Kung Pao Chicken - Sichuan rett som smaker nydelig!

Denne wokretter er utrolig god!

Ingredienser

porsjoner

Kung Pao Chicken

  • 600 gram kyllinglår
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 ss finhakket ingefær
  • 1 stk rød paprika
  • 6 stk tørkede chili (arbol)
  • 1 ss Sichuan pepper
  • 2 dl ristede peanøtter
  • 2 ss solsikkeolje til steking
  • 2 ts sesamolje (valgfritt)
  • 1 stk saus (se under)
  • 1 stk marinade (se under)

Marinade

  • 1 ss soya saus
  • 1 ss riseddik
  • 1 ss maismel (maisenna)
  • 1 ts pepper

Saus

  • 6 ss sukker
  • 1 ss maismel (maisenna)
  • 5 ss soyasaus
  • 2 ss black vinegar
  • 1 ss hoisin saus
  • 1 ss eplesidereddik
  • 2,5 dl kyllingkraft / buljong
Ingredienser

Denne retten har de siste årene blitt veldig populær og jeg forstår godt hvorfor. Det er en klassisk rett fra Sichuan området og her en deilig smak av salt, søtt, surt og sterkt. Det er en del råvarer i denne oppskriften som er litt vanskelige å få tak i, men drar du på et asiatisk marked eller en "innvandrer butikk" så har de alt dette. Oppskriften har også en video som du kan se i slutten av oppskriften. Her skal jeg vise deg hvordan du lager denne deilige retten.

Kung pao

Steg 1

Start med å kutte kyllinglår i passende store biter. En passende stor bit skal være enkel å ta med spisepinner. Hell over ingrediensen til marinaden og gi kyllingen en god massasje med denne. La stå i 20 minutter. Nå kan du forberede resten av ingrediensene.

Kung pao 2

Steg 2

Bland sammen alle ingrediensene til sausen i en bolle og visp godt sammen. Smak på sausen at den har en god balanse mellom søt, salt og syrlig. Det er ganske stor variasjon på ulike produkter med saltinnhold, syren fra eddik og sødmen fra f.eks hoisin.

Steg 3

En av de viktigste ingrediensene i denne retten er chili og pepper. Prøv å få tak i tørkede chili og retten blir ikke det samme uten Sichuan pepper. Dette pepperet har en litt limeaktig smak og en prikkende styrke som du kjenner godt på leppene og i munnen. Knus Sichuan pepper i en morter eller bruk en kniv og finkutt.

Kung pao 4

Steg 4

Kutt opp grønnsakene, hvitløk og ingefær.

Kung pao 3

Steg 5

Når jeg lager klassiske wokretter har jeg alt klart før jeg begynner å lage maten. Da kan jeg ha fullt fokus på matlagingen og dette går fort.

Kung pao 5

Steg 6

Start med en rykende varm panne og tilsett oljen. Stek for vårløk og paprika før du tilsetter den marinerte kyllingen. Ha panna så varm at kyllingen får litt stekemerker. Stek i noen minutter og tilsett hvitløk og ingefær. Pass på at hvitløken ikke brenner seg. Hell i pepper og chili og rør godt. Hell nå over sausen og peanøtter. Når sausen koker opp tykner den til og blir mørk og vakker!

Kung pao 6
Kung pao 7

Steg 7

La retten koke noen få minutter til kyllingen er ferdig. Denne retten er både spicy, søt, salt og sur. Det gjelder alltid å finne den perfekte balansen for deg så smak deg litt frem. Nå er retten klar for servering. Pynt gjerne med litt ekstra vårløk og finhakkede peanøtter. Jeg pleier å servere denne retten med ris. Lykke til.

Kung pao 8