Konfitert hvitløk - hvitløk kokt i olje gir en fantastisk smak!
Disse hvitløkene er ekstremt gode og passer i mange retter og sauser.
Ingredienser
- 3 stk store hvitløk
- 3 dl solsikkeolje
Konfiterte hvitløk er hvitløk som har kokt forsiktig i olje og oppbevares i glass. Hvitløken blir gylden og gir en fantastisk smak av mild hvitløk. Oljen blir selvfølgelig også veldig god. Bruk oljen og hvitløkene i matretter, dressinger og sauser. Disse gyldne hvitløkene smaker så utrolig godt!
Steg 1
Del hvitløken opp i båter. Skjær av tupp og bunn på hvert fedd og fjern skallet.
Steg 2
Legg hvitløksfeddene i en liten kjele og hell over oljen.
Steg 3
Skru varmen på medium varme og vent til det begynner å boble forsiktig rundt hvitløksfeddene. Skru ned varmen så det kun kommer små bobler. De skal ikke friteres, men trekke i oljen. På min induksjonstopp mellom 1-9 i styrke hadde jeg den på 2,5. La stå i 1 1/2 time til hvitløksfeddene er blitt gyldne og myke.
Steg 4
La kjøle seg ned til romtemperatur i kjelen.
Steg 5
Hell over på et lufttett rent glass. Oppbevares i kjøleskap. Nå har du laget herlige konfiterte hvitløksfedd og i tillegg har du en herlig hvitløksolje. Bruk dem i alle retter du liker hvitløk. Disse er farlige gode som snacks også. Lykke til.