Kjøttpai med fantastisk fyll og sprø skorpe - Aussie meat pie!

Denne oppskriften tar litt tid, men belønningen er enorm!

Ingredienser

store porsjoner

Kjøttfyll

  • 1 kg høyrygg okse
  • 1 stk løk
  • 2 stk gulrot
  • 1 ss tomatpure
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ts sukker
  • 6 dl oksekraft
  • 1 ss worchester saus
  • 1 ss soyasaus
  • 1 ts spisskummen
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 klype fersk timian
  • 1 stk laurbærblad
  • 5 dråper tabasco
  • salt og pepper

Butterdeig

  • 12 plater butterdeig
  • 1 egg for pensling
Ingredienser

En herlig kjøttpai med sprø butterdeig og nydelig kjøttfull med masse god smak. Dette er så utrolig godt! I Australia er dette en veldig populær rett. Jeg har prøvd å lage oppskriften så autentisk som mulig, men tatt meg noen friheter for enda bedre smak.

Steg 1

Start med å skjære kjøttet i store terninger og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i en panne med litt olje til du får en pen stekeskorpe. Ta kjøttet ut og legg på en tallerken.

Kjottpai 18

Steg 2

I samme pannen skal du nå steke resten. Finkutt løk og gulrot og hell i panna. Stek dette på høy varme til løken får en gylden og fin farge. Kutt opp hvitløken og tilsett.

Kjottpai 17

Steg 3

Tilsett sukker og tomatpure og stek i et par minutter. Hell i hvetemel og kjøttet å rør godt rundt i 1 minutt.

Kjottpai 15

Steg 4

Mål opp oksekraft i et litermål og tilsett worchestersauce og soyasaus. Hell over i panna og rør godt.

Kjottpai 16

Steg 5

Tilsett stjerneanis, timian, laurbærblad og spisskummen. Skru ned varmen. Nå skal dette få putre på lav varme i 1 time med lokk. Ta av lokket og kok på veldig lav varme i 2 timer til.

Kjottpai 14

Steg 6

Sausen er klar når kjøttet er helt mørt og kan rives i fra hverandre. Plukk ut kjøttet og riv i filler med to gafler. Tilsett tilbake i sausen.

Kjottpai 8

Steg 7

Tilsett kjøttet tilbake i sausen og bland godt sammen. Smak til med salt og tabasco.

Kjottpai 4

Steg 8

Jeg bruker ferdig butterdeig (kjøp butterdeig med ekte smør). Smør formene med litt olje og kjevle ut butterdeigen. Jeg bruker 2 plater i bunn (pr form) + 1 plate til toppen. Legg deigen i formen og skjær av ekstra butterdeig. Krøll sammen litt matpapir og legg i deigen og fyll med erter, ris eller liknende. Dette gjøres for å kunne forsteke bunnene.

Kjottpai 12
Kjottpai 11
Kjottpai 10

Steg 9

Sett bunnene inn i forvarmet ovn på 180 grader. Stek i 20 minutter. Ta ut papiret og fyll helt opp med kjøttsausen. Pensle kanten med pisket egg og legg på et nytt lag med butterdeig. Press godt sammen så bunn og topp er helt tett. Stikk et hull i midten med kniv og pensle toppen også. Sett nå ovnen på 200 grader. Nå skal kjøttpaiene steke i 25 minutter til.

Kjottpai 9
Kjottpai 7
Kjottpai 5

Steg 10

Nå er det bare å glede seg!! La paiene hvile i 5 minutter før du løsner de fra formen og legger over på en tallerken. Server gjerne sammen med en frisk salat. Dette er så utrolig godt. Lykke til.

Kjottpai 3
Kjottpai
Kjottpai 2