Konfitert hvitløk - hvitløk kokt i olje gir en fantastisk smak!

Disse hvitløkene er ekstremt gode og passer i mange retter og sauser.

Ingredienser

glass
  • 3 stk store hvitløk
  • 3 dl solsikkeolje
Ingredienser

Konfiterte hvitløk er hvitløk som har kokt forsiktig i olje og oppbevares i glass. Hvitløken blir gylden og gir en fantastisk smak av mild hvitløk. Oljen blir selvfølgelig også veldig god. Bruk oljen og hvitløkene i matretter, dressinger og sauser. Disse gyldne hvitløkene smaker så utrolig godt!

Hvitlokconfit

Steg 1

Del hvitløken opp i båter. Skjær av tupp og bunn på hvert fedd og fjern skallet.

Hvitlokconfit 3

Steg 2

Legg hvitløksfeddene i en liten kjele og hell over oljen.

Hvitlokconfit 2

Steg 3

Skru varmen på medium varme og vent til det begynner å boble forsiktig rundt hvitløksfeddene. Skru ned varmen så det kun kommer små bobler. De skal ikke friteres, men trekke i oljen. På min induksjonstopp mellom 1-9 i styrke hadde jeg den på 2,5. La stå i 1 1/2 time til hvitløksfeddene er blitt gyldne og myke.

Hvitlokconfit 4
Hvitlokconfit 5

Steg 4

La kjøle seg ned til romtemperatur i kjelen.

Hvitlokconfit 6

Steg 5

Hell over på et lufttett rent glass. Oppbevares i kjøleskap. Nå har du laget herlige konfiterte hvitløksfedd og i tillegg har du en herlig hvitløksolje. Bruk dem i alle retter du liker hvitløk. Disse er farlige gode som snacks også. Lykke til.

Hvitlokconfit front