Kongekrabbe og hvit asparges - dyrt og veldig godt!

Noe av de beste råvarene jeg vet om kombinert sammen!

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk kongekrabbe "arm" rå frossen
  • 3 stk hvite norske asparges
  • 4 skiver parmaskinke
  • 2 ss smør
  • 2 ts salt
  • 2 ts sukker
  • 0,5 stk sitron (kun saften)
  • noen friske urter.
Ingredienser

Dette er en forrett som smaker virkelig godt. Få eksklusive ingredienser tilbredt til perfeksjon og anrettet pent på en tallerken. Denne forretten serverte jeg med gjester hjemme og alle var strålende fornøyde!

Steg 1

Start med å skrelle de hvite aspargesene fra toppen og hele veien ned. Jeg kutter bort de 2-3 nederste cm da denne delen kan være litt trå. Finn fram en kjele og tilsett vann, salt, sukker, smør og sitronsaft. Kokes på medium varme i 5-8 minutter til de er blitt myke, men med litt tyggemotstand i midten.

DSC 1619

Steg 2

Stek parmaskinke i en panne med litt olje og legg over på en tørkerull så fettet kan renne av. Dette gir deg utrolig sprø skiver av parmaskinke. Kutt opp i mindre biter.

DSC 1616

Steg 3

Rens rå frosset kongekrabbe og prøv å få de så hele som mulig ut av skallet. Stek i godt smør på medium varme i noen minutter. (jeg lar fettet fra steking av parmaskinke være igjen i panne for ekstra smak)

DSC 1620

Steg 4

Skjær opp kongekrabbe og asparges i passende store biter. Legg pent ut på en tallerken og hell over litt av stekesmøret. Strø over litt sprøstekt parmaskinke og pynt med noen urter. En vakker og velsmakende tallerken.

DSC 1631