Kinesiske Pannekaker - Syltynne dampede pannekaker

Perfekt til Crispy duck!

Ingredienser

stk pannekaker

Oppskrift Pannekakene

  • 320 gram hvetemel
  • 180 gram kokende vann
  • 1 ts salt

Dette trenger du

  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk bakepapir
  • dampovn eller dampkurv
  • plastfolie
  • kjevle
Ingredienser

Første gang jeg fikk servert disse syltynne nydelige pannekakene var sammen med crispy duck, sprø grønnsaker og Hoisin saus. Jeg har tidligere kjøpt disse pannekakene frosne fra Asiatiske butikker, men det er alltid gøy med hjemmelaget. Så jeg har prøvd å feilet litt før jeg har kommet frem til denne oppskriften. Det er ganske enkelt og de blir helt perfekte.

Steg 1

Start med å måle opp nøyaktig mengde mel. Bruk en vekt. Hell melet i en bolle og kok opp vann. Mål opp riktig mengde med kokende vann og hell saltet i det varme vannet. Spe på med kokende vann i melet mens du blander forsiktig. Bland med en tresleiv eller spisepinner. Bland bare lett sammen og dekk til med plastfolie. La deigen stå i 10 minutter.

DSC 0841
DSC 0844
DSC 0847

Steg 2

Kna sammen deigen i 5-10 minutter til du får en jevn deig. Dekk til med bollen og la hvile i romtemperatur i 30 minutter.

DSC 0850

Steg 3

Rull deigen til en lang rund pølse og skjær av skiver på ca 3 mm. Det skal bli ca 30 stk pannekaker.

DSC 0853

Steg 4

Bruk en kjevle og lag alle de små pannekakene flate og rundt 6 cm i diameter. Stable de oppå hverandre under bollen så de ikke tørker.

DSC 0857

Steg 5

Finn frem en nøytral olje. Nå skal du stable 4-5 pannekaker oppå hverandre, men du må vær e nøye å pensle toppen av hver lille pannekake med olje. Dette gjør at de deler seg fra hverandre etterpå. Bruk en kjevle når du har stablet 4-5 stk oppå hverandre og kjevle ut til ca 12 cm i diameter.

DSC 0860
DSC 0861

Steg 6

Legg på bakepapir enten i dampkurv eller på et stekebrett for dampovn. Dekk til med bakepapir på toppen også. Jeg damper 16-20 lomper samtidig. Damp i 15 minutter på full damp.

DSC 0864

Steg 7

Du må skille pannekakene fra hverandre mens de er varme hvis ikke vil de klistre sammen. Del pannekakene fra hverandre og stable på nytt. Nå er Pannekakene klare for servering. Du kan også legge de i en plastpose frem til servering så de ikke blir tørre eller fryse de ned.

DSC 0868
DSC 0889

Steg 8

Jeg synes disse syltynne dampede pannekakene passer best med and, hoisinsaus og finstrimlede sprø grønnsaker. Lykke til.

DSC 0875