![](https://gladkokken.imgix.net/kjernetemp.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=8f8b37b1ec148cbcdd965df16cdabfc5 700w, https://gladkokken.imgix.net/kjernetemp.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=a4d962d249b64807f15f566338a9307b 800w, https://gladkokken.imgix.net/kjernetemp.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=e42d4626bfca835a7ea4e7e3c35235cf 900w, https://gladkokken.imgix.net/kjernetemp.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=52045bf16cc88d7ebdfbb9b819d87408 1000w, https://gladkokken.imgix.net/kjernetemp.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=55ad8fd19557f9b7130c1ecf0d57f283 1100w, https://gladkokken.imgix.net/kjernetemp.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=6a6a1ab3df45c2c6b0ddc6f8f680a704 1200w, https://gladkokken.imgix.net/kjernetemp.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=bf7352defd9b9223d484880d7d34db10 1300w, https://gladkokken.imgix.net/kjernetemp.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=57f428a44903817654184d358f208633 1400w, https://gladkokken.imgix.net/kjernetemp.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=401e772995e6ade585eac19e0d41062b 1500w, https://gladkokken.imgix.net/kjernetemp.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=8e79b6728a5982522876442be2d3edd2 1600w, https://gladkokken.imgix.net/kjernetemp.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=cc94f4b1ffbae4dc08337df2968a815b 1700w, https://gladkokken.imgix.net/kjernetemp.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=a3594e41b188525fc6975b6c8edc981c 1800w)
Kjernetemperatur - Kontroll på temperatur er nøkkelen til suksess!
Her finner du alle mine anbefalte kjernetemperaturer
Ingredienser
Fra tidenes morgen har vi brukt varme for å tilberede mat. Fra de første menneskene tilberedte mat på flammer er dagens teknologi for matlaging langt enklere. Å styre temperatur og mulighet for å måle temperatur er nå nesten en selvfølge. Å investere i et godt termometer gjør deg til en bedre kokk og det gir deg trygghet når du skal lage mat. Med kjernetemperatur mener jeg hvilken temperatur som maten/råvaren har når den er ferdig. Denne temperaturen er veldig viktig for å oppnå best mulig resultat. Et kyllingbryst kan bli ekstremt saftig eller tørt og kjedelig med samme metode. Det som avgjør resultatet er temperaturen. Det er store forskjeller på hva som er den ideelle kjernetemperatur for forskjellige råvarer.
Det er selvfølgelig ingen fasit på hva som er det perfekte temperatur, men er en oversikt over mine anbefalte kjernetemperaturer:
FUGL
Andebryst 58 grader
Kyllingbryst 61 grader
Kyllinglår 70 grader
Hel Kylling 72 grader
Kalkunbryst 61 grader
Kalkunlår 71 grader
Hel Kalkun 72 grader
FISK
Laks 50 grader
Ørret 50 grader
Torsk 52 grader
Makrel l 44 grader
Breiflabb 49 grader
Kveite 52 grader
Piggvar 50 grader
Hval 53 grader
LAM
Lam indrefilet 56 grader
Lam ytrefilet 58 grader
Lammecarre 60 grader
Lammelår 75 grader
OKSE
Okse indrefilet 54 grader
Okse ytrefilet 56 grader
Okse Entrecoté 57 grader
Okse Flanksteak 58 grader
Okse Brisket 92 grader
SVIN
Svin indrefilet 67 grader
Svin ytrefilet 70 grader
Svin Nakkekoteletter 72 grader
Svin Pulled Pork 90 grader
Svin Spareribs 85 grader
Svin Porchetta 72 grader
VILT
Hjort indrefilet 55 grader
Hjort ytrefilet 56 grader
Hjort stek 58 grader
Elg indrefilet 56 grader
Elg ytrefilet 56 grader
Elg stek 58 grader
Reinsdyr indrefilet 54 grader
Reinsdyr ytrefilet 56 grader
Reinsdyr stek 58 grader
Tips: Kjøp et godt termometer. Husk at dette er temperaturen du ønsker at råvaren skal være etter hvile. Så du må ta ut maten noe før du har oppnådd ideel temperatur.