Krydret Blomkålris - Sunt og smaksrikt tilbehør!

Lite kalorier og mye smak!

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk blomkålhoder
  • 1 ss olivenolje
  • 1 stk sitron (kun saften)
  • 2 ts salt
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ts malt koriander
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts løkpulver
  • 2 ts chiliflakes
  • 1 ts hvitløkspulver
Ingredienser

Blomkålris er veldig godt og kan lages på utrolig mange måter. Jeg synes det blir aller best når du er generøs med krydderne og du får et smaksrikt og godt tilbehør nesten uten kalorier og med god næring. Det er veldig enkelt å lage og tar ikke lang tid. Lag gjerne en litt stor porsjon da den fint kan stå i 3-4 dager i kjøleskap lufttett eller fryses ned.

Krydret Blomkalris 2

Steg 1

Start med å fjerne bladene og del opp blomkålen i mange små buketter.

Krydret Blomkalris 3

Steg 2

Jeg bruker en blender og legger i litt og litt blomkål. Kjør i noen få sekunder til du får en konsistens som likner på ris. Det er viktig at den ikke blir en pure eller mos så kjør kun et par sekunder av gangen.

Krydret Blomkalris 4

Steg 3

Finn frem en kjele og tilsett olivenoljen. Legg alle krydderne i risen og bland godt sammen. Tilsett sitronsaften og stek på medium + varme i 5-10 minutter mens du rører jevnlig. Ta en smak og kjenn at den har blitt litt varmebehandlet, men fortsatt har tyggemotstand. Finhakk litt persille og bland inn når den er ferdig.

Krydret Blomkalris 5

Blomkålris er et kalorifattig alternativ til ris og smaker veldig godt! En morsom og smart måte å få mere grønnsaker inn i kostholdet. Lykke til.

Krydret Blomkalris 6
Krydret Blomkalris