Kjøttsuppe med grønnsaker - Veldig god smak og masse næring.

Deilig mørt kjøtt og grønnsaker i en nydelig kraft.

Ingredienser

1 Stor kjele
  • 1 kg høyrygg av storfe
  • 500 gram kokefaste poteter
  • 4 stk gulrot
  • 2 stk Persillerot
  • 0,5 stk sellerirot
  • 5 stk vårløk
  • 2 liter oksekraft (eller vann + buljongterning
  • 2 stk løk
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 stk rød chili
  • 1 ss olje/smør til steking
  • salt og pepper
  • 1 klype fersk timian
  • 2 stk laurbærblad
Ingredienser

Kjøttsuppe er en tradisjonell norsk rett som lages i mange versjoner. Her kommer min versjon som er nære det det tradisjonelle, men jeg tilsetter noen ekstra smaker for å få en enda bedre kraft. Server gjerne denne deilige suppen med flatbrød med smør på.

Kjottsuppe

Steg 1

Jeg starter med å rense kjøttet for sener og skjære opp i biter. Krydre kjøttet med salt og pepper. Finn frem en stor kjele/gryte og sett på høy varme. Tilsett smør/olje og brun kjøttet litt før du tilsetter finhakket løk og hvitløk.

Kjottsuppe 2
Kjottsuppe 3

Steg 2

Stek løken i 3-4 minutter og nå kan du helle over kraften. Tilsett laurbærblad og finhakket timian. Kok opp kraften og fjern skummet som kommer på toppen i starten. Skru ned varmen til rett under kokepunktet. Det kan komme en boble av og til, men hvis det koker for mye kan kjøttet bli litt tørt og seig. La kjøttet trekke i 1 1/2 time på svak varme.

Kjottsuppe 5

Steg 3

Kutt opp alle grønnsakene i små biter og tilsett suppa. La koke i 45 minutter til på svak varme. 5 minutter før servering tilsetter jeg finhakket vårløk. Smak til med salt og pepper. Nå er middagen klar og det er veldig godt å servere denne suppa sammen med flatbrød og smør.

Kjottsuppe 4
Kjottsuppe 7
Kjottsuppe 8