Sponset av Weber

Philly Cheesesteak - En av de beste sandwichene jeg vet om

Smeltet ost, biff, løk og paprika klemt sammen av godt brød. Dette er kosemat!

Ingredienser

porsjoner

Philly Cheesesteak

  • 400 gram ytrefilet av okse
  • 2 stk lyse baguetter
  • 2 ss syltet jalapeno
  • 2 ss syltet chili
  • 1 stk ostesaus (se oppskrift under)
  • salt og pepper

Ostesaus

  • 1 ss smør
  • 1 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 200 gram revet cheddar
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ts hvitløkspulver
Ingredienser

Philly Cheesesteak er en av de beste sandwichene jeg vet om. Jeg smakte denne for første gang i USA. Her er det ikke spart på godsakene. Tynne, smakfulle flak av oksekjøtt, noen deilige syltede chili og rikelig med ostesaus. Denne retten er ikke anbefalt av Grete Roede, men smaker utrolig godt! Finn frem noen servietter, for her blir det grisete!

Philly Cheese

Steg 1

For å få så tynne skiver som mulig så fryser jeg ned oksekjøttet i 1-2 timer så det blir "halvfrossent" Skjær opp i tynne skiver.

Philly Cheese 2

Steg 2

For å lage ostesausen smelter du smør i en kjele og rører inn hvetemelet. Spe på med melk og kok opp. La småkoke i 5 minutter før du skrur ned varmen og tilsetter osten. Bland sammen. Sausen vil tykne når den blir kald. Kutt opp løken i biter og skjær opp baguetten. Legg alt på et fat og ta med til grillen.

Philly Cheese 3

Steg 3

Stek først løken til den har blitt blank. Legg på kjøttet og stek på høy varme til kjøttet nesten er gjennomstekt. Dette tar kort tid siden det er så tynne skiver. Strø over litt salt og pepper og bland kjøttet sammen med løken. Smør ostesaus på innsiden av baguetten og legg over kjøttet. Dette varmer opp brødet og gir masse god smak. Fyll alt kjøttet i baguetten og hell over rikelig med ostesaus. Topp med syltet chili og server. Jeg anbefaler deg å se filmen under som viser hvordan jeg lager denne.