![](https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=560&q=60&w=700&s=6d3914aa51390116de1b0a23fb7fb857 700w, https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=640&q=60&w=800&s=8354cf1d9b09b5097c2b9939e76b5394 800w, https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=720&q=60&w=900&s=70eb6caa3edb172ce8710d43e5cd5193 900w, https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=800&q=60&w=1000&s=e1b2c15274c1d4ceea58eb6718462b84 1000w, https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=880&q=60&w=1100&s=3f4c1bcddc1605ac1a4ac009d498d9f8 1100w, https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=960&q=60&w=1200&s=3db016c0fd23abdc9fa5ed9ee90fd869 1200w, https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1040&q=60&w=1300&s=4578a3336df9a19611def6d46cfa64f5 1300w, https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1120&q=60&w=1400&s=906a22a360f18e7ec89621fdadb0efb1 1400w, https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1200&q=60&w=1500&s=6fbdb05c07ce311036af153b47231f82 1500w, https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1280&q=60&w=1600&s=9b921796aec09c5a38e7cd610f87a622 1600w, https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1360&q=60&w=1700&s=281d364ca282c972dedb5850eaa0298e 1700w, https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-6.jpg?auto=format%2Ccompress&crop=focalpoint&fit=crop&fm=jpg&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=1440&q=60&w=1800&s=0587e88216db3fa597ed776b23fe6e93 1800w)
Kremet kantarell pasta med bacon - Enkelt og fantastisk godt!
En deilig pastarett med smak av kantarell og bacon!
Ingredienser
- 500 gram kantareller
- 1 pakke bacon
- 2 ss smør
- 2 stk sjalottløk
- 4 fedd hvitløk
- 2 ts chiliflakes
- 1 ss hvitvinseddik
- 4 dl kremfløte
- 1 ts dijon sennep
- 2 ss finahakket timian
- 100 gram parmesan
- 400 gram fersk pasta
- salt og pepper
Når høsten kommer kan du enten plukke eller kjøpe kantareller. Jeg synes smaken av disse er så gode og her har jeg laget en nydelig pastarett med kremet saus og litt bacon. En kombinasjon som burde få de fleste matglade til å smile fra øre til øre. Denne oppskriften har også en video som viser hvordan jeg lager denne. Videoen finner du lenger ned i oppskriften.
![Kremet kantarell](https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=580862a6920afe16f732a7490997dd14)
Steg 1
Jeg starter med å steke baconet på et stekebrett i ovnen. Jeg synes denne metoden er raskere og gir bedre resultat. Spre baconet på et stekebrett med bakepapir og stek i ca 10 minutter på 200 grader. Legg over på tørkepapir og du får veldig sprøtt bacon. Start med å finne frem en stekepanne og en kjele for å koke pasta. I pannen steker jeg først kantareller i tørr panne. Stek i noen minutter til soppen mister litt væske og reduseres litt. Så tilsetter jeg smør, salt og pepper og steker i et par minutter til. Legg nå alt dette over i en bolle.
![Kremet kantarell 2](https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-2.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=017d0cb3a3d5b42795ce9c88279cca52)
Steg 2
I samme stekepannen tilsetter jeg litt mer smør og steker finhakket sjalottløk og hvitløk et par minutter. Tilsett hvitvinseddiken og la denne fordampe nesten helt bort. Tilsett nå kremfløte og dijonsennep. La koke i noen minutter og legg soppen tilbake i sausen. Legg i finhakket timian og revet parmesan.
![Kremet kantarell 3](https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-3.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=541d968f9b5096a9e7e7228c976cfbe9)
Steg 3
Jeg liker å bruke fersk pasta til denne retten, men du kan selvfølgelig også bruke tørket. Kok opp pasta i saltet vann etter anvisning på pakken.
![Kremet kantarell 4](https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-4.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=dd66c166b14fe2318ba6bcc27064f48f)
Steg 4
Kutt det sprøstekte baconet i mindre biter. Bland sammen pasta med saus og bacon. Legg over på en tallerken og middagen er klar. Det er viktig å blande saus og pastaen. Dette gjøres for at sausen skal klistre seg til pastaen og dermed smaker maten mye bedre. Her kan du se en video av hvordan jeg lager denne retten.
![Kremet kantarell 5](https://gladkokken.imgix.net/Kremet-kantarell-5.jpg?auto=compress%2Cformat&bg=%23FFFFFF&fit=clip&fm=jpg&q=60&w=700&s=de16ef83e354c74fcf00f7ec8d1e0f52)