Salt, søtt og umami blandet sammen!
Ingredienser
- 2 dl soyasaus
- 2 dl sake
- 1 dl mirin
- 3 dl kyllingkraft (eller vann og kyllingbein)
- 5 ss sukker
- 1 stk vårløk
- 1 stk rød chili (valgfritt)
- 3 skiver fersk ingefær (valgfritt)
Tare som denne japanske grillsausen heter blir brukt til Yakitori og er en saus bestående av soya, sake, mirin og noen ingredienser til. Dette gir en herlig kombinasjon av salt og søtt. Perfekt til å pensle på kjøtt når du griller. Denne er mest brukt til kylling, men smaker utrolig godt på svin, grønnsaker og hvit fisk i tillegg. Sausen har lang holdbarhet i kjøleskap og derfor lager jeg et litt stort glass i denne oppskriften.
Steg 1
Dette er veldig enkelt å lage. Bland sammen alle ingrediensene i en kjele
Steg 2
Kok opp og la koke på medium + varme i ca 30 minutter. Da reduseres sausen noe og du få en litt tykkere konsistens. Sil av sausen og la kjøle seg ned.
Steg 3
Sil av sausen og la kjøle seg ned. Hell over i en luftett beholder og oppbevar i kjøleskapet. Enten så dypper du grillet saus i sausen eller pensler på underveis. Dette gir både god smak og fin farge. Lykke til.