Sponset av Frøya Salmon
Kremet Laksepasta - Raks og veldig god hverdagsmiddag!
Deilig pastarett med laks! Denne er populær blant store og små!
Ingredienser
- 300 gram Frøya midloin
- 500 gram pastarør
- 10 stk cherrytomater
- 1 håndfull bladpersille
- 1 stk sitron (kun saften)
Sausen (lages i blender)
- 1 fedd hvitløk
- 1 stk sjalottløk
- 2 ts siracha chilisaus
- 1 ss maisenna mel
- 4 biter soltørkede tomater
- 3 dl kyllingkraft
- 1,5 dl kremfløte
- 40 gram parmesan
Dette er en veldig god hverdagsmiddag og den smarte metoden for å lage sausen gjør dette til en rask middag å lage. Å bruke god laks i pastaretter er veldig smart! Her holder det med 300 gram Frøya midloin til 4 personer som gjør retten ganske rimelig. Denne oppskriften har også en videoforklaring du kan se lenger ned i oppskriften.
Steg 1
Start med å skjære opp laksen i terninger og legg i en bolle.
Steg 2
Jeg lager hele sausen i en blender. Tilsett alle ingrediensene til sausen i en blender og kjør til en jevn masse. Maisenna melet gjør at sausen tykner når den koker opp.
Steg 3
Finn frem en stekepanne eller kjele til å lage sausen og en kjele for å koke pastaen. Hell sausen i panne/kjele og la sausen koke i noen minutter. Jeg kutter opp tomater, hakker persille og deler en sitron i to.
Steg 4
Når sausen har kokt et par minutter tilsetter jeg tomater, persille og saften av sitronen. Juster tykkelsen på sausen med litt av kokevannet fra pastaen. Smak til med salt og pepper. Når det er 5 minutter til pastaen er klar legger jeg i bitene av laks og skrur ned varmen til lav.
Steg 5
Avslutt med å helle av vannet av pastaen og bland sammen sausen med pasta. Nå er retten klar for å nytes!
Her kan du se video av hvordan jeg lager denne retten.