallisere seg. Når du får en gylden og fin farge skrur du av varmen og tilsetter smøret.
Steg 3
Når smøret har smeltet tilsett natron og salt. Da bobler karamellen opp igjen. Hell rett over popcornet og bland raskt sammen med to store skjeer eller liknende. (ps. husk at karamell er veldig varmt)
Steg 4
Fordel popcornet med karamellen rett over på et brett med bakepapir. Sett i forvarmet ovn på 175 grader og stek i 8-10 minutter.
Steg 5
Strø over litt ekstra flaksalt og la kjøle seg helt ned. Så brekker du popcornet opp i små biter igjen og nå har du perfekte små karamelliserte popcorn du kan servere eller nyte selv. Dette er utrolig godt! Lykke til.