Spicy Koreansk rett du lager på 20 minutter!
Ingredienser
Kjøttblanding
- 800 gram karbonadedeig
- 1 stk løk
- 4 fedd hvitløk
Saus til kjøtt
- 2 ss Gochujang
- 2 ss brunt sukker
- 2 ss soyasaus
- 1 ss oystersauce
- 1 ts sesamolje
- 1 ss sesamfrø
- 1 ss maisenna mel
- 1 dl vann
Topping
- 2 ss Chilimajones
- 2 stk vårløk
- 1 stk rød chili
- 1 stk lime (kun saften)
Tilbehør
- 4 dl ris
- 1 stk agurk
Dette er så enkelt, men utrolig godt. Den enkle sausen forandrer det kvernede kjøttet til en spicy, klissete og digg kjøttsaus. Sammen med litt ris, grønnsaker og toppet med chilimajones er dette en super hverdagsrett.
Steg 1
Start med å sette på risen for det er det som tar lengst tid i denne retten. Skyll risen godt og bruk dobbel mengde i forhold til ris. Kok opp og la trekke i 15-20 minutter med lokk på lav varme. Finn frem en stekepanne og sett på høy varme. Stek karbonadeigen på høy varme.
Steg 2
Kutt opp løk og hvitløk og tilsett sammen med kjøttet.
Steg 3
Bland sammen alle ingrediensene i sausen. Rør godt så det ikke er noen klumper. Hell over kjøttet når kjøttet er ferdig stekt. La steke i 2-5 minutter til og bland godt sammen. Skvis i limesaften og retten er klar.
Steg 4
Kutt opp litt biter/skiver av agurk og nå er alt klart til servering. Legg på ris på en tallerken og topp med rikelig av kjøttblandingen. Topp med finhakket vårløk, skiver av chili og noen striper med chilimajones. Topp gjerne med litt ekstra sesamfrø og noen urter hvis du har. Jeg har laget et matkurs på hvordan jeg lager denne retten jeg anbefaler å se før du lager denne. Kurset finner du under her. Lykke til.