![](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0875_200413_123113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=85aa521cdc719c767e3d23986b315a9e 700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0875_200413_123113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=223af83dabc7e780c9f0596f62f8400c 800w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0875_200413_123113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=aed0cc2a46bd61db0b52d2fbb4690130 900w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0875_200413_123113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=dd5fac4d35e4f2f1f9b8e93bbd26559e 1000w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0875_200413_123113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=81b893f16e84aeab1968db94edddb492 1100w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0875_200413_123113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=c9aa0b1780d4e23615b4f2d0ac7c8836 1200w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0875_200413_123113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=aa64e9a2ec0b179e09e0cfce7445241f 1300w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0875_200413_123113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=090f2457517851450084985758a1c5a5 1400w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0875_200413_123113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=cd40bab0171843255e8e3eb877fc4a21 1500w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0875_200413_123113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=79963ec1bc920a343594b848a1ca99f4 1600w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0875_200413_123113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=5fb7521861c1d405920502af11cda726 1700w, https://gladkokken.imgix.net/DSC_0875_200413_123113.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=d5f606b0da0a4145279a9d5ffb2ba35a 1800w)
Kinesiske Pannekaker - Syltynne dampede pannekaker
Perfekt til Crispy duck!
Ingredienser
Oppskrift Pannekakene
- 320 gram hvetemel
- 180 gram kokende vann
- 1 ts salt
Dette trenger du
- 2 ss nøytral olje
- 2 stk bakepapir
- dampovn eller dampkurv
- plastfolie
- kjevle
Første gang jeg fikk servert disse syltynne nydelige pannekakene var sammen med crispy duck, sprø grønnsaker og Hoisin saus. Jeg har tidligere kjøpt disse pannekakene frosne fra Asiatiske butikker, men det er alltid gøy med hjemmelaget. Så jeg har prøvd å feilet litt før jeg har kommet frem til denne oppskriften. Det er ganske enkelt og de blir helt perfekte.
Steg 1
Start med å måle opp nøyaktig mengde mel. Bruk en vekt. Hell melet i en bolle og kok opp vann. Mål opp riktig mengde med kokende vann og hell saltet i det varme vannet. Spe på med kokende vann i melet mens du blander forsiktig. Bland med en tresleiv eller spisepinner. Bland bare lett sammen og dekk til med plastfolie. La deigen stå i 10 minutter.
![DSC 0841](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0841_200413_123225.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b5fac92ac2653cd83db0da1afd1f5cdb)
![DSC 0844](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0844_200413_123227.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=68f1232732c16501eda437f250cdb0cf)
![DSC 0847](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0847_200413_123230.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=2e269f481a7b03cab4d56d82e4e94e50)
Steg 2
Kna sammen deigen i 5-10 minutter til du får en jevn deig. Dekk til med bollen og la hvile i romtemperatur i 30 minutter.
![DSC 0850](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0850_200413_123251.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=85265e80a3f4b870872548187e848c5a)
Steg 3
Rull deigen til en lang rund pølse og skjær av skiver på ca 3 mm. Det skal bli ca 30 stk pannekaker.
![DSC 0853](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0853.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=3182df076b8139de9d08373f92c035a3)
Steg 4
Bruk en kjevle og lag alle de små pannekakene flate og rundt 6 cm i diameter. Stable de oppå hverandre under bollen så de ikke tørker.
![DSC 0857](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0857_200413_123318.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=df439e8620d7abd25b9a0bf14c081fbc)
Steg 5
Finn frem en nøytral olje. Nå skal du stable 4-5 pannekaker oppå hverandre, men du må vær e nøye å pensle toppen av hver lille pannekake med olje. Dette gjør at de deler seg fra hverandre etterpå. Bruk en kjevle når du har stablet 4-5 stk oppå hverandre og kjevle ut til ca 12 cm i diameter.
![DSC 0860](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0860.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=46b048319ed999e7f57b7415fec1ed9b)
![DSC 0861](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0861.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a78c24cedcc41e46dc0f668abc32b83b)
Steg 6
Legg på bakepapir enten i dampkurv eller på et stekebrett for dampovn. Dekk til med bakepapir på toppen også. Jeg damper 16-20 lomper samtidig. Damp i 15 minutter på full damp.
![DSC 0864](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0864_200413_123355.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=ec610656f28b0133e8ef74501d1c63d8)
Steg 7
Du må skille pannekakene fra hverandre mens de er varme hvis ikke vil de klistre sammen. Del pannekakene fra hverandre og stable på nytt. Nå er Pannekakene klare for servering. Du kan også legge de i en plastpose frem til servering så de ikke blir tørre eller fryse de ned.
![DSC 0868](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0868_200413_123415.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=feda40674e3bbfc04c2baaf515919cbf)
![DSC 0889](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0889.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=801445454423d22315362cb669f9ba9d)
Steg 8
Jeg synes disse syltynne dampede pannekakene passer best med and, hoisinsaus og finstrimlede sprø grønnsaker. Lykke til.
![DSC 0875](https://gladkokken.imgix.net/DSC_0875_200413_123445.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=734dca33a4bd629938469f8dd72f1080)