Skogens gull - Smørbrød med kantareller, bacon og porsjert egg

Når høsten nærmer seg begynner også sesongen for noe av det beste skogen har å by på.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 skiver landbrød
  • 2 stk posjerte egg
  • 6 skiver bacon
  • 15 stk kantareller
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 ss smør
  • salt og pepper
Ingredienser

Kantareller har en deilig smak, fin farge og en konsistens som er perfekt når du behandler den riktig. Denne oppskriften kombinerer få smaker og lar alle ingrediensene skinne, men den store stjerna er Kantarellen. Et crispy brød, perfekt stekte kantareller, sprøtt bacon og for å gjøre smørbrødet perfekt et porsjert egg. Den flytende eggeplommen blir sausen som binder alle smakene sammen. Så utrolig enkelt, så utrolig godt!!

Skog Ingr

Steg 1

Start med å finne frem en stekepanne og tilsett en veldig liten klatt med smør. Varm opp og stek bacon i hele skiver. Når baconet stekes gjør du i stand resten av maten. Kutt opp en stor skive med landbrød per person som skal spise. Rens og kutt to små sjalottløk og rens og tørk av soppen.

Skog 6

Steg 2

Når baconet er litt over halvstekt tar jeg det ut av pannen og legger på skjærebrettet. Det er lettere å skjære små bacon biter når de er litt stekt og vi har fått litt deilig fett i pannen vi skal steke brødet i. Legg landbrødet i stekepannen og stek til de har fått en gyllen og fin farge.

Skog 2

Steg 3

Når brødet er ferdig legger jeg tilbake baconet jeg har finhakket sammen med sjalottløk og steker til det har fått en fin farge og er helt sprøtt. Når baconet er ferdig legger du det i en liten bolle eller liknende til resten er ferdig.

Steg 4

Nå skal du steke kantarellene og her er det mange som gjør mye rart :-) Den beste måten å steke sopp på er i en tørr panne med ganske høy varme. Jeg starter med en tørr panne og legger i kantarellene, beveg pannen ofte så ikke noe brenner seg. På denne måten får du soppen til å miste en den av fuktigheten sin og er klar til å ta i mot nye gode smaker. Etter 2-3 minutter på høy vame tar jeg i ca 1 ss med ekte smør og godt med salt og pepper. Skru ned varmen og stek ferdig i 3-4 minutter. smak på soppen underveis så du er sikker på at den blir perfekt stekt!

Skog 1

Steg 5

Nå er det på tide å porsjere egg. Dette er en måte og koke egget sammen med litt eddik og salt uten skall. Det fungerer selvfølgelig å koke egget bløtkokt og plukke av skallet. Men det er ikke så vanskelig å porsjere egg.Finn frem en stor kjele og fyll halveis opp med vann. Tilsett 3 ss eddik og litt salt. Kok opp og sett ned varmen til rett under kokepunktet. Legg egget i et eget glass og finn frem en visp. Når vannet har riktig temperatur rører du litt rundt i vannet så du får en liten "virvel" i vannet. Dette gjør at egget samler seg når vannet roer seg ned igjen. Legg egget med en bestemt bevegelse i midten av virvelen og vent. La egget porsjere i ca 4 minutter. ta opp med en hull sleiv og legg på litt papir så vannet renner av seg. Du kan se litt mer bilder om posjering her Eggs Benedict - Kanskje verdens beste frokost!

Steg 6

Nå gjenstår det bare å sette sammen smørbrødet. Start med å legge det stekte brødet på en tallerken eller fjøl. Fyll på godt med kantareller, legg på det sprø baconet og avslutt med egget på toppen. Pynt gjerne med urter hvis du har det og kvern over litt sort pepper.Da er dette fantastiske smørbrødet klart for servering. Lykke til.

Skogen Front