Kremet kantarell pasta med bacon - Enkelt og fantastisk godt!

En deilig pastarett med smak av kantarell og bacon!

Ingredienser

porsjoner
  • 500 gram kantareller
  • 1 pakke bacon
  • 2 ss smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ts chiliflakes
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 4 dl kremfløte
  • 1 ts dijon sennep
  • 2 ss finahakket timian
  • 100 gram parmesan
  • 400 gram fersk pasta
  • salt og pepper
Ingredienser

Når høsten kommer kan du enten plukke eller kjøpe kantareller. Jeg synes smaken av disse er så gode og her har jeg laget en nydelig pastarett med kremet saus og litt bacon. En kombinasjon som burde få de fleste matglade til å smile fra øre til øre. Denne oppskriften har også en video som viser hvordan jeg lager denne. Videoen finner du lenger ned i oppskriften.

Kremet kantarell

Steg 1

Jeg starter med å steke baconet på et stekebrett i ovnen. Jeg synes denne metoden er raskere og gir bedre resultat. Spre baconet på et stekebrett med bakepapir og stek i ca 10 minutter på 200 grader. Legg over på tørkepapir og du får veldig sprøtt bacon. Start med å finne frem en stekepanne og en kjele for å koke pasta. I pannen steker jeg først kantareller i tørr panne. Stek i noen minutter til soppen mister litt væske og reduseres litt. Så tilsetter jeg smør, salt og pepper og steker i et par minutter til. Legg nå alt dette over i en bolle.

Kremet kantarell 2

Steg 2

I samme stekepannen tilsetter jeg litt mer smør og steker finhakket sjalottløk og hvitløk et par minutter. Tilsett hvitvinseddiken og la denne fordampe nesten helt bort. Tilsett nå kremfløte og dijonsennep. La koke i noen minutter og legg soppen tilbake i sausen. Legg i finhakket timian og revet parmesan.

Kremet kantarell 3

Steg 3

Jeg liker å bruke fersk pasta til denne retten, men du kan selvfølgelig også bruke tørket. Kok opp pasta i saltet vann etter anvisning på pakken.

Kremet kantarell 4

Steg 4

Kutt det sprøstekte baconet i mindre biter. Bland sammen pasta med saus og bacon. Legg over på en tallerken og middagen er klar. Det er viktig å blande saus og pastaen. Dette gjøres for at sausen skal klistre seg til pastaen og dermed smaker maten mye bedre. Her kan du se en video av hvordan jeg lager denne retten.

Kremet kantarell 5