Krabbepasta - Spagetti og krabbe i en nydelig saus!

Krabbe kan brukes til langt mer enn på en brødskive!

Ingredienser

porsjoner
  • 180 gram spagetti
  • 1 stk krabbeskjell
  • 2 stk krabbeklør
  • 2 stk sjalottløk
  • 1 stk chili
  • 3 clove hvitløk
  • 1 ss smør
  • 1 dl hvitvin
  • 2,5 dl kremfløte
  • 0,5 stk sitron
  • salt og pepper
  • litt fersk dill
Ingredienser

Denne retten er bare nydelig og også enkel å lage! Her bruker jeg god pasta, ferdigrenset krabbeskjell og ca 20 minutter på hele retten. Jeg er veldig glad i krabbe og synes det er gøy å bruke krabbe i mange spennende retter. Liker du pasta og krabbe kommer du til å elske denne.

Krabbepasta 2

Steg 1

Finhakk sjalottløk, chili og hvitløk og finn frem en stekepanne og en kjele til å koke pasta. Stek sjalottløk, hvitløk og chili i litt smør til løken har blitt blank og myk.

Krabbepasta 3

Steg 2

Hell i hvitvinen og la den koke ned til den nesten er borte. Når hvitvinen nesten har fordampet tilsetter du fløten. La fløten koke i 5-10 minutter til den begynner å tykne.

Krabbepasta 4
Krabbepasta 6

Steg 3

Kok pastaen al dente (det betyr at den har litt tyggemotstand) i saltet vann.

Krabbepasta 5

Steg 4

Når sausen har tyknet skrur du ned varmen og tilsetter sitronsaft, krabbekjøttet, krabbekloa i sausen. Husk å gi kloa et par slag med baksiden av kniven så den gode sausen kommer inn til krabbekjøttet. Smak til med salt og nykvernet pepper. Legg den nesten ferdig kokte pastaen i sausen og bland godt sammen.

Krabbepasta 7
Krabbepasta 8

Steg 5

La dette stå noen minutter på svak varme så krabbekjøttet blir varmet opp og pastaen perfekt kokt. Legg nå over på en tallerken og pynt med litt fersk dill og nykvernet pepper. Lykke til.

Krabbepasta