![](https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=e7476c776c819e374a62cc84ba0fdc94 700w, https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=46fcf0ea12cef4953d017a738def56ec 800w, https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=9de520bcaa609e6fd1931737d2370475 900w, https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=b3da56e2eae6516a56a67262fc2fef7d 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=2578afd40b920c988ac6654227760edc 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=5adcf523c733d1c997755a5455efba5d 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=55528cf83d64c9d11455da63299720e9 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=1603229b0fa056df925e379d4dcc5f67 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=02a3bdaa9e123301b18ece87f932d1f4 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=fed6add065ad82945959050da9da5db0 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=c68e84510e82aca63c0e3ef3457f376b 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-1.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=250ad1042f948954fe5c35e1bf251853 1800w)
Klassisk pastasaus med kjøtt - en vinner blant store og små!
Å kunne lage en god kjøttsaus med tomat krever litt tid, men det smaker helt fantastisk og inneholder veldig mye grønnsaker.
Ingredienser
- 2 pk kjøttdeig
- 2 stk løk
- 3 stk
- 3 stk stangselleri
- 2 røde chili med frø
- 8 fedd hvitløk
- 1 ss rødvinseddik
- 3 ss tomatpure
- 2 bokser gode hermetiske tomater
- 3 dl kyllingkraft
- 1 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ts sukker
- olivenolje
Når du først lager denne retten så lag gjerne dobbel eller trippel porsjon. Denne sausen kan du bruke til pasta, på en pizza, ostesmørbrød eller til en lunsj sammen med noen gode brødskiver og en salat.
![Klassisk Pastasaus 2](https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=13f3d4f0045f22cb68a6a34afa126712)
Steg 1
Start med å steke kjøttdeigen på høy varme og legg til siden. Når du har stekt all kjøttdeigen tilsetter du alle grønnsakene (finhakket) og steker i olje til den er blitt myk og gylden.
![Klassisk Pastasaus 3](https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=dc5e14c67765d9064efc902fd22ef9a3)
Steg 2
Ha i tomatpure og sukker å stek i noen minutter. Hell i rødvinseddiken og la koke i 1 minutt til. Hell i kjøttdeigen, de hermetiske tomatene og kyllingkraften.
![Klassisk Pastasaus 1](https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f399760adb8abeda12748f10eb08a363)
Steg 3
Skru ned varmen og la småputre i kjelen i 1-2 timer. Blir egentlig bare bedre og bedre jo lengre tid den får koke. Tilsett gjerne litt fersk basilikum rett før servering. Husk å smak til om retten trenger mer salt før du serverer. En veldig god kjøttsaus!! Frys ned resten eller legg i en boks i kjøleskapet hvis det ikke er mange dagene til du skal bruke resten. Lykke til.
![Klassisk Pastasaus 1](https://gladkokken.imgix.net/Klassisk-pastasaus-1.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=f399760adb8abeda12748f10eb08a363)