![](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=ead00d7e924c7f1c420dd8d1265bd0d2 700w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=2c36afb6da88aef5816d822552bd94d2 800w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=31348fe0fcaa6c13261e3fcacd7b272b 900w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=27d36331fae3c7135242633fa3391b81 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=670bf2ab987570bce8f0f26156313c20 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=0dd8d5168c8c80361c2d45e601315a95 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=174e1f8fc52f28c477e8e735e5952497 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=94221788fd4afa59ec6ca3398818be27 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=626b7126667c712d06586a5cbc084673 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=c17da377850997dce835b5a2ae903dd5 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=9faebda74013e596b2305878b96d071c 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=50c8cfb157a05460a113d4d3865c0126 1800w)
Kjøttpai med fantastisk fyll og sprø skorpe - Aussie meat pie!
Denne oppskriften tar litt tid, men belønningen er enorm!
Ingredienser
Kjøttfyll
- 1 kg høyrygg okse
- 1 stk løk
- 2 stk gulrot
- 1 ss tomatpure
- 4 fedd hvitløk
- 2 ss hvetemel
- 1 ts sukker
- 6 dl oksekraft
- 1 ss worchester saus
- 1 ss soyasaus
- 1 ts spisskummen
- 2 stk stjerneanis
- 1 klype fersk timian
- 1 stk laurbærblad
- 5 dråper tabasco
- salt og pepper
Butterdeig
- 12 plater butterdeig
- 1 egg for pensling
En herlig kjøttpai med sprø butterdeig og nydelig kjøttfull med masse god smak. Dette er så utrolig godt! I Australia er dette en veldig populær rett. Jeg har prøvd å lage oppskriften så autentisk som mulig, men tatt meg noen friheter for enda bedre smak.
Steg 1
Start med å skjære kjøttet i store terninger og krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i en panne med litt olje til du får en pen stekeskorpe. Ta kjøttet ut og legg på en tallerken.
![Kjottpai 18](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-18.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=45a075ed47ebfa104a946fdcfef83d83)
Steg 2
I samme pannen skal du nå steke resten. Finkutt løk og gulrot og hell i panna. Stek dette på høy varme til løken får en gylden og fin farge. Kutt opp hvitløken og tilsett.
![Kjottpai 17](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-17.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f43c24bc95bc42ee334fef4bfb3cd572)
Steg 3
Tilsett sukker og tomatpure og stek i et par minutter. Hell i hvetemel og kjøttet å rør godt rundt i 1 minutt.
![Kjottpai 15](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-15.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=91ed0222c97066b568fe560b018d0153)
Steg 4
Mål opp oksekraft i et litermål og tilsett worchestersauce og soyasaus. Hell over i panna og rør godt.
![Kjottpai 16](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-16.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=0e2ba8697f9a4e94eb3f6ffa58138507)
Steg 5
Tilsett stjerneanis, timian, laurbærblad og spisskummen. Skru ned varmen. Nå skal dette få putre på lav varme i 1 time med lokk. Ta av lokket og kok på veldig lav varme i 2 timer til.
![Kjottpai 14](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-14.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=c96602c969fbddda37c70399d77ca23b)
Steg 6
Sausen er klar når kjøttet er helt mørt og kan rives i fra hverandre. Plukk ut kjøttet og riv i filler med to gafler. Tilsett tilbake i sausen.
![Kjottpai 8](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-8.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=56ce0724c14125f9f25065e6127f5856)
Steg 7
Tilsett kjøttet tilbake i sausen og bland godt sammen. Smak til med salt og tabasco.
![Kjottpai 4](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b0e514b43908b264229e1dcc5693113e)
Steg 8
Jeg bruker ferdig butterdeig (kjøp butterdeig med ekte smør). Smør formene med litt olje og kjevle ut butterdeigen. Jeg bruker 2 plater i bunn (pr form) + 1 plate til toppen. Legg deigen i formen og skjær av ekstra butterdeig. Krøll sammen litt matpapir og legg i deigen og fyll med erter, ris eller liknende. Dette gjøres for å kunne forsteke bunnene.
![Kjottpai 12](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-12.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=61ada3185dbb90427b5224d08d65f5b3)
![Kjottpai 11](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-11.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=a7f224fb8fa63925d4e44f9a20d63f35)
![Kjottpai 10](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-10.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=23df6c9c40911141ee954aa9002cd2a2)
Steg 9
Sett bunnene inn i forvarmet ovn på 180 grader. Stek i 20 minutter. Ta ut papiret og fyll helt opp med kjøttsausen. Pensle kanten med pisket egg og legg på et nytt lag med butterdeig. Press godt sammen så bunn og topp er helt tett. Stikk et hull i midten med kniv og pensle toppen også. Sett nå ovnen på 200 grader. Nå skal kjøttpaiene steke i 25 minutter til.
![Kjottpai 9](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-9.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=37458f624313cb9753abf43c71ed1f93)
![Kjottpai 7](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-7.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=d3abcaebb9f3bc0a65ba0f0d1c941688)
![Kjottpai 5](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=b46b901ce11427b3ba1196a6f2ca3890)
Steg 10
Nå er det bare å glede seg!! La paiene hvile i 5 minutter før du løsner de fra formen og legger over på en tallerken. Server gjerne sammen med en frisk salat. Dette er så utrolig godt. Lykke til.
![Kjottpai 3](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=bc885d401da42e6fe593953b8c6e4e53)
![Kjottpai](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai_2020-11-16-153710.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=97d023cd53c486fe1807d570a6d51745)
![Kjottpai 2](https://gladkokken.imgix.net/Kjottpai-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=fe0253d6c59bb2d637bcd7d8ef756e9b)