Kremet Kyllinggryte med søtpotet - Saftig kylling med en veldig god saus og masse grønnsaker.

En storm form med masse gode smaker!

Ingredienser

porsjoner

Kyllinggryte

  • 1 200 gram kyllinglår
  • 2 stk søtpotet
  • 1 stk fennikel
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk løk
  • olivenolje til steking
  • salt og pepper
  • 1 stk saus (se oppskrift under)

Saus

  • 1 boks soltørkede tomater
  • 4 fedd hvitløk
  • 6 dl kyllingkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl creme fraiche
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1 ss maisenna mel
  • salt og pepper
Ingredienser

Noen ganger er det bare perfekt med middager som er samlet i en stor form. Gjør gjerne formen ferdig tidlig på dagen så er det bare å sette den inn i ovnen og gjøre ferdig rett før middag. Denne gryta har en kremet god saus, veldig saftig kylling og masse gode grønnsaker.

Steg 1

Hell litt olje i en form og legg i kyllingen. Krydre med salt og pepper og sett i ovnen på 200 grader i 10 minutter.

Dsc 0690 5
Dsc 0691 3

Steg 2

Hell soltørkede tomater (jeg heller av oljen) i en kjele sammen med hvitløk og stek på medium varme mens du lager sausen.

Dsc 0668 2

Steg 3

Pisk maisennamelet inn i kald kyllingkraft og ta i fløte og creme fraiche. Rør sammen og sausen er klar.

Dsc 0669 2
Dsc 0673 3

Steg 4

Hell sausen over de soltørkede tomatene og rør godt. La koke i noen minutter mens du kutter og steker grønnsaken.

Dsc 0679 3
Dsc 0687

Steg 5

Kutt opp løk og fennikel i strimler og legg i panna. Skrell og kutt opp gulrot og søtpotet i terninger og legg i samme kjele.

Dsc 0682 3

Steg 6

Nå er det bare å helle grønnsakene og sausen over i formen sammen med kyllingen. Bland sammen og retten er klar for å stekes i ovnen.

Dsc 0693 2
Dsc 0697 2

Steg 7

Stek retten på 200 grader i 30 minutter og la hvile 5 minutter før du serverer den. Nå kan du nyte en god kyllinggryte. Det er også veldig godt med litt godt brød og salat ved siden av. Lykke til.

Dsc 0707 4