Kremet Kyllinggryte med søtpotet - Saftig kylling med en veldig god saus og masse grønnsaker.
En storm form med masse gode smaker!
Ingredienser
Kyllinggryte
- 1 200 gram kyllinglår
- 2 stk søtpotet
- 1 stk fennikel
- 2 stk gulrot
- 1 stk løk
- olivenolje til steking
- salt og pepper
- 1 stk saus (se oppskrift under)
Saus
- 1 boks soltørkede tomater
- 4 fedd hvitløk
- 6 dl kyllingkraft
- 3 dl kremfløte
- 1 dl creme fraiche
- 1 ss eplecidereddik
- 1 ss maisenna mel
- salt og pepper
Noen ganger er det bare perfekt med middager som er samlet i en stor form. Gjør gjerne formen ferdig tidlig på dagen så er det bare å sette den inn i ovnen og gjøre ferdig rett før middag. Denne gryta har en kremet god saus, veldig saftig kylling og masse gode grønnsaker.
Steg 1
Hell litt olje i en form og legg i kyllingen. Krydre med salt og pepper og sett i ovnen på 200 grader i 10 minutter.
Steg 2
Hell soltørkede tomater (jeg heller av oljen) i en kjele sammen med hvitløk og stek på medium varme mens du lager sausen.
Steg 3
Pisk maisennamelet inn i kald kyllingkraft og ta i fløte og creme fraiche. Rør sammen og sausen er klar.
Steg 4
Hell sausen over de soltørkede tomatene og rør godt. La koke i noen minutter mens du kutter og steker grønnsaken.
Steg 5
Kutt opp løk og fennikel i strimler og legg i panna. Skrell og kutt opp gulrot og søtpotet i terninger og legg i samme kjele.
Steg 6
Nå er det bare å helle grønnsakene og sausen over i formen sammen med kyllingen. Bland sammen og retten er klar for å stekes i ovnen.
Steg 7
Stek retten på 200 grader i 30 minutter og la hvile 5 minutter før du serverer den. Nå kan du nyte en god kyllinggryte. Det er også veldig godt med litt godt brød og salat ved siden av. Lykke til.